Free walking tours in Parijs

De mode- en gastronomiehoofdstad van Frankrijk is een waar stukje paradijs dat je kunt ontdekken tijdens verschillende free walking tours in Parijs.

Met een rijke geschiedenis doordrenkt van herinneringen aan de Franse Revolutie, iconische architectuur en de altijd betoverende Eiffeltoren, onthullen deze wandelingen het hart en de ziel van de stad, waardoor je wordt ondergedompeld in een sfeer van liefde en geschiedenis.

Laten we dus zonder verder oponthoud eens kijken naar onze selectie van de beste free walking tours in Parijs.

Let op: sommige free walking tours in Parijs worden uitsluitend in het Engels aangeboden, terwijl andere beschikbaar zijn in het Spaans of andere talen. Zorg ervoor dat je de juiste tour kiest voordat je boekt.

1 – De topbezienswaardigheden van Parijs

Freetour Paris Essential

Onthul de vele gezichten van Parijs terwijl je jezelf trakteert op een introductie tot de beste toeristische attracties, zoals de Notre Dame, het iconische Louvre en de typische Arc de Triomphe, allