Galleria dell'Accademia Florence

Op zoek naar last-minute tickets voor de Galleria dell’Accademia? Ben je vergeten je tickets voor de Galleria dell’Accademia op tijd te kopen?

Ga je over een paar maanden naar Florence en zijn alle dagen uitverkocht voor de tijd dat je daar bent?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige in deze situatie.

Lees hieronder onze suggesties voor het verkrijgen van last-minute tickets voor de Galleria dell’Accademia via andere sites dan de officiële website.

Ben je klaar om nu onmiddellijk al je Galleria dell’Accademia ticket te boeken? Geen zin om verder te lezen? Boek dan nu meteen je ticket.

Hoe bemachtig je last-minute tickets voor de Galleria dell’Accademia in Florence als het is uitverkocht op de officiële website?

Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien op de officiële website van de Galleria dell’Accademia, zijn tickets vaak erg snel uitverkocht en is het bijna onmogelijk om last-minute nog een ticket te bemachtigen. Je moet je kaartje vaak al een paar maanden van tevoren kopen, afhankelijk van het seizoen.

Het goede nieuws is echter dat er veel andere websites zijn waar je tickets voor de Galleria dell’Accademia kunt kopen; sommige hebben misschien nog entreekaarten beschikbaar voor de door jou gewenste datum.

Je bent ook op de juiste plek om te voorkomen dat je zelf handmatig tientallen websites moet controleren. TourScanner verzamelt ze namelijk allemaal, zodat je snel kunt zien welke site nog beschikbare tickets heeft.

Als je nog steeds geen Galleria dell’Accademia tickets vindt, dan zijn ze mogelijk echt helemaal uitverkocht. De enige manier om in dat geval de Accademia te kunnen bezoeken is door een rondleiding met gids te boeken.

Accademia Gallery
Met dank aan Headout

Hoeveel kosten Galleria dell’Accademia tickets?

Galleria dell’Accademia tickets kosten € 8. Wil je je ticket online boeken zodat je de rij kunt overslaan (en zeker bent van toegang), dan betaal je 4 euro extra (€ 12 in totaal).

Tickets met korting kosten € 6. EU-burgers tussen de 18 en 25 jaar oud komen in aanmerking voor deze gereduceerde tickets.

Kinderen onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen. Kinderen jonger dan 12 jaar moeten worden begeleid.

Als je een audiogids wilt boeken, dan betaal je € 6 voor een eenpersoonstoestel en € 10 voor een tweepersoonstoestel.

Waarom vooraf reserveren?

De Galleria dell’Accademia is een van de beroemdste bezienswaardigheden in Florence. Het museum staat ook bekend om de lange wachtrijen bij de ingang. Als je je kaartje niet van tevoren reserveert, kun je afhankelijk van het seizoen tot 2 uur in de rij staan!

Als je je ticket op voorhand koopt, kun je de rij overslaan en meteen naar de veiligheidscontrole gaan. Je betaalt een klein bedrag aan reserveringskosten (€ 4), maar waar wil je liever meer tijd besteden? Het bezoeken van het museum of in een lange rij onder de stralende zon staan wachten?

Wat krijg je te zien tijdens je bezoek?

Met dank aan Getyourguide

De Galleria dell’Accademia in Florence staat bekend om zijn belangrijke collecties oude Italiaanse schilderijen (van de 13e tot de 16e eeuw).

In de belangrijkste zalen kunnen bezoekers werken van enkele van de grootste Italiaanse kunstenaars bewonderen zoals Domenico Ghirlandaio, Sandro Botticelli, Alessando Allori, Pontormo, Andrea del Sarto en Orcagna, om er maar een paar te noemen.

De Galleria is ook beroemd om de beeldhouwwerken van de grote renaissancekunstenaar Michelangelo. De meeste bezoekers hebben het museum op hun verlanglijstje staan om de sculpturen van Michelangelo te bewonderen. Zo trekken de beelden van de vier slaven, de Mattheüs en (bovenal) het verbluffende beeld van David in de Tribune elk jaar enorm veel bezoekers.

Als je van muziek houdt, mag je het Muziekinstrumentenmuseum niet overslaan. In de museumvleugel vind je veertig oude instrumenten van het conservatorium Luigi Cherubini. In het verleden speelde muziek een belangrijke rol in de officiële vieringen van het Medici-hof.

We wensen je een geweldig bezoek. Geniet van Florence! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!