Hop-on-hop-off-bustours in Rome

Rome is een spannende en fascinerende stad die je het beste kunt verkennen met een rondleiding in een Hop-on-Hop-off-bus. Dit is een geweldige manier om je comfortabel en gemakkelijk door de stad te verplaatsen, zonder gedoe met openbaar vervoer of ingewikkelde kaarten. Lees verder voor meer informatie over een aantal van de beste Hop-on-Hop-off-bustours in Rome, evenals details over verschillende routes, bezienswaardigheden en meer.

Klaar voor een trip naar Rome? Je kunt nu een Hop-on-Hop-off-bustour in Rome boeken via deze link.

Wat zijn de beste bedrijven voor een Hop-on-Hop-off-bustour?

Rome bus tours companies

Hop-on-Hop-off-bustours in Rome kunnen het verkennen van deze stad veel leuker maken, omdat ze je rechtstreeks naar de topbezienswaardigheden brengen zonder het gedoe van het overstappen op een andere bus of ingewikkelde kaarten. In plaats daarvan rijd je gewoon met de bus en geniet je van het uitzicht op de stad tijdens de reis.

Hop-on-Hop-off-bustours in Rome kunnen ook een voordeligere optie zijn, omdat je niet veel geld hoeft uit te geven aan privétaxi’s en toch comfortabel kunt reizen.

Bekijk hier een aantal van de beste opties voor Hop-on-Hop-off-bustours in Rome.

1 – Big Bus

Big Bus is een van de populairste en bekendste aanbieders van Hop-on-Hop-off-bustours in Rome en beschikt over verschillende haltes in de stad om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk van de stad ziet tijdens je verblijf in Rome.

Routes

Big Bus heeft twee verschillende routes waarmee je de stad kunt verkennen.

De rode route neemt je mee op een Hop-on-Hop-off-tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome, waaronder het Colosseum, het Vaticaan en nog veel meer. Er zijn in totaal acht haltes, de bussen rijden elke 11 minuten en de hop-on-hop-off-bus rijdt dagelijks van 9.00 tot 20.00 uur.

Big bus heeft ook een tweede route, de paarse route, die je naar de Via Appia en de Catacombe van Sint-Sebastiaan brengt, met in totaal 7 stops. De bussen rijden om de 80 minuten en de tour neemt zo’n 1,5 uur in beslag. De eerste bus vertrekt om 9.30 uur en de laatste om 17.05 uur.

Tickets

Het Discover Ticket geeft je 24 uur per dag toegang tot de Hop-on-Hop-off-bustour op de rode route in Rome. Met dit ticket kun je de stad gemakkelijk en comfortabel verkennen. Het biedt onbeperkte toegang tot alle haltes op de route, gratis stadsrondleidingen en er is gratis wifi aan boord. Een ticket voor een volwassene kost € 29,70 en een ticket voor een kind kost € 14,40. Een gezinsticket voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost € 73,80. Kortingen voor tickets voor volwassenen en kinderen kunnen online beschikbaar zijn.
Het Essential Ticket is een geweldige keuze als je een weekend of langer in de stad verblijft. Met dit flexibele ticket heb je 48 uur lang toegang tot de Hop-on-Hop-off-bustours. Dit geeft je genoeg tijd om de verschillende bezienswaardigheden van de stad te zien en je kunt ook genieten van gratis stadsrondleidingen en gratis wifi aan boord. Volwassenen betalen € 35,10 voor een ticket, terwijl een ticket voor kinderen € 17,10 kost. Een familieticket is verkrijgbaar voor € 87,30.
Big Bus biedt ook een panoramische nachttour van een uur die van 1 juni tot 30 oktober geboekt kan worden voor € 17,10 per persoon.

2 – City Sightseeing

City Sightseeing biedt toeristen in Rome een goedkope manier om de stad op een eenvoudige manier te verkennen, met verschillende haltes langs de populairste bezienswaardigheden in Rome.

