Beste nachttours in Parijs

Nachttours in Parijs bieden de mogelijkheid om de beroemde monumenten verlicht te zien onder de sterrenhemel. De dag mag dan voorbij zijn, maar de avond is net zo levendig en alles ziet er ’s nachts nog betoverender uit.

Net daarom hebben we een lijst samengesteld met de 17 beste nachttours in Parijs waarmee je de wonderen van de Franse hoofdstad na het vallen van de avond kunt ervaren.

1 – Sla de rij over bij een nachtelijk bezoek aan de Eiffeltoren

Paris by night skip the ticket desk line guided visit to the Eiffel Tower

Zie de Eiffeltoren ’s nachts schitteren en geniet van al haar charmes in het avondlicht terwijl je de wachtrij overslaat.

Een gids wijst je de weg naar het beste uitzicht tijdens dit nachtelijk bezoek aan de beroemdste attractie van de stad. Je trekt naar de tweede verdieping van de toren, die 115 meter boven de grond uitsteekt.

2 – VIP-avondrondleiding door het Louvre + wijnproeverij

VIP Louvre Highlights & Wine Tasting Evening Tour

Verken ’s avonds het grootste kunstmuseum ter wereld met deze VIP-tour waarbij je ook wijn van wereldklasse proeft. Vermijd de drukte en luister terwijl een gids je alles vertelt over de verhalen achter de meest indrukwekkende kunstcollectie in de geschiedenis terwijl je geniet van voorrangstoegang.

Nadat je Louvre hebt verkend, ga je naar een nabijgelegen wijnlokaal voor een authentieke wijnproeverij.

3 – Nachtwandeling over spoken, mysteries en legenden

Ghosts, Mysteries and Legends Night Walking Tour of Paris

Parijs is de stad van de liefde, maar heeft ook een duister kantje dat je kunt ontdekken met deze stadswandeling over spoken, mysteries en legendes.

Ontdek de meest sinistere plekjes van de stad terwijl een lokale gids je meeneemt op een griezelige tour langs het Hotel de Concierge, waar Marie Antoinette ooit gevangen zat, en het oude Place du Grève, een locatie waar veel mensen zijn vermoord en gemarteld.

Dit is een van de meest huiveringwekkende nachttours in Parijs die je kunt volgen.

4 – Nachttours in Parijs: nachtelijke fietstocht

Paris Night Bike Tour

Fiets door de stad en bezoek de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs tijdens deze nachtelijke fietstour. Onder leiding van een gids krijg je topattracties zoals het Louvre, de Notre Dame en zelfs het iconische ijssalon Berthillon te zien.

De tour is inclusief live commentaar en duurt 4 uur terwijl je in een rustig tempo door de hoofdstad van Frankrijk fietst, voordat je afsluit met een glas wijn op een boottocht op de Seine.

5 – Privérit in een Citroën 2CV cabriolet

Private Night Tour of Paris in an Open Top 2CV
Met dank aan Musement

Ontdek de magie van Parijs bij nacht tijdens een 1 uur durende rit in een Citroën 2CV cabriolet door de Franse hoofdstad.

Tijdens een van de leukste nachttours in Parijs laat je chauffeur de beroemdste bezienswaardigheden van Parijs zien. Zo kun je de Eiffeltoren, de Notre Dame en de Arc de Triomphe bewonderen vanop de achterbank van de 2CV.

6 – Nachtrondleiding door Parijs en Moulin Rouge Show

Paris City Night Tour and Moulin Rouge Show

Tijdens deze nachtelijke stadsrondleiding krijg je de prachtige en elegante boulevards van Parijs te zien, geflankeerd door indrukwekkende en verlichte monumenten. Deze tour bevat ook een ondeugende trip naar de Moulin Rouge waar je een show bijwoont. De rondleiding gaat van start op de rue des Pyramides, waar je begint aan een reis langs Place Vendome, Place de la Concorde, de Champs-Elysees, de Eiffeltoren en nog veel meer.

Sluit de avond af met een show in de beroemde Moulin Rouge en geniet van het wereldberoemde cabaret.

7 – Big Bus Paris: Panoramische bustour met audiogids

Big Bus Paris: Panoramic Night Bus Tour with Audio Guide

Parijs staat ook wel bekend als de “lichtstad” en daarom is er geen beter moment om de stad te bekijken dan wanneer de zon ondergaat.

De Big Bus-tour biedt een panoramisch uitzicht op Parijs verlicht tegen de nachtelijke hemel en omvat bezienswaardigheden zoals de Moulin Rouge, de Eiffeltoren en de Notre Dame.

Een gids staat tot je beschikking om je over de stad te vertellen, en er is ook een audiogids beschikbaar in 11 talen.

8 – Dinercruise, Eiffeltoren + Moulin Rouge Show

La Marina Dinner Cruise, Eiffel Tower By Night, and Moulin Rouge Show

Er bestaan een heleboel verschillende nachttours in Parijs. Waarom zou je ze niet combineren tot één leuke ervaring?

Met deze tour, waarbij je kunt genieten van een diner op het La Marina cruiseschip, uitzicht vanaf de tweede verdieping van de Eiffeltoren en een show in de Moulin Rouge, krijg je de kans om het beste van Parijs te ontdekken. Bewonder de zonsondergang vanop de rivier de Seine terwijl je geniet van een volledig Franse maaltijd.

9 – Verken Parijs met een cruise en een bezoek aan de Eiffeltoren

Paris Tour, Cruise and Eiffel Tower at Night

Bekijk Parijs ’s nachts te voet, per bus en per boot. Begin de avond met een wandeling met je gids naar de Eiffeltoren, waar je een van ’s werelds beroemdste bezienswaardigheden van dichtbij kunt bewonderen.

