Alcatraz last-minute tickets

Ben je vergeten je kaartjes voor Alcatraz van tevoren te kopen? Heb je over twee weken een reis naar San Francisco gepland en zijn alle dagen uitverkocht voor de tijd dat je daar bent?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige.

Lees hieronder onze suggesties voor het verkrijgen van last-minute tickets voor Alcatraz via andere bronnen dan de officiële website. We vertellen wat je kunt doen als alle tickets zijn uitverkocht, hoe je last-minute tours voor Alcatraz, inclusief, nachttours, kunt boeken en geven je enkele handige reistips.

Wil je nu meteen al je tickets boeken? Geen zin om verder tijd te verspillen? Boek dan onmiddellijk je ticket.

Hoe bemachtig je last-minute tickets voor Alcatraz als het uitverkocht is op de officiële website?

Zoals je waarschijnlijk al op de officiële website hebt gezien, zijn tickets voor Alcatraz erg snel uitverkocht en is het bijna onmogelijk om last-minute nog aan een ticket te komen. Meestal moet je de tickets zo’n 2 tot 3 maanden van tevoren boeken.

Het goede nieuws is echter dat er veel doorverkoopsites zijn waar je tickets voor Alcatraz kunt kopen. Sommige daarvan hebben mogelijk nog tickets beschikbaar voor de door jou gewenste datum.

Je bent ook op de juiste plaats om te voorkomen dat je zelf tientallen websites moet doorzoeken: TourScanner verzamelt ze allemaal zodat je snel kunt controleren welke site nog beschikbare tickets heeft.

Als je nog steeds geen Alcatraz tickets kunt vinden, dan is de kans groot dat ze echt uitverkocht zijn. Misschien ben je dan wel geïnteresseerd in een rondvaart rond het eiland (zie volgende paragraaf).

Alcatraz last minute tickets

Zijn er nog andere opties als de tickets zijn uitverkocht?

Als de standaard- en combitickets uitverkocht zijn, is de beste oplossing om een cruise rond het eiland te boeken, waarbij de gids je alles vertelt over de ontsnappingen uit deze beruchte gevangenis. Tijdens deze cruises meer je niet aan aan het eiland, maar je komt er wel dichtbij en krijgt veel interessante informatie.

De meest bijzondere cruise is de “Straight-to-the-Gate” cruise. Er zijn ook verschillende zeilcruises die langs Alcatraz Island en de Golden Gate varen. Bekijk ze allemaal via onderstaande link.

Hoeveel kosten Alcatraz tours?

De prijs van een Alcatraz tour varieert afhankelijk van je leeftijd en de rondleiding die je wilt volgen.

Alcatraz dagtour:

Boek een Alcatraz dagtour en stap terug in de tijd. Tijdens deze excursie ervaar en verken je het historische en legendarische eiland.

Koop je tickets voor Alcatraz Island en vaar over de Baai van San Francisco. Bereik het eiland met de veerboot en bezoek de beruchtste en meest notoire voormalige federale gevangenis, waar gangsters als Al Capone, George “Machine Gun” Kelly en Robert “The Birdman” Stroud vastzaten.

  • Volwassene (18-61 jaar) US$ 45,25
  • Junior (12-17 jaar) US$ 45,25
  • Kind (5-11 jaar) US$ 27,55
  • Senior (62+ jaar) US$ 42,65
  • Peuter (0-4 jaar): Gratis
  • Familiepakket (2 Volwassenen + 2 Kinderen 5-11 jaar): US$ 131,85

Alcatraz nachttour:

Geniet van een nachttour door Alcatraz met speciale programma’s en activiteiten. De Alcatraz night tour is beperkt tot slechts een paar honderd mensen per dag. Het omvat unieke rondleidingen en activiteiten die overdag niet worden aangeboden.

Tijdens deze nachttour neem je plaats op een veerboot terwijl je geniet van live uitleg van de gids en krijg je een rondleiding van het dok naar de cellen. Je ontvangt ook een brochure ter souvenir en kunt speciale presentaties bijwonen die alleen ’s nachts worden aangeboden. Bepaalde delen van de gevangenis die normaal gesloten zijn, worden ’s nachts opengesteld voor het publiek. Geniet van een rondleiding achter de schermen, een bezoek aan de cellen en bonuswandelingen door de gevangenis.

  • Volwassene (18-61 jaar) US$ 56,30
  • Junior (12-17 jaar) US$ 55,10
  • Kind (5-11 jaar) US$ 33
  • Senior (62+ jaar) US$ 52,25
  • Peuter (0-4 jaar): Gratis

Alcatraz & Angel Island tour:

De Alcatraz & Angel Island tour laat twee van de meest beruchte eilanden van de Baai van San Francisco Bay zien. Je bezoekt niet alleen deze twee verbazingwekkende plekken, maar reist ook op de eerste hybride veerboot in de VS. Deze boot vaart op alternatieve energie die wordt opgewekt door wind, zon, diesel en elektriciteit.

Let op: deze tour wordt momenteel niet aangeboden.

  • Volwassene (18-61 jaar) US$ 78,65
  • Junior (12-17 jaar) US$ 78,65
  • Kind (5-11 jaar) US$ 52,40
  • Senior (62+ jaar) US$ 76,40
  • Peuter (0-4 jaar): Gratis

Alcatraz Island

Reistips en beste tijd om Alcatraz te bezoeken

Bezoek een van de meest beruchte federale gevangenissen ooit.

Alcatraz, de legendarische gevangenis waar ooit notoire criminelen zoals Al Capone en George Kelly zaten, is tegenwoordig een nationaal historisch monument in San Francisco.

Breng een bezoekje aan het beruchte eiland (ook wel ‘The Rock’ genoemd) om het terrein en de cellen te bekijken.

  • Alcatraz Island is alleen toegankelijk met een rondleiding en tickets zijn vaak weken (soms meerdere weken) van tevoren uitverkocht. Het is een van de meest uitverkochte toeristische attracties in San Francisco. Zorg ervoor dat je je ticket zo vroeg mogelijk reserveert – hoe eerder, hoe beter.
  • De tickets zijn inclusief vervoer per veerboot heen en terug. De rondleidingen vertrekken per veerboot vanaf Pier 33 bij Fisherman’s Wharf.
  • Cruises naar het eiland vertrekken elk half uur van 9 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. De cruise voor vroege vogels vertrekt om 8.45 uur, terwijl bezoekers met de nachttour tot 21.25 uur op het eiland kunnen blijven.
  • Vergeet niet je camera en een jas mee te nemen, want het kan behoorlijk fris zijn tijdens de boottocht.
  • De wandeling naar de gevangenis vanaf het veerbootdok is behoorlijk heuvelachtig; er vertrekt twee keer per uur een elektrische shuttle vanaf de pier voor bezoekers die hulp nodig hebben.
  • Wat is de beste maand om een bezoek te plannen? De gevangenis wordt tijdens de zomer regelmatig geplaagd door mist. Je ervaart het beste weer aan het einde van de lente of het begin van de herfst.
  • Wat is het beste moment van de dag voor een bezoek? Dat maakt alleen uit als je de hele dag op het eiland wilt doorbrengen. In dat geval wil je er zo vroeg mogelijk heen! Ter informatie: er is een beperkt aantal mensen toegestaan op het eiland, zodat de drukte niet uit de hand loopt. Wees dus bereid om te wachten.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van last-minute tickets voor Alcatraz. Aarzel niet om hieronder te reageren mocht je nog vragen hebben.

We wensen je een geweldig bezoek!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!