Routes

City Sightseeing heeft een hoofdlijn die door Rome rijdt en stopt bij alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Vaticaan, het Colosseum en Piazza Venezia. Met gratis wifi aan boord, audiogidsen in 8 talen, stadsrondleidingen in 5 talen en een gratis app die je tijdens de reis nuttige informatie geeft, is dit de ideale optie voor een kort bezoek aan de stad.

Tickets

Voor een korte en goedkope trip door de stad biedt City Sightseeing een 24-uursticket voor hun Hop-on-Hop-off-bus door Rome. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot alle haltes langs de route. Een ticket voor een volwassene kost € 29,70 en een ticket voor een kind kost € 14,40. Voor kinderen onder de 5 jaar is de reis gratis.
Een 48-uursticket is een handige optie als je in Rome overnacht en kan voor 2 volle dagen worden gebruikt. Een ticket voor een volwassene kost € 35,10, terwijl kinderen € 17,10 betalen. Kinderen jonger dan 5 reizen gratis.
Voor een langer verblijf in de stad is het 72-uursticket de beste en goedkoopste keuze. Hiermee kun je onbeperkt reizen op alle routes voor de hele geldigheidsduur van de pas. Een ticket voor volwassenen kost € 41,40, terwijl dat voor kinderen € 20,70 kost.

3 – Opera Romana Pelligrinaggi (vroeger Roma Cristiana)

Opera Romana Pellegrinaggi biedt een speciale Hop-on-Hop-off-bustour in Rome die zich vooral richt op de religieuze bezienswaardigheden en plaatsen in de stad. Voor reizigers die de religieuze cultuur van Rome willen ontdekken, kan dit een geweldige keuze zijn.

Routes

De bustour van Opera Romana Pellegrinaggi heeft één route met 14 stops en biedt een uitgebreide rondleiding door de stad. De tour bevat een audiogids in acht talen en omvat alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Colosseum en het Forum Romanum, maar ook religieuze bezienswaardigheden zoals het Vaticaan en de Basiliek van Sint-Jan van Lateranen.

Tickets

Het Classic ticket is 24 uur geldig en biedt een handige en betaalbare manier om door Rome te reizen met de open bus van Omnia Vatican&Rome. Het ticket is inclusief toegang tot alle haltes en kan zo vaak als je wilt gebruikt worden gedurende de dag. Een ticket voor een volwassene kost € 28,05, een ticket voor een kind kost € 13,60, kinderen onder de 5 reizen gratis.
Met dit ticket, dat 48 uur geldig is, kun je Rome op je gemak verkennen en de open bus van Omnia Vatican&Rome gebruiken op twee kalenderdagen. Deze optie is vooral praktisch als je een paar dagen in de stad verblijft en deze op een rustig tempo wilt verkennen. Een ticket voor volwassenen kost € 33,15, kinderen betalen € 16,15 per persoon. Kinderen onder de 5 reizen gratis.
Het Deluxe ticket is 72 uur geldig en is perfect als je een langer verblijf in Rome hebt gepland. Net als de Classic en Premium Tickets biedt dit ticket ook een meertalige audiogids en meertalig personeel aan boord. Het ticket voor volwassenen kost € 39,10 en een ticket voor kinderen kan worden gekocht voor € 19,55. Kinderen jonger dan 5 jaar reizen gratis.

4 – I Love Rome (Gray Line Rome)

Gray Line biedt een uitgebreide bustour door Rome die een breed scala aan verschillende artistieke en culturele bezienswaardigheden in de stad laat zien. Met audiogidsen in 12 talen en wifi aan boord is deze tour een interessante en comfortabele optie om de stad te verkennen.

Routes

Gray Line Rome biedt één route aan, de roze route, met 8 haltes langs verschillende bezienswaardigheden in de stad, zoals Vaticaanstad, de Spaanse Trappen, de winkelstraten van Piazza Venezia en nog veel meer.

