Hop-on-Hop-off-bustours in Parijs

Als je een reis naar de Franse hoofdstad overweegt, dan is een van de beste manieren om de stad te verkennen een van de Hop-on-Hop-off-bustours in Parijs. Met deze sightseeing bussen kun je de hoogtepunten van Parijs ervaren zonder een fortuin uit te geven of lang te moeten wachten op het openbaar vervoer. Lees verder voor meer informatie over de beste bustours in Parijs, waar je op moet letten, welke routes je het beste kunt nemen en meer.

Als je meteen aan de slag wilt, kun je een van de hop-on-hop-off-bustours in Parijs boeken.

Wat zijn de beste bedrijven die hop-on-hop-off-bustours in Parijs aanbieden?

Paris bus tours companies

Hop-on-hop-off-bustours in Parijs zijn praktische en vooral goedkope opties om Parijs te ontdekken. Je kunt vaak de belangrijkste bezienswaardigheden op een veel eenvoudigere manier bezoeken, omdat de bus vlakbij stopt en je je geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde kaarten en routes. Je kunt ook meer leren over de stad en de bezienswaardigheden omdat veel tours ook audio- of live-gidsen bieden. Bekijk enkele van de beste hop-on-hop-off-bustours in Parijs:

1 – Big Bus

Big Bus organiseert een aantal van de populairste hop-on-hop-off-bustours in Parijs en is een geweldige manier om de stad te verkennen terwijl je geniet van het commentaar van een live gids.

Kies uit drie verschillende tickets en leer de stad op zijn best kennen.

Routes

Big Bus Paris biedt de zogenaamde “Rode Route” aan, die de beroemdste en meest adembenemende bezienswaardigheden in het centrum van de stad aandoet, waaronder de Eiffeltoren, Louvre en de Arc de Triomphe.

Tickets

Met het Discover Ticket kun je 24 uur lang door Parijs reizen en bij elke halte in- en uitstappen. De tour wordt begeleid door een gids om de ervaring zo leuk mogelijk te maken. Een ticket voor volwassenen kost € 40,50 en een ticket voor kinderen kost € 22,50. Er zijn kortingen beschikbaar als je vroeg boekt.
Voor een afwisselende reis naar Parijs is het Essential Ticket een voordelig alternatief. Met dit ticket heb je 24 uur per dag toegang tot de Hop-on-Hop-off-bus en kun je ook een riviercruise maken op de Seine. Het ticket is geldig vanaf het eerste gebruik en is volledig flexibel, wat betekent dat je je tourdatum gratis kunt veranderen naar een andere dag. Alle tours worden begeleid door een Engelssprekende gids, maar er zijn ook audiogidsen in andere talen. Een ticket voor een volwassene kost € 53,10, een ticket voor een kind € 31,50, met online kortingen.
Big Bus biedt ook nachttours aan die gecombineerd kunnen worden met een van de basistickets - kijk gewoon op de website en zoek het ticket dat het beste bij je past!

2 – Toot Bus Paris (Vroeger Open Tour Paris)

Toot Bus biedt het grootste netwerk van hop-on-hop-off-bussen in Parijs met drie verschillende routes en haltes door de hele stad. Met tickets die 24, 48 of 72 uur geldig zijn, gratis rondleidingen en audiogidsen in het Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Duits kun je de stad zonder stress ontdekken.

Routes

Toot Bus biedt drie verschillende routes door Parijs. De Blauwe Route bevat 10 stops en brengt je naar de belangrijkste bezienswaardigheden rond de Champs-Elysées, het Louvre, de Notre Dame, de Eiffeltoren en meer. De route “Paris by Night” verkent alle bovenstaande bezienswaardigheden en gaat ook langs Montmartre en de Sacre Coeur. De gezinsvriendelijke “Kids Tour” volgt de Blauwe Route en biedt leuk entertainment voor de kleintjes.

Tickets

Met het Paris Discovery ticket heb je 1, 2 of 3 dagen toegang tot de Hop-on-Hop-off-bus die je naar de belangrijkste bezienswaardigheden van Parijs brengt, inclusief een rondleiding en audiogidsen. Dit is een handige en betaalbare manier om de hele stad te verkennen. Tickets voor volwassenen kosten € 39,60 (1 dag), € 46,80 (2 dagen) of € 51,30 (3 dagen) en een ticket voor kinderen kost € 21,60 (1 dag), € 27 (2 dagen) of € 29,70 (3 dagen).
Het ticket "Must See Paris" geeft je het recht om gebruik te maken van de Hop-on-hop-off-bus en is inclusief audiogidsen en een mooie boottocht over de Seine. Het ticket voor volwassenen kost € 52,20 (1 dag), € 59,40 (2 dagen) of € 63,90 (3 dagen) en een ticket voor kinderen kost € 28,80 (1 dag), € 34,20 (2 dagen) of € 36,90 (3 dagen).
De 2-uur durende tour "Paris Express" is een ideale optie als je niet lang in Parijs wilt blijven maar toch alle belangrijke bezienswaardigheden wilt zien. Het ticket is verkrijgbaar vanaf € 35 voor volwassenen en € 20 voor kinderen en is inclusief audiogids.

