Galleria dell'Accademia tickets

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Galleria dell’Accademia tickets, waaronder de prijs van de kaartjes, hoe je online kunt reserveren, welke rondleidingen er worden aangeboden en allerlei handige reistips.

Hoeveel kosten Galleria dell’Accademia tickets?

Een standaardticket voor de Galleria dell’Accademia kost € 16 (+ € 4 reserveringskosten).

Burgers van de EU, Zwisterland, Noorwegen, Liechtenstein, Ijsland, Uruguay tussen de 18 en 25 jaar oud betalen slechts  € 2 (+ € 4 reserveringskosten).

Kinderen jonger dan 18 hebben gratis toegang tot het museum. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten worden begeleid. Je moet wel rekening houden met € 4 reserveringskosten. Elke eerste zondag van de maand is de toegang tot de Galleria dell’Accademia gratis voor iedereen.

Als je een audiogids wilt boeken, kost dat € 6 voor een eenpersoonsapparaat en € 10 voor een tweepersoonsapparaat.

Met dank aan Getyourguide

Moet ik mijn kaartje van tevoren reserveren?

Absoluut. De Galleria dell’Accademia is na het Uffizi het meest bezochte museum in Florence. Er staan vaak lange wachtrijen bij de ingang.

Door je kaartje online te reserveren, wordt niet alleen je entreebewijs voor je vastgelegd (voor het geval het uitverkocht is), maar sla je ook de rij over en kun je meteen naar binnen.

Maak je geen zorgen als de kaartjes op de door jou gewenste datum zijn uitverkocht, er zijn veel andere websites die tickets voor de Galleria dell’Accademia verkopen. Als het officiële verkooppunt geen kaartjes meer beschikbaar heeft voor die dag, hebben reisbureaus waarschijnlijk nog steeds tickets beschikbaar. Gebruik de zoekfunctie van TourScanner om prijzen te vergelijken van alle websites voor toegangskaarten, rondleidingen of combitickets inclusief andere attracties in Florence.

Bestaan er combinatietickets?

Veel reisbureaus bieden combinatietickets aan. Profiteer van deze combo’s om andere niet te missen attracties in Florence te bezoeken.

Ontdek het Uffizi

De Galleria degli Uffizi is een van de beroemdste musea van Italië.

Elk jaar bezoeken miljoenen reizigers het om enkele van de meest iconische kunstwerken te bewonderen die de artistieke innovatie van de mensheid door de eeuwen heen hebben gemarkeerd.

Combinatietickets Galleria dell’Accademia & Uffizi

Klim naar de top van de koepel van de Duomo van Florence

De kathedraal van Florence, oorspronkelijk de “Cattedrale di Santa Maria del Fiore”, is een bezienswaardigheid die je niet mag missen. Beklim de top van de koepel en geniet van een prachtig uitzicht over Florence vanuit vogelperspectief.

Galleria dell’Accademia & Duomo combinatietickets

Bezoek de Basilica di Santa Croce

Santa Croce is een zeer beroemde kerk in het centrum van Florence waar veel bekende Italianen zijn begraven, waaronder Michelangelo, Machiavelli en Rossini, om er maar een paar te noemen. De beeldhouwwerken en de indrukwekkende omvang van het gebouw zelf zullen zeker indruk op je maken.

Combitickets Galleria dell’Accademia & Santa Croce

Zijn rondleidingen de moeite waard?

Absoluut. Hieronder lees je waarom:

  • Rondleidingen zijn gemakkelijk te boeken en je tickets zijn gereserveerd

Je toegangskaartjes worden van tevoren gereserveerd en liggen klaar, je hoeft alleen maar op te dagen.

  • Sla de rij over en verspil je kostbare vakantietijd niet

Sla de rij over en ga meteen naar binnen.

  • Concentreer je op de belangrijkste meesterwerken

Met de enorme hoeveelheid kunst die in de Galleria dell’Accademia te zien is, kan een rondleiding je helpen om je te concentreren op de belangrijkste delen van het museum.

  • Vragen stellen

Als je een gids boekt, is er iemand die al je vragen kan beantwoorden. Het is aanzienlijk prettiger om een deskundige gids te hebben die je in detail kan uitleggen wat je precies wilt weten.

Met dank aan Getyourguide

Wat is het beste moment om de Galleria dell’Accademia te bezoeken?

Trek er minstens een halve dag voor uit (of zelfs de hele dag). De Galleria dell’Accademia is enorm en de tentoongestelde werken verdienen zeker veel meer dan een snel bezoek.

Wat zijn de openingstijden?

De Galleria dell’Accademia is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 8.15 tot 18.50 uur.

De toegang is elke 15 minuten toegestaan.

De Galleria dell’Accademia is gesloten op maandag, 1 januari en 25 december.

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!