Stap vervolgens aan boord van de Bateaux Parisiens en bewonder het Musée d’Orsay en de Notre-Dame vanop de Seine.

Sluit de avond af door op een panoramische bus te stappen en meer bezienswaardigheden te bekijken, zoals de Arc de Triomphe, Place Vendôme en La Madeleine.

10 – Nachttours in Parijs: Segwaytour in kleine groep

Paris Night Segway Small-Group Tour
Met dank aan Getyourguide

Kies voor een van de meer bijzondere nachttours in Parijs door een Segwaytour te boeken. Je rijdt twee uur lang, in kleine groep, door Parijs en bezoekt verschillende bezienswaardigheden terwijl de zon ondergaat boven deze majestueuze stad.

Tijdens deze Segwaytour bewonder je onder andere volgende hoogtepunten: de Eiffeltoren, Ecole Militaire, Les Invalides (het graf van Napoleon) en de Alexander III-brug. De tour wordt geleid door een gids die je alles vertelt over de boeiende geschiedenis van Parijs en stopt bij de beste plekjes om Instagramwaardige foto’s te maken.

11 – Nachtwandeling door het Quartier Latin in Parijs

Paris Latin Quarter Night Walking Tour

Kuier ’s nachts door het beroemde Quartier Latin in Parijs met deze stadswandeling vol charme. Tijdens deze 2-uur durende tour bezoek je de rive gauche, de linkeroever van de Seine, en word je begeleid door een gids die de kleurrijke, artistieke geschiedenis van het gebied beschrijft, waarin figuren als Jim Morrison en Ernest Hemingway een rol speelden.

Bezienswaardigheden zijn onder andere eeuwenoude universiteiten, historische begraafplaatsen en iconische plekken zoals de Notre Dame.

12 – Nachttours in Parijs: Fotowandeling door Montmartre

Montmartre Poetic Photo Walk by Night

Ontdek wat Montmartre, een van de sfeervolste wijken van Parijs, te bieden heeft. Bewonder de schoonheid van deze wijk bij nacht terwijl je met een gids door het gebied wandelt en foto’s neemt van indrukwekkende bezienswaardigheden.

De gids is tevens een professionele fotograaf die je de beste fotomogelijkheden aanwijst en je helpt je vaardigheden te verbeteren.

13 – Fonteinen- en vuurwerkshow in het Kasteel van Versailles

Versailles Night Fountain Show and Fireworks from Paris
Met dank aan Chateau de Versailles

Bewonder ’s nachts de schoonheid van Versailles met een magische vuurwerk- en fonteinenshow.

Deze 4-uur durende tour neemt je mee naar de tuinen van Versailles, die zich achter het paleis bevinden en voorzien zijn van sierlijke fonteinen met kleurrijke lichtjes die dansen terwijl er live barokmuziek wordt gespeeld.

De tour eindigt met vuurwerk boven het Canal Grande.

14 – Nachttours in Parijs: privé-fotografietour

Private Paris Photography Night Tour

Parijs is een van de meest fotogenieke plaatsen ter wereld en daarom zou een privé-fotografietour zeker bovenaan je lijst van nachttours in Parijs moeten staan.

Verken de stad na het vallen van de avond met een professionele privégids die je leert hoe je geweldige foto’s kunt maken van de stad in het donker. Zie je aantal likes op Instagram toenemen dankzij de geweldige foto’s die je tijdens deze tour neemt van enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Parijs.

15 – Privé-Vespatour door Parijs bij nacht

Private Paris by Night Vespa Tour
Met dank aan Viator

Rijd ’s nachts door Parijs op een Vespa en zie de stad verlicht in al haar glorie. Bekijk bezienswaardigheden als de Notre Dame, de Moulin Rouge en de Arc de Triomphe terwijl je door de stad scheurt op een Vespa die wordt bestuurd door je privégids.

Deze geweldige scooters zijn ideaal als je op zoek bent naar een unieke tour.

16 – Romantische sidecartour door Parijs bij nacht

Private Visit of Paris By Night Romantic Tour on a Sidecar
Met dank aan Getyourguide

Ben je de drukte van de toeristen beu en wil je graag een iets rustigere tour volgen? Dan is deze romantische sidecartour precies wat je zoekt.

Je neemt plaats in de zijspan terwijl je chauffeur/gids enkele leuke anekdotes met je deelt over Parijs en je beroemde bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief bekijkt. De tour duurt 90 minuten en is inclusief ophalen bij je hotel en een gratis glas champagne.

17 – Nachttours in Parijs: Restaurant Bus Toqué

Bus Toque Restaurant
Met dank aan Restaurant Bus Toqué

Stap aan boord van dit speciale restaurant op vier wielen: Bus Toqué neemt je mee door Parijs terwijl je kunt genieten van de heerlijke Franse keuken. Dit restaurant in een bus zal zowel je smaakpapillen als je ogen verblijden terwijl je enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Parijs ziet, waaronder maar liefst 96 bezienswaardigheden.

Er is ook een audiogids en videotablet beschikbaar die je kunt bekijken of beluisteren terwijl je je tegoed doet aan de verrukkelijke gerechten.

En daarmee ronden we af. We hopen dat je hebt genoten van deze selectie nachttours in Parijs en dat dit artikel van pas komt bij het plannen van je volgend bezoek aan de Franse hoofdstad.

Veel reisplezier!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!