3 – Foxity

Foxity biedt voordelige Hop-on-Hop-off-bustours in Parijs met 10 haltes dicht bij de belangrijkste attracties van de stad en audiogidsen beschikbaar voor passagiers in 5 verschillende talen.

Routes

De Foxity bustour bestaat uit één route met 10 stops. De route voert je door het stadscentrum met haltes bij de populairste bezienswaardigheden van de stad, zoals de Opera, de Eiffeltoren en andere belangrijke monumenten.

Tickets

Foxity biedt tickets voor één of twee dagen waarmee je de hele route kunt afleggen en er onbeperkt gebruik van kunt maken. De tickets zijn inclusief audiogidsen in vijf talen en de bus is overdekt in geval van slecht weer om de rit onder alle omstandigheden comfortabel te maken. Tickets voor volwassenen kosten € 42 (1 dag) of € 49 (2 dagen), terwijl tickets voor kinderen (4-12 jaar) € 23 (1 dag) of € 28 (2 dagen) kosten. Kinderen jonger dan 4 reizen gratis onder begeleiding van een betalende volwassene. Kortingen zijn beschikbaar voor online boekingen.

Hoe vind je tickets met korting voor hop-on-hop-off-bustours in Parijs?

discounted hop on hop off Paris bus tours tickets

Er zijn veel opties als je op zoek bent naar een hop-on-hop-off-bus door Parijs en het is de moeite waard om naar de speciale aanbiedingen en promoties te kijken voordat je boekt. Het is vaak veel goedkoper om vooraf te boeken dan op de dag zelf een kaartje te kopen en het betekent ook dat je niet in de rij hoeft te staan om te betalen. In plaats daarvan kun je gewoon op de bus springen en vertrekken!

1 – Bekijk tickets met korting op reiswebsites

bus tours travel websites

Controleer voordat je boekt de prijs van de verschillende hop-on-hop-off-bustours in Parijs online. Kijk uit naar aanbieders zoals Headout en Getyourguide, want zij hebben vaak geweldige aanbiedingen.

2 – Boek een stadspas

book a city pass

Stadspassen zijn een geweldige manier om Parijs te verkennen, omdat ze vaak toegang tot bezienswaardigheden en skip-the-line toegang bevatten, evenals busritten en vervoer door de stad. Als je meer dan één dag in de stad doorbrengt, zijn deze passen vaak een voordelig alternatief waarmee je lange wachttijden kunt vermijden.

Er zijn verschillende stadspassen voor een bezoek aan Parijs, we bespreken ze hieronder:

Paris Pass

Dit is een van de populairste stadspassen in Parijs omdat hij verschillende voordelen biedt. Met deze pas heb je voorrang bij de toegang tot verschillende grote bezienswaardigheden in de stad en hoef je niet in de rij te staan. De pas dekt ook de toegangsprijzen voor geselecteerde attracties, waaronder het Louvre, het Paleis van Versailles en vele andere. Naast toegang tot de bezienswaardigheden ontvang je ook een ticket voor een hop-on-hop-off-bustour, waarmee je de stad comfortabel kunt verkennen. Je ontvangt ook een Paris Visite Travelcard, waarmee je gebruik kunt maken van al het openbaar vervoer in zones 1 tot en met 3.

Bezoek de officiële website

Turbo Pass

De Turbo Pass kan een handige optie zijn als je een korter bezoek aan Parijs plant, omdat je zelf kunt kiezen voor hoeveel dagen je de pas wilt gebruiken. Hoewel de pas niet zoveel voordelen biedt, kan het een meer kosteneffectieve keuze zijn voor een korter verblijf. Met de Paris Visite Pass krijg je voorrang bij veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en kun je gebruik maken van het openbaar vervoer in zones 1 tot 3.

Bezoek de officiële website

Paris Fast Pass

De Paris Fast Pass biedt verschillende opties voor verschillende bezoekperiodes van twee tot vier dagen. Het geeft je prioritaire toegang tot meer dan 50 bezienswaardigheden, een boottocht op de Seine en een hop-on-hop-off-bustour om de stad comfortabel en gemakkelijk te verkennen. De maximale geldigheid van deze pas is vier dagen. Dus als je van plan bent om de stad langer te verkennen, overweeg dan andere passen.

Bezoek de officiële website

We hopen dat deze pagina over de beste Hop-on-Hop-off-bustours in Parijs je heeft geholpen en dat je binnenkort een geweldige tijd in Parijs zult beleven.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!