Helikoptervluchten over Dubai

Er zijn tal van leuke activiteiten in Dubai die jou een onvergetelijke reis bezorgen. Denk aan de woestijnsafari’s, de bloeiende amusementssector, geweldige stranden en ongelofelijke architectuur. Als je echter graag de skyline van Dubai vanuit een ongeëvenaard perspectief wilt zien, dan moet je een van de beste helikoptervluchten over Dubai boeken.

Profiteer van onverslaanbare prijzen en insidertips over de beste helikoptertours in Dubai. Stap aan boord van een helikopter en bekijk de beroemdste bezienswaardigheden van Dubai vanuit de lucht tijdens een impressionante helikoptervlucht.

Geen zin om verder te lezen? Boek dan nu meteen je helikoptervlucht in Dubai.

Deze pagina biedt een overzicht van de verschillende helikoptervluchten over Dubai, inclusief wat er te zien is, hoeveel helikoptertours kosten, hoe je online kunt boeken en kortingen kunt vinden, wat de beste tijd is om te vliegen en enkele reistips.

Wat krijg je te zien?

City skyline helicopter tours in Dubai
Met dank aan Headout

Vlieg over Dubai en bekijk enkele van de beste hoogtepunten van de stad vanuit de lucht. Leun achterover en ontspan terwijl je onderweg panoramische uitzichten op de stad en haar beroemdste bezienswaardigheden bewondert.

De kustlijn van Dubai herbergt enkele van de beste attracties van Dubai, waaronder de Palmeilanden, het Burj Al Arab Hotel en het Jumeirah-strand zelf.

Richting de stad geniet je van het adembenemende uitzicht op de Burj Khalifa – ’s werelds hoogste gebouw en de kroon van Dubai. Je vliegt ook langs andere buitengewone wolkenkrabbers zoals het JW Marriott Marquis Dubai Hotel en de Jumeirah Emirates Towers.

Mis de Perzische Golf niet voordat je terugkeert naar de helihaven. Vlieg langs de kunstmatige archipel The World en maak geweldige foto’s.

Of je nu een local bent of de stad voor het eerst bezoekt, dit is een once-in-a-lifetime ervaring die je niet mag missen.

Hoeveel kosten helikoptervluchten over Dubai?

Palm helicopter tours in Dubai
Met dank aan Headout

De kosten van een helikoptervlucht hangen voornamelijk af van de duur van de vlucht, het comfort dat het helikopterbedrijf biedt en of het een privévlucht of een gedeelde vlucht is. Meestal kosten helikoptertours tussen de $ 170 en $ 750.

Wat zijn de beste bedrijven voor een helikoptervlucht in Dubai en zijn er kortingen beschikbaar?

Helikoptertours zijn big business in Dubai en er is een gezonde concurrentie tussen de verschillende helikopterbedrijven.

Je kunt rechtstreeks boeken bij het helikopterbedrijf zelf, zoals Helicopter Tour Dubai, Atlantis of Helidubai, of je kunt boeken via online reisbureaus zoals Viator, Getyourguide, Headout of Ceetiz, om er maar een paar te noemen.

De prijzen zijn erg concurrerend en er worden regelmatig kortingen aangeboden. Zorg ervoor dat je een prijsvergelijking doet voordat je boekt, want je zult vaak royale kortingen vinden.

Er zijn veel combitickets waarmee je ook andere attracties in Dubai kunt zien. Dit kan een geweldige optie zijn als je weinig tijd hebt en wat geld wilt besparen.

Wat is de beste tijd om te vliegen?

Dubai skyline

Gewoonlijk zijn de late ochtend of vroege middag de beste tijden om te vliegen in Dubai. Er is dan minder schaduw en de kleuren zijn helderder met de zon recht boven je.

Houd er ook rekening mee dat naarmate de dag vordert, de kans op bewolking of regen toeneemt. Als je je tour ’s ochtends boekt, geeft dit je meer flexibiliteit om je vlucht later op de dag opnieuw in te plannen indien nodig.

Hoe lang duren helikoptervluchten over Dubai?

Gewoonlijk duren helikoptervluchten over Dubai tussen de 12 minuten en 40 minuten. De duur van de tour hangt af van wat je wilt zien.

Waarvandaan vertrekken helikoptervluchten over Dubai?

De helihavens bevinden zich slechts enkele minuten van het centrum van Dubai, dus je hoeft niet ver te reizen om een helikoptervlucht te maken. De meeste helikopterbedrijven in Dubai bieden ook gratis ophaalservice bij je hotel aan, dus je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je de heliport bereikt.

Kan je je boeking voor de start annuleren?

Coastal helicopter tours in Dubai
Met dank aan Headout

We raden je aan om de annuleringsvoorwaarden van de tour te controleren voordat je boekt.

Het annuleringsbeleid verschilt per helikopterbedrijf waarmee je boekt. Gewoonlijk kun je je boeking tot 72 uur voor vertrek annuleren en een volledige terugbetaling ontvangen. Als je je helikoptervlucht echter 48 uur (of minder) voor de geplande vertrektijd wilt annuleren, moet je mogelijk een vergoeding betalen. Als je minder dan 24 uur voor vertrek annuleert, krijg je geen geld terug.

Mag je je stoel kiezen voordat je boekt?

Helikopterbedrijven in Dubai gebruiken helikopters met zes zitplaatsen, waarbij twee passagiers voorin zitten en vier achterin. Daarom zitten twee passagiers in het midden van de achterbank en zullen die een iets minder direct uitzicht op het landschap hebben.

Houd er rekening mee dat de stoelindeling gebaseerd is op het gewicht van de passagiers. Dit omwille van veiligheidsredenen. Het gewicht moet namelijk in balans zijn om de helikopter goed te laten vliegen.

Je kunt echter je zitvoorkeuren kenbaar maken aan het personeel tijdens het boekingsproces. Ze zullen proberen om aan je wensen te voldoen voordat de vlucht begint.

Wat gebeurt er bij slecht weer?

Bekijk de weersverwachting voordat je je vlucht plant. In geval van slecht zicht, bliksem, hevige wind of zware regen kan je vlucht worden geannuleerd. Helikopterbedrijven zullen je een volledige terugbetaling of de mogelijkheid om je tour te verzetten aanbieden.

Mogen er kinderen in de helikopter?

Ja, natuurlijk! Kinderen mogen deelnemen aan een helikoptervlucht. Als je baby jonger is dan één jaar, mag hij/zij op de schoot van een volwassene zitten. Kinderen ouder dan 2 jaar moeten voor hun stoel betalen als een gewone volwassene.

ReistipsDubai coastline

  • Draag donkere kleding om de schittering op de ramen van de helikopter te minimaliseren.
  • Vergeet je paspoort niet, bij sommige maatschappijen is het verplicht voordat je aan boord gaat.
  • Je mag geen tassen meenemen in de helikopter. Je kunt tassen en jassen opbergen in de gratis kluisjes.
  • Let goed op en volg alle veiligheidsinstructies, en aarzel niet om vragen te stellen aan het personeel.
  • Draag geen oorbellen, want die kunnen in de weg zitten van je koptelefoon.
  • Als je gevoelig bent voor reisziekte, vergeet dan niet om medicatie in te nemen voordat je vlucht vertrekt.
  • Wil je een gegarandeerde stoel aan het raam? Dan kan het zijn dat je een privétour moet boeken.
  • Gebruik high-speed film voor je camera en houd de lens van je camera dicht bij het raam om reflecties te minimaliseren.

We wensen je een geweldige en veilige helikoptervlucht in Dubai. Geniet van het uitzicht! ?

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!