Tickets

Een dagticket geeft één kalenderdag lang toegang tot de Hop-on-Hop-off-bus, waardoor je een goed overzicht van Rome kunt krijgen als je maar kort op bezoek bent. Tickets voor volwassenen kosten € 22 en een ticket voor jongeren van 6 tot 12 jaar kost € 15. Kinderen onder de 5 jaar reizen gratis, maar moeten wel een ticket boeken.
Voor een overnachting in de stad is een 24-uursticket ideaal, omdat het een goedkopere manier is om de stad te verkennen. Een ticket voor volwassenen kost € 30 en een ticket voor jongeren € 16.
Een 48-uursticket kan handig zijn voor een langer verblijf in de stad. Het ticket moet echter binnen de 48 uur na de eerste activering worden gebruikt en kan niet worden onderbroken. Een ticket voor volwassenen kost € 34 en een ticket voor jongeren € 20.
Een 72-uursticket is de voordeligste optie, vooral als je meerdere dagen in Rome verblijft. Met dit ticket kun je alle haltes gedurende de hele geldigheidsperiode gebruiken en ontspannen en veilig door de stad reizen. De prijs voor een ticket voor volwassenen is € 38 en voor een ticket voor jongeren € 27.

Hoe vind je tickets met korting voor Hop-on-Hop-off-bustours in Rome?

discounted hop on hop off Rome bus tours tickets

Een Hop-on-Hop-off-tour kan een van de leukste en interessantste manieren zijn om een stad als Rome te verkennen, waar zoveel te ontdekken valt. Als je je tickets van tevoren boekt in plaats van ze direct op de bus te kopen, is het vaak mogelijk om een koopje te doen en te profiteren van exclusieve kortingen en speciale aanbiedingen.

Hier zijn enkele opties om geld te besparen op tickets voor Hop-on-Hop-off-bustours in Rome:

1- Zoek naar tickets met korting op reiswebsites

bus tours travel websites

Bekijk aanbiedingen en speciale promoties op reiswebsites voordat je op reis gaat, want daar vind je vaak de beste prijzen. Informeer naar goedkope pakketten bij aanbieders zoals Headout of Viator. Het is ook de moeite waard om rechtstreeks bij de busreisorganisator te kijken, want zij hebben vaak ook exclusieve online prijzen.

2 – Boek een stadspas

book a city pass

Met zo’n rijk historisch en cultureel erfgoed is Rome een fascinerende stad, maar een bezoek aan de Italiaanse hoofdstad kan snel duur worden als je alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad wilt bezoeken.

Gelukkig zijn stadspassen een geweldige manier om je bezoek betaalbaarder te maken, omdat ze vaak skip-the-line- en fast-track-toegang tot de belangrijkste bestemmingen bevatten, evenals extra voordelen zoals speciale Hop-on-Hop-off-tours in Rome.

Hier zijn enkele van de beste stadspassen in Rome.

Omnia Pass

De Omnia Pass is een van de populairste toeristenpassen, omdat deze gratis toegang biedt tot een aantal van de populairste bezienswaardigheden in Rome, waaronder de Palatijn en het Colosseum. De pas biedt ook gratis toegang tot de Vaticaanse Musea en vele andere bezienswaardigheden in de omgeving, waardoor het makkelijker is om de stad te verkennen omdat je niet in de rij hoeft te staan.

Hoewel de pas geen toegang geeft tot een Hop-on-Hop-off-tour, krijg je wel een 3-daagse reispas waarmee je door de belangrijkste delen van de stad kunt reizen.

Bezoek de officiële website

Roma Pass

De Roma Pass is 48 of 72 uur geldig, waardoor het een veelzijdig en interessant alternatief is bij het kiezen van een stadspas. De pas geeft je niet alleen gratis toegang tot verschillende toeristische attracties, maar ook tot het openbaar vervoer.

Je krijgt ook korting op de toegang tot meer dan 80 andere topevenementen en attracties in de stad en kunt de wachtrij overslaan bij een aantal van de populairste galerieën en musea van Rome.

Bezoek de officiële website

We hopen dat deze pagina over de beste Hop-on-Hop-off-bustours in Rome van pas komt bij plannen van je reis naar de Italiaanse hoofdstad!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!