Galleria degli Uffizi last-minute tickets

Ben je vergeten je tickets voor de Galleria degli Uffizi van tevoren te kopen? Heb je over een paar weken een stedentrip naar Florence gepland en zijn alle tickets uitverkocht tijdens je verblijf?

Maak je geen zorgen, je bent niet de enige.

Lees hieronder onze suggesties voor het verkrijgen van last-minute tickets voor de Galleria degli Uffizi via andere bronnen dan de officiële website.

Ben je klaar om je ticket nu te boeken? Geen zin om verder te lezen? Koop dan meteen je ticket.

Hoe bemachtig ik last-minute tickets voor de Galleria degli Uffizi?

Zoals je al hebt gemerkt op de officiële website zijn Galleria degli Uffizi tickets erg snel uitverkocht en is het bijna onmogelijk om last-minute nog een ticket te pakken te krijgen. Meestal moet je de tickets 2 tot 3 maanden van tevoren boeken.

Geen paniek. Er zijn veel doorverkoopsites waar je tickets voor de Galleria degli Uffizi kunt kopen; mogelijk hebben sommige nog tickets beschikbaar voor de door jou gewenste datum.

Als je geen zin hebt om zelf tientallen websites te controleren en te doorbladeren, dan ben je hier op de juist plek: TourScanner verzamelt ze allemaal zodat je snel kunt zien welke site nog beschikbare tickets heeft.

Als je nog steeds geen tickets vindt, dan zijn ze waarschijnlijk echt helemaal uitverkocht. De enige manier die je dan nog rest om het Uffizi te bezoeken is door een rondleiding te boeken.

Uffizi Gallery last minute tickets

Hoeveel kosten tickets voor de Galleria degli Uffizi?

De prijs hangt af van de periode van het jaar.

  • Van 1 maart tot 31 oktober kosten tickets € 26
  • Van 1 november tot 28 februari kosten tickets € 15.

Wat krijg je te zien tijdens je bezoek?

In de Galleria degli Uffizi kunnen bezoekers een van de belangrijkste collecties schilderijen ter wereld bewonderen. Deze collecties bestaan niet alleen uit Italiaanse kunst, maar ook uit een groot aantal buitenlandse werken. Ontdek hieronder de hoogtepunten van de Uffizi.

Geboorte van Venus – Sandro Botticelli

Birth of Venus – Sandro Botticelli

De Geboorte van Venus is een olieverfschilderij van Sandro Botticelli dat waarschijnlijk in 1480 werd gemaakt en een icoon van de Italiaanse Renaissance werd. Het stelt de godin Venus voor die aan land komt, op het eiland Cyprus, na haar geboorte, toen ze volgroeid uit de zee tevoorschijn was gekomen.

Aanbidding van de Wijzen – Gentile da Fabriano

Adoration of the Magi - Gentile da Fabriano

De Aanbidding van de Wijzen is een schilderij van de Italiaanse kunstenaar Gentile da Fabriano. Het portretteert in verschillende scènes de weg van de drie Wijzen. Het werk gaat met de klok mee, en eindigt met de grote ontmoeting met de Maagd Maria en de pasgeboren Jezus, waarbij ze hun kostbare geschenken aanbieden.

De Annunciatie – Leonardo Da Vinci en Andrea del Verrocchio

Annunciation – Leonardo Da Vinci

De Annunciatie is een olieverfschilderij van de Italiaanse renaissancekunstenaars Leonardo da Vinci en Andrea del Verrocchio, gemaakt in 1472-1475. Het toont de engel Gabriël, die door God naar Maria werd gezonden om aan te kondigen dat ze een zoon zou baren die Jezus zou heten en “de Zoon van God” zou worden genoemd, wiens heerschappij nooit zou eindigen.

Venus van Urbino – Titiaan

Venus of Urbino – Titian

De Venus van Urbino is een olieverfschilderij van de Italiaanse schilder Titiaan uit 1532. Het stelt een naakte jonge vrouw voor, traditioneel geïdentificeerd met de godin Venus, liggend op een bank in een weelderig renaissancepaleis.

Medusa – Caravaggio

Medusa – Caravaggio

Caravaggio (1571-1610) schilderde twee versies van het Medusahoofd. De tweede versie, die wordt tentoongesteld in het Uffizi, werd gemaakt in opdracht van kardinaal Francesco Maria Del Monte om de moed van de Groothertog van Toscane te symboliseren. Voor het onderwerp baseerde Caravaggio zich op de Griekse mythe van Medusa, een vrouw met slangen als haar die mensen in steen veranderde als ze hen aankeek.

Openingstijden en openingsdata van de Galleria degli Uffizi

Het museum is gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei en 25 december.

Openingstijden: Dinsdag t/m zondag, 8.15 – 18.50 uur.

Wij wensen je een geweldig bezoek! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!