Harry Potter Studio Tour Londen Tickets

Wil je de Harry Potter Studios in Londen bezoeken? Ben je op zoek naar last-minute tickets maar zijn ze uitverkocht op de officiële website? Maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou!

Hoe kun je tickets voor de Harry Potter Studio Tour bemachtigen als ze uitverkocht zijn op de officiële website?

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien op de officiële website, zijn tickets erg snel uitverkocht en is het bijna onmogelijk om last-minute nog een ticket te bemachtigen. Normaal gesproken moet je de tickets zo’n 3 tot 4 maanden van tevoren boeken.

Het goede nieuws is echter dat er veel wederverkopers zijn die tickets verkopen. Je zou ze allemaal kunnen bekijken om te zien of er iets beschikbaar is, maar dat is een heel gedoe. Bespaar jezelf de tijd en moeite en laat ons het werk doen. TourScanner verzamelt ze namelijk allemaal en laat meteen zien wat er beschikbaar is.

Er zijn ook enkele tours die vertrekken vanuit Birmingham, mocht dat een optie voor je zijn. Je kunt een rondleiding boeken en je groep rechtstreeks ontmoeten bij de Warner Bros Studio als je in het centrum van Londen bent en niet vanuit Birmingham kunt vertrekken.

Als je geen beschikbare tickets kunt vinden op TourScanner, dan is de kans groot dat ze overal uitverkocht zijn. In dat geval kun je de Warner Bros Studio jammer genoeg niet bezoeken. Wat je wel kunt doen is een bezoekje brengen aan de plaatsen en monumenten in Londen waar scènes uit de film zijn opgenomen, zoals de Wegisweg, Perron negen ¾, Goudgrijp, enz. Prijzen voor zulke rondleidingen beginnen vanaf £ 15 (ongeveer € 17). Klik hier om verschillende rondleidingen langs Harry Potter-locaties te bekijken.

Een laatste optie is een rondleiding langs Harry Potter-locaties in Oxford, als je van plan bent Oxford te bezoeken. Veel scènes werden namelijk opgenomen in de oude universiteit van Oxford.

Zijn er tickets beschikbaar in de doorverkoop?

Ja, de tickets worden vaak doorverkocht. Er zijn heel wat wederverkopers die verschillende soorten rondleidingen tegen verschillende prijzen aanbieden. We raden je aan een zoekmachine zoals TourScanner te gebruiken om veel websites te vinden die tickets in de doorverkoop aanbieden.

Zouden er de komende dagen weer tickets beschikbaar kunnen komen?

Ja, dat is mogelijk en gebeurt vrij vaak, vooral op weekdagen. Deze tickets worden beschikbaar als mensen een paar dagen van tevoren hun bezoek annuleren (zeer zelden 1-2 dagen op voorhand). Als je momenteel niets kunt vinden, raden we je aan om de komende dagen te blijven controleren of er tickets beschikbaar worden gemaakt in de doorverkoop. Het is altijd een goed idee is om eens te kijken op TourScanner zodat je zeker weet of er iets beschikbaar komt op een van de verschillende doorverkoopsites.

Zijn er alternatieven voor een rondleiding door de Harry Potter Studios?

Als jij of je kinderen fan zijn van Harry Potter, dan raden we je aan om een rondleiding langs de filmlocaties in Londen te boeken. Dit verzacht de pijn mocht je geen tickets hebben kunnen bemachtigen voor de Warner Brothers Studio. Tijdens deze tours krijg je locaties als de Wegisweg, Perron negen ¾, Goudgrijp, enz. te zien. Deze rondleidingen zijn speciaal ontworpen voor diegenen die geen kaartjes in de wacht hebben kunnen slepen voor de Harry Potter Studio Tour omdat ze uitverkocht zijn. De prijs is vrij goedkoop (vanaf £ 15) en de rondleidingen hebben uitstekende beoordelingen. Bekijk alle rondleidingen langs Harry Potter-locaties.

Hieronder vind je meer info over wat je te zien krijgt in de Warner Bros Studio, vaak aangeduid als Harry Potter World of Harry Potter Museum; je komt te weten hoeveel tickets kosten en hoe je ze kan boeken, hoe je er geraakt en nog veel meer!

Zijn er goedkope tickets voor de Harry Potter Studios?

Ja en nee. De prijs voor deze toeristische attractie is vrij duur, maar het hangt af van hoeveel dit bezoek je waard is. De goedkoopste tickets vind je op de officiële website, maar deze zijn meestal uitverkocht. De op één na goedkoopste manier om een ticket te vinden voor de Harry Potter Studio Tour is het vergelijken van alle websites die tickets doorverkopen en zo de goedkoopste deal te vinden.

Bestaan er aanbiedingen als 1+1 gratis voor de Harry Potter Studio Tour?

