Helikoptervluchten over Barcelona

Er zijn tal van tours en activiteiten in Barcelona om jouw reis onvergetelijk te maken. Denk aan intriguerende musea, zonovergoten stranden en een bruisend nachtleven. Maar als je op zoek bent naar een adembenemend uitzicht vanuit de lucht, moet je zeker een van de beste helikoptervluchten over Barcelona proberen.

In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende helikoptervluchten over Barcelona, inclusief welke tour je moet kiezen, wat er te zien is, hoeveel het kost, hoe je korting kunt krijgen en online kunt boeken, wat het beste tijdstip is om te vliegen, en nog veel meer.

Geniet van onverslaanbare prijzen en insidertips om de beste helikoptervluchten over Barcelona te vinden.

Geen zin om verder te lezen? Boek dan nu meteen je helikoptertour over Barcelona.

Wat krijg ik te zien? Welke helikoptervlucht moet ik kiezen?

Je kunt kiezen uit drie verschillende helikoptervluchten over Barcelona: een vlucht langs de kust, “Sky” en naar Montserrat. Je kunt ook je helikoptertour combineren met andere attracties als je meerdere bezienswaardigheden tegelijk wilt bezoeken.

1 – Helikoptervlucht langs de kust

Maak een 6 minuten durende helikoptervlucht langs de kustlijn van Barcelona. Je geniet van adembenemende panoramische uitzichten op de stad en ontdekt de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona, zoals het World Trade Center, Maremagnum, het Monument van Columbus, de Olympische haven en natuurlijk het strand van Mar Bella. Je zult verbaasd zijn over hoe anders Barcelona eruitziet vanuit de lucht.

Deze helikoptertour kost € 79 per passagier. Dit is de voordeligste optie.

2 – Helikoptertour “Sky”

Geniet van een 12 minuten durende helikoptervlucht, vertrekkend vanaf de kust van Barcelona. Bewonder het World Trade Center, de stranden van Barcelona en de Olympische haven vanuit de lucht. Ga richting het stadscentrum en bekijk de Torre Glòries (voorheen Torre Agbar), het Forum, de Sagrada Familia en de wijk Eixample. Vervolgens vlieg je over de hellingen van de berg Tibidabo, Camp Nou, de Olympische Ring en tot slot de berg Montjuïc.

Deze helikoptervlucht kost € 125 per passagier.

3 – Helikoptervlucht naar Montserrat

Deze tour combineert eigenlijk de “Sky”-helikoptervlucht met een vlucht naar de berg Monserrat. De vlucht duurt 40 minuten. Je vliegt over Barcelona en gaat richting de heilige berg Montserrat, op 50 minuten afstand van het stadscentrum. Bewonder de adembenemende uitzichten vanuit de lucht en maak unieke foto’s. Op de terugweg vlieg je langs de vallei van de rivier de Llobregat, een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen.

De helikoptervlucht naar Monserrat kost € 340 per passagier.

4 – Gecombineerde helikoptervlucht over Barcelona

Voor wie een dag vol avontuur willen beleven, is deze combo helikoptertour een uitstekende keuze.

Wandel rond op de Passeig de Gràcia met je privégids, stap op de bus en bezoek de prachtige Sagrada Familia en de Arc de Triomf. Ga daarna naar de helihaven en vervolg je bezoek aan boord van een helikopter. Bewonder het panoramische uitzicht op de kustlijn van Barcelona, een ongelooflijke ervaring. Tot slot sluit je je dag af met een ontspannende boottocht langs de haven van de stad.

De prijzen van deze combotour variëren afhankelijk van het online reisbureau dat je kiest. Vergelijk altijd de aanbiedingen voordat je boekt.

Deze 4 helikoptertours zijn het populairst, hoewel er ook andere helikoptertours zijn die verschillende routes kennen. Aarzel niet om alle opties te vergelijken op TourScanner.

Helicopter tours in Barcelona along the coast
Met dank aan Getyourguide

Wat kost een helikoptervlucht over Barcelona?

De kosten van een helikoptervlucht zijn voornamelijk afhankelijk van de duur van de vlucht, het comfort dat wordt geboden door het helikopterbedrijf en of het een privé- of gedeelde vlucht is. Helikoptertours variëren in prijs van € 79 tot € 700.

