Helikoptervluchten in New York

New York is beroemd om zijn interessante musea, bruisende nachtleven en bloeiende entertainmentsector. Er zijn heel wat leuke dingen om te doen in New York City die jouw reis onvergetelijk maken. Maar als je op zoek bent naar een prachtig uitzicht vanuit vogelperspectief op Manhattan Island, dan moet je een van de beste helikoptervluchten in New York boeken.

Dit artikel geeft een overzicht van de verschillende helikoptervluchten in New York City, inclusief welke tour het beste bij je past, hoeveel het kost, hoe je online kunt boeken en korting kunt krijgen, wat de beste tijd is om te vliegen en nog veel meer.

Bewonder de prachtige skyline van New York, bekijk bezienswaardigheden als de Brooklyn Bridge en het Empire State Building van dichtbij of vlieg zelfs over Central Park. Er zijn tal van schitterende opties waarmee je de lucht in stijl kunt verkennen.

Profiteer van onverslaanbare prijzen en insidertips voor de beste helikoptervluchten in New York. We wensen je een veilige vlucht en geniet van het uitzicht!

Geen zin om verder te lezen? Boek dan nu je meteen een helikoptervlucht boven New York.

Welke helikoptervlucht moet ik kiezen?

helicopter tour over Manhattan in New York CityMet dank aan Headout

Er zijn veel verschillende helikoptervluchten waarmee je NYC van bovenaf kunt verkennen:

  • The Big Apple: deze tour duurt tussen de 12-15 minuten en kost $ 215. Dit is een van de populairste helikoptervluchten omdat bezoekers de belangrijkste bezienswaardigheden van New York van bovenaf kunnen bewonderen. Tijdens de tour zie je Ellis Island en het Vrijheidsbeeld, One World Trade Center, Empire State Building, Chrysler, Woolworth, MetLife Building, USS Intrepid en Central Park.
  • New York, New York: deze tour duurt 18-20 minuten en kost $ 299. Deze tour lijkt erg op “The Big Apple”, maar bevat nog enkele andere bezienswaardigheden zoals de Brooklyn Bridge, de Manhattan Bridge, de Verrazano-Narrows Bridge, de George Washington Bridge, het Yankee Stadium en het MetLife Stadium.
  • New Yorker Tour: deze tour duurt 12 tot 15 minuten en kost $ 194. Je vliegt over de Hudsonrivier, iconische monumenten als het Vrijheidsbeeld en Ellis Island, het Chrysler Building, het Empire State Building, One World Trade Center, de Chelsea Piers, de USS Intrepid en het Space Museum.
  • Ultimate Tour: deze tour duurt 18 tot 20 minuten en kost $ 244. De vlucht lijkt erg op de “New Yorker Tour”, maar omvat nog enkele andere bezienswaardigheden zoals het Yankee Stadium, Central Park, Columbia University en de George Washington Bridge.
  • Deluxe Tour: deze tour duurt 25-30 minuten en kost $ 314. Deze tour bevat alle attracties van de “Ultimate Tour” en ook Coney Island, Brooklyn en New Jersey, Grant’s Tomb, de noordelijke rand van Manhattan en de Verrazano-Narrows Bridge.
  • VIP – Air & Sea Tour: de tour duurt tussen 12 en 15 minuten en kost $ 274. Deze helikoptervlucht is hetzelfde als de “New Yorker Tour” maar bevat ook een tocht van een uur op een watertaxi die langs het Vrijheidsbeeld vaart met je eigen gids, een champagnetoast en een cashbar.

Hoeveel kost helikoptervluchten in New York?

De kosten van een helikoptervlucht hangen voornamelijk af van de duur van de vlucht, het comfort dat het helikopterbedrijf biedt en of het een privévlucht of een gedeelde vlucht is. Meestal kosten helikoptertours tussen de 200 en 700 dollar.

Let er bij het boeken van je helikoptertour op of de heliportkosten bij de prijs zijn inbegrepen. Zo niet, dan moet je $ 40 extra betalen op de heliport.

Er zijn veel reiswebsites waar je helikoptervluchten in New York kunt boeken, zoals Viator, Getyourguide, Headout, Musement om er een paar te noemen. Gebruik de zoekopties van TourScanner om alle beschikbare deals te vergelijken.

Wat zijn de beste bedrijven die helikoptervluchten in New York aanbieden?

helicopter tour over Central Park in New York City

Met dank aan Headout

De meeste bedrijven die helikoptervluchten in New York City aanbieden zijn gevestigd op de Downtown Manhattan Heliport, zoals HelyNY, Manhattan Helicopters, Liberty Helicopters, New York Helicopter en Zip Aviator.

Je kunt rechtstreeks bij een van deze bedrijven boeken of via een online reisbureau zoals Viator, Getyourguide, Headout of Musement om er maar een paar te noemen. De prijzen zijn zeer concurrerend en er worden regelmatig kortingen aangeboden.

Wat is de beste tijd om te vliegen?

helicopter tour over Brooklyn in New York City

Je kunt het hele jaar door een helikoptertour boeken, hoewel helikoptervluchten erg populair zijn in de zomer en de lente, omdat het heldere weer dan voor een uitstekend zicht op New York City zorgt.

De beste tijd van de dag om een helikoptervlucht te boeken is in de namiddag. Rond 14.00 of 15.00 uur vermijd je blootstelling aan de zon, waardoor je op andere momenten misschien niet optimaal van je tour kunt genieten.

Houd er rekening mee dat de meeste helikoptermaatschappijen in New York City niet op zondag vliegen.

Hoe lang duurt een helikoptervlucht?

De duur van een helikoptervlucht over New York hangt af van het type vlucht dat je kiest. De tour varieert van 15 minuten tot 1 uur, afhankelijk van de bezienswaardigheden die je tijdens de vlucht wilt zien. Het is mogelijk om een privétour te boeken en niet alleen de duur zelf te bepalen maar ook de toeristische attracties die je wilt zien.

Waarvandaan vertrekken helikoptervluchten in New York?

Manhattan heliport
Met dank aan GetYourGuide
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!