Nee, meestal zijn er geen aanbiedingen als 1+1 gratis. Er zijn echter wel aanbiedingen voor gezinnen.

Deze attractie wordt door veel gezinnen bezocht en daarom zijn er speciale prijzen voor kinderen of families. Een familieticket omvat toegang voor 2 volwassenen en 2 kinderen, of 1 volwassene en 3 kinderen. Lees verder om de prijzen te ontdekken.

Bovendien bieden verschillende wederverkopers verschillende prijzen aan en kun je goedkope deals vinden door ze te vergelijken. Soms kunnen de kosten van de ene website naar de andere verdubbelen, dus op de een of andere manier kun je toch genieten van een 1+1 gratis aanbieding.

Zijn er kortingen?

Er zijn op de officiële website speciale prijzen beschikbaar voor basisscholen, middelbare scholen of hogescholen in het Verenigd Koninkrijk die het nationale leerplan volgen. Maar nogmaals, de tickets zijn vaak uitverkocht en daarom zijn kortingen en exclusieve aanbiedingen afhankelijk van de websites die de tickets doorverkopen. Gebruik de zoekfunctie van TourScanner om tours en prijzen te vergelijken. Zij bieden meestal kortingen aan of verkopen goede ticketpakketten.

Wat krijg je te zien in het Harry Potter Museum in Londen?

De Studio wordt ook wel het Harry Potter Museum genoemd, omdat je er veel voorwerpen te zien krijgt die in de film werden gebruikt. Het Harry Potter Museum is gebouwd in de Warner Brothers Studio in Londen. Je stapt de wondere wereld van Harry Potter binnen en ontdekt de magie achter de meest succesvolle filmreeks aller tijden. Je kunt door een aantal van de beroemdste sets van de film lopen en de kostuums bekijken.

Deze rondleiding achter de schermen is niet alleen plezant voor families, maar ook voor fans van de leerling-tovenaar en bevat volgende highlights:

  • Slenter door de Wegisweg
  • Langs de winkel van Olivander
  • Klieder en Vlek
  • Tovertweelings Topfopshop
  • Goudgrijp
  • Braakbals Uilenboetiek
  • Bekijk Harry’s Nimbus 2000
  • Spring op de motorfiets van Hagrid
  • Stap in de echte Grote Zaal
  • De gemeenschappelijke ruimte van Griffoendor
  • Het kantoor van Perkamentus
  • Proef het populaire drankje Boterbier

Harry Potter Studio Tour Tickets Last Minute - train

Hoeveel kosten tickets voor de Harry Potter Studio Tour in Londen in 2024?

Er worden verschillende soorten tickets aangeboden voor volwassenen (16+) en kinderen (5 tot 15 jaar). Deze tickets kunnen souvenirs, een luxe rondleiding of zelfs vervoer vanuit het centrum van Londen omvatten. Hieronder vind je de verschillende soorten tickets.

Standaardticket voor de Harry Potter Studios

  • Volwassenen (16+ jaar): 53,50 £ (€ 62,50)
  • Kind (5-15 jaar): 43 £ (€ 50)
  • Gezin (2 volwassenen & 2 kinderen OF 1 volwassene & 3 kinderen): 172 £ (€ 200)
  • 0-4 jaar + begeleiders van bezoekers met een handicap: GRATIS

Complete Studio Tour tickets

Dit pakket bevat een ticket voor de Studio Tour, een digitale gids & paperback souvenirgids.

  • Volwassenen: 62,45 £ (€ 73)
  • Kinderen: 52,95 £ (€ 62)

Deluxe Tour tickets

De deluxe tickets zijn inclusief een rondleiding door de Harry Potter Studios, parkeerplaats, een souvenirgids, een sleutelkoord, een fotopakket, een boterbiertje, een ontbijt en drankjes en een souvenirglas.

  • Volwassenen: 250 £ (€ 290)
  • Kinderen: 225 £ (€ 263,29)

Tickets en transferpaketten

Deze pakketten zijn inclusief toegangstickets en vervoer heen en terug vanuit het centrum van Londen.

Het standaardpakket kost 105 £ (€ 123) voor volwassenen en 100 £ (€ 117) voor kinderen en omvat vervoer per dubbeldekker. Ben je enkel geïnteresseerd in vervoer en heb je geen tickets nodig? Dan betaal je 59 £ (€ 69) voor zowel volwassenen als kinderen.

Het privépakket kost 119 £ (€ 139) per persoon en omvat tickets en ophalen en terugbrengen naar je accommodatie in een luxe auto.

Hoe kun je op voorhand tickets voor het Harry Potter Museum reserveren?

De tickets voor de Warner Brothers Studio Tour in Londen moeten op voorhand gekocht worden om de studio op de gewenste tijd en datum te kunnen bezoeken – ze zijn snel uitverkocht! Je kunt de tickets boeken op de officiële website. Je kunt ook tickets boeken bij andere wederverkopers, vooral als je last-minute boekt en de tickets uitverkocht zijn op de officiële website.