Wat zijn de beste bedrijven voor een helikoptervlucht in Barcelona en bieden ze kortingen aan?

Helikoptervluchten over Barcelona zijn big business en er is een gezonde concurrentie tussen helikopterbedrijven en online reisbureaus.

Je kunt rechtstreeks bij het helikopterbedrijf boeken (Cathelicopters) of bij een online reisbureau zoals Viator, Getyourguide, Civitatis of Musement om er maar een paar te noemen.

Prijzen zijn zeer concurrerend en er worden regelmatig kortingen aangeboden. Zorg ervoor dat je een prijsvergelijking maakt voordat je boekt, want je zult vaak genereuze kortingen vinden.

Waarvandaan vertrekken helikoptervluchten over Barcelona?

De helikoptertours vertrekken vanaf de helihaven van Barcelona.

Klik hier voor de exacte locatie.

Kan ik mijn boeking annuleren voor de startdatum?

De annuleringsvoorwaarden variëren afhankelijk van het bedrijf dat je kiest.

Meestal kun je je reservering 72 uur voor vertrek annuleren en een volledige terugbetaling krijgen. Als je je helikoptertour 48 uur (of minder) voor de geplande vertrektijd moet annuleren, moet je mogelijk een vergoeding per passagier betalen. Als je besluit om minder dan 24 uur voor het vertrek te annuleren, krijg je geen terugbetaling.

We raden je aan om altijd de annuleringsvoorwaarden van de tour te controleren voordat je boekt.

Mag ik mijn stoel kiezen voordat ik boek?

Helikopterbedrijven in Barcelona gebruiken helikopters met zes zitplaatsen met twee passagiers voorin en vier achterin. Dit betekent dat twee passagiers op de middelste stoelen achterin zitten en iets minder direct zicht hebben op het landschap.

Houd er rekening mee dat de stoelindeling gebaseerd is op het gewicht van de passagiers, dit omwille van veiligheidsredenen. Het gewicht moet in balans zijn om goed te kunnen vliegen.

Je kunt je stoelvoorkeuren echter tijdens het proces kenbaar maken en het personeel zal proberen om aan je wensen tegemoet te komen voordat de vlucht begint.

Wat bij slecht weer?

Bekijk de weersverwachting voordat je een vlucht boekt. In geval van slecht zicht, bliksem, harde wind of hevige regenval kan je vlucht worden geannuleerd. Helikoptermaatschappijen bieden je een volledige terugbetaling aan of de mogelijkheid om je tour te verzetten.

Zijn kinderen toegestaan in de helikopter?

Natuurlijk! Kinderen mogen mee met een helikoptervlucht. Als je baby jonger is dan één jaar, mag hij/zij op de schoot van een volwassene zitten. Vanaf 2 jaar moeten kinderen betalen voor hun stoel zoals een reguliere volwassene.

Helicopter tours in Barcelona - travel tips
Met dank aan Getyourguide

Reistips

  • Zorg ervoor dat je 20 minuten voor vertrektijd aankomt.
  • Vergeet je paspoort en voucher niet, sommige bedrijven kunnen dit vereisen voordat je aan boord gaat.
  • Als je gevoelig bent voor reisziekte, vergeet dan niet om medicatie in te nemen voor je vlucht.
  • Let goed op en volg alle veiligheidsinstructies en aarzel niet om vragen te stellen aan het personeel.
  • Draag donkere kleding om de schittering op de ramen van de helikopter te minimaliseren.
  • Tassen zijn niet toegestaan in de helikopter. Je kunt tassen en jassen in de gratis kluisjes bewaren.
  • Draag geen oorbellen, want die kunnen in de weg zitten van je koptelefoon.
  • Als je graag een gegarandeerde stoel aan het raam wilt, moet je mogelijk een privétour boeken.
  • Gebruik high-speed film voor je camera en houd je cameralens dicht bij het raam om reflecties te minimaliseren.

We wensen je een uitstekende en veilige helikoptervlucht over Barcelona. Veel plezier en geniet van het uitzicht! ?

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!