Musée d'Orsay tickets

Wat is de beste manier om online tickets voor het Musée d’Orsay te kopen? Lees meer over de prijs van tickets, rondleidingen, hoe je de rij kunt overslaan, speciale kortingen en meer.

Haal het meeste uit je reis naar Parijs en plan nu je bezoek aan het prachtige Musée d’Orsay. Als een van de bekendste kunstinstellingen van de stad en thuisbasis van enkele van de geliefdste kunstwerken ter wereld, is het echt een niet te missen bestemming. Het museum zelf, een voormalig treinstation, is een bijzonder gebouw vol licht en ruimte, terwijl de ongelooflijke collectie impressionistische en post-impressionistische kunst je versteld zal doen staan.

Klik op deze link als je Musée d’Orsay tickets wilt reserveren.

Op deze pagina vind je een gedetailleerde gids voor het kopen van tickets voor het Musée d’Orsay in Parijs, inclusief:

Hoeveel kosten Musée d’Orsay tickets?

Musée d’Orsay tickets price

Online

Als je online boekt, kost het standaardticket voor het Musée d’Orsay € 16 voor volwassenen. Bezoekers die kinderen jonger dan 18 jaar vergezellen betalen slechts € 13 (binnen de Europese Unie, met een limiet van twee extra personen per kind).

Dit ticket is inclusief toegang tot de permanente en tijdelijke tentoonstellingen, afhankelijk van beschikbaarheid.

Het ticket is slechts één keer geldig. Let op: het verlaten van het museum is definitief.

Ter plaatse

Als je ter plekke boekt, kost het standaardticket voor het Musée d’Orsay € 14 voor volwassenen. Bezoekers die kinderen jonger dan 18 jaar vergezellen betalen slechts € 11 (woonachtig in de Europese Unie, binnen de limiet van twee extra personen per kind).

Hoe reserveer je vooraf tickets voor het Musée d’Orsay en hoe sla je de rij over?

Musée d’Orsay skip the line tickets

Het Musée d’Orsay is een van de meest bezochte musea in Parijs en kan tijdens het hoogseizoen erg druk zijn. Als je geen zin hebt om uren in de rij te staan voor kaartjes en de wachtrij graag wilt overslaan, kies dan voor skip-the-line tickets.

Je kunt online skip-the-line tickets boeken op de officiële website of bij een online reisbureau zoals Viator, Getyourguide of Tiqets. Vergelijk altijd prijzen om de beste deal te vinden, want soms zijn er kortingen beschikbaar.

Is het mogelijk om het Musée d’Orsay gratis te bezoeken?

Het Musée d’Orsay is elke eerste zondag van de maand gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Op andere dagen is de toegang gratis voor jongeren onder de 18 jaar en EU-bezoekers tussen de 18 en 25 jaar. Bezoekers met een beperking hebben ook gratis toegang, met een begeleider.

Is het mogelijk om Musée d’Orsay tickets te combineren met andere attracties?

Om het meeste uit je ervaring te halen, kun je je bezoek aan het Musée d’Orsay combineren met een andere bezienswaardigheid in Parijs. Overweeg een van volgende populaire combinatietickets als je het Musée d’Orsay wilt bezoeken:

Zijn de rondleidingen door het Musée d’Orsay de moeite waard?

Musée d’Orsay guided tours

Een rondleiding door het Musée d’Orsay is een geweldige manier om het museum en zijn prestigieuze collectie optimaal te ervaren, doordat je de kans krijgt om de vele iconische kunstwerken in de collectie te zien en er meer over te leren. Rondleidingen met een gids kunnen veel voordelen hebben, zoals:

  • Vermijd de drukte: Als een van de beroemdste musea in Parijs is het Musée d’Orsay onvermijdelijk een drukke toeristische attractie. Dit betekent dat de wachttijden om het museum te betreden erg lang kunnen zijn, en dat het ook binnen erg druk is. Een rondleiding met gids heeft het voordeel dat je de rij kunt overslaan, zodat je meteen met voorrang naar binnen kunt, en dat je de galerijen binnen comfortabel kunt verkennen, omdat je vaak met je eigen privégroepje wordt rondgeleid.
  • Leer meer met een expert: Het Musée d’Orsay herbergt een van de meest prestigieuze collecties Europese kunst ter wereld. Je door een kunstexpert laten rondleiden langs de prachtige schilderijen in de collectie is een van de beste manieren om het Musée d’Orsay te zien. Met een rondleiding krijg je de kans om veel meer uit je bezoek te halen. Zo ontdek je de verborgen geheimen achter de kunstwerken en leer je meer over de geschiedenis van de collecties en de verhalen achter elk kunstwerk.
  • Bespaar tijd: Als je weinig tijd hebt en gehaast bent, dan heb je waarschijnlijk geen zin om zelf je weg door het Musée d’Orsay te zoeken. Een rondleiding brengt je naar de hoogtepunten van het museum zonder dat je het gevoel krijgt dat je iets gemist hebt.