Hoe bereik je de Harry Potter Studios?

Harry Potter Studio Tour Tickets Last Minute - bus

Pendelbus

Er rijden regelmatige pendelbussen (verzorgd door Mullany’s Coaches) van Watford Junction naar de Studio Tour die er ongeveer 15 minuten over doen. De bussen rijden om de 20 minuten vanaf 9u20. Houd er rekening mee dat de laatste shuttle terug vertrekt naar Watford Junction wanneer de Studio sluit. Een enkeltje kost £ 2,00, een retourtje £ 2,50. Je vindt meer informatie in onze lijst met “Tips die je niet mag vergeten”.

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation bij de Harry Potter Studio Tour is Watford Junction. Er rijden rechtstreekse treinen van zowel London Euston (reistijd 20 minuten) als Birmingham New Street (reistijd 1 uur). Oyster cards zijn geldig tussen Londen Euston en Watford Junction.

Er rijden ook niet-directe treinen vanuit Londen Euston. Houd er echter rekening mee dat het met deze treinen veel langer kan duren voordat je Watford Junction bereikt.

Overweeg om je ticket te boeken bij Musement of Viator, aangezien zij de reis voor je zullen organiseren.

Auto

De Studio Tour ligt 30 kilometer ten noordwesten van Londen en op minder dan 5 kilometer van de snelwegen M1 en M25. De postcode is WD25 7LR. Als je de Studio Tour nadert, zie je bruine borden met de tekst “Warner Brothers Studio Tour”, zodat je snel de weg kunt vinden.

Bus

Het busbedrijf Golden Tours biedt handige retourtransfers en ticketpakketten voor hun bussen. Bij de ticketpakketten zitten zowel vervoer als tickets inbegrepen. Wie al een ticket heeft kan ook enkel de transfer per bus boeken.

De transfer brengt je van:

  • Londen Kings Cross
  • Londen Victoria
  • Het busstation van Birmingham
  • Het treinstation Birmingham New Street

Kun je tickets kopen voor Harry Potter World zonder vervoer?

Ja en nee.

Als je tickets koopt via de officiële website dan zit hier geen vervoer bij inbegrepen.

Ben je op zoek naar tickets met vervoer? Koop dan je kaartjes bij wederverkopers, deze zijn inclusief busvervoer naar de Studio. Ben je echter op zoek naar tickets zonder vervoer omdat je met je eigen auto naar de studio wilt rijden, dan kun je nog steeds de tickets inclusief vervoer kopen. Wel moet je na het boeken contact opnemen met de touroperator om hen te laten weten dat je de gids direct bij de Studio zult ontmoeten. Vergeet niet om het bedrijf hiervan in te lichten, anders staat je gids je niet op te wachten bij de Studio met je toegangskaartje. Je krijgt helaas geen korting voor het niet gebruiken van het vervoer.

Wat zijn de openingstijden?

De Harry Potter Studios gaan open om 9.30 uur en sluiten om 20.00 uur.

De eerste rondleiding begint om 10.00 uur terwijl de laatste van start gaat om 16.30 uur.

Worden er speciale evenementen gehouden?

Kijk op de officiële website of er tijdens je bezoek speciale evenementen plaatsvinden. De studio organiseert elke maand zeer speciale en exclusieve evenementen, als je hier graag aan wil deelnemen raden we aan om even op de website te kijken tijdens het plannen van je bezoek aan Harry Potter World.

Harry Potter Studio Tour Tickets Last Minute - costumes

Tips die je niet mag vergeten

  • Tickets moeten van tevoren worden gekocht. De Harry Potter Studio Tour is erg populair en tickets zijn vaak uitverkocht. Als de kaartjes op de officiële website uitverkocht zijn, neem dan een kijkje op doorverkoopsites. TourScanner is daarbij een goede hulp.
  • Het gemiddelde bezoek duurt ongeveer 3,5 uur. Wil je graag veel tijd doorbrengen in de wereld van Harry Potter om de studio te verkennen en elk detail in je op te nemen? Boek dan een vroeg bezoek. Hoe vroeger je bezoek, hoe meer tijd je hebt.
  • Print je boekingsbevestiging uit om de Harry Potter Studios te betreden – zonder mag je niet binnen!
  • Let op: breng content geld mee als je de pendelbus neemt. Creditcards en bankpassen worden namelijk niet geaccepteerd. Om van deze dienst gebruik te kunnen maken heb je een geldig Studio Tour Ticket of een boekingsbevestiging voor de reisdatum nodig.
  • De Oyster Cards zijn geldig tussen de treinstations London Euston en Watford Junction.

We hopen dat deze uitgebreide gids je helpt bij het plannen van je magische reis naar de Harry Potter Studios in Londen! Als je vragen hebt, stel ze gerust in de comments!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!