Er zijn veel rondleidingen beschikbaar. Vergelijk de aanbiedingen en kies de tour die het beste bij je past.

Wat krijg je te zien?

Musée d’Orsay what to see

Het Musée d’Orsay deed ooit dienst als treinstation en werd gebouwd in Beaux-Artsstijl. Je kunt er nog steeds de prachtige architectuur ervaren die deze plek zo uniek en aantrekkelijk maakte. Dankzij een glazen plafond wordt de hele museumvloer overspoeld met helder, natuurlijk licht, terwijl de prachtige klok van het Musée d’Orsay nog steeds zichtbaar is in de grote hal. Verken de charmante ruimte en geniet van de unieke sfeer die in het hele museum hangt.

In het Musée d’Orsay wordt de collectie gedomineerd door een grote selectie impressionistische en post-impressionistische kunstwerken. Je vindt er werken van verschillende wereldberoemde kunstenaars, waaronder Vincent Van Gogh, Paul Gauguin, Claude Monet en vele anderen. Het museum heeft veel iconische schilderijen in de collectie, waaronder de Waterlelies van Monet en het prachtige schilderij Sterrennacht boven de Rhône van Van Gogh.

De galerie bevat ook verschillende foto’s en beeldhouwwerken, evenals andere decoratieve kunst. Met duizenden kunstwerken tentoongesteld over vier verdiepingen is het de moeite waard om de tijd te nemen om de hoogtepunten te bekijken.

Elk deel van de galerie, van de begane grond tot de bovenste verdieping, bevat een speciale collectie die deel uitmaakt van de permanente tentoonstellingen. De mooiste stukken van het Musée d’Orsay bevinden zich voornamelijk op de bovenste verdieping, waar je adembenemende stukken van Van Gogh vindt als onderdeel van de beroemde Gachet-collectie, Degas’ prachtige beelden van dansers en hele afdelingen gewijd aan Monet en Renoir.

Zijn Musée d’Orsay tickets inbegrepen bij een stadspas?

Ja, toegang tot het Musée d’Orsay is inbegrepen bij verschillende stadspassen, waaronder de Paris Museum Pass, de Paris Pass en de Paris City Pass.

Zorg ervoor dat je de prijzen tussen de aanbieders vergelijkt voordat je boekt.

Wat is de beste tijd om het Musée d’Orsay te bezoeken en om de drukte te vermijden?

Het Musée d’Orsay is de hele dag door extreem druk, vooral tijdens het hoogseizoen, voornamelijk in de zomermaanden.

Om de drukte te vermijden kun je het beste doordeweeks een bezoek brengen, vooral in de voormiddag, van 9.30 tot 12.00 uur. Op donderdagavond is het museum open tot 21.45 uur en dan is het meestal minder druk.

Wat zijn de openingstijden van het Musée d’Orsay?

Musée d’Orsay opening hours

Het Musée d’Orsay is elke dag geopend van 9.30 tot 18.00 uur, behalve op donderdag, wanneer het geopend is tot 21.45 uur.

Het museum is gesloten op maandag en op 1 mei en 25 december.

Reistips

Travel tips

  • Het Musée d’Orsay heeft verschillende ingangen. Het is een goed idee om te controleren dat je in de rij staat voor de juiste ingang om te voorkomen dat je tijd verliest en weer in de rij moet aansluiten. Voor individuele bezoekers die wachten om een kaartje te kopen, kun je het beste ingang A aan de rivier de Seine gebruiken. Voor toegang met een vooraf gekocht kaartje of een kaartje met voorrang, kun je het beste ingang C aan de kant van de Rue de Lille gebruiken.
  • Het museum heeft ook een enorme collectie en het kan soms moeilijk of overweldigend zijn om te proberen alles in één bezoek te zien, vooral als het erg druk is. Het is een goed idee om je reis van tevoren te plannen en je te richten op een of twee vleugels. Het is de moeite waard om op de website te kijken waar je favoriete kunstwerken zich bevinden, zodat je je bezoek eromheen kunt plannen en er zeker van kunt zijn dat je niets mist.
  • Het museum is in het hele gebouw rolstoeltoegankelijk. Rolstoelen zijn ook gratis verkrijgbaar bij de garderobe, maar legitimatie is verplicht, dus het is handig om een paspoort of rijbewijs mee te nemen als je er een moet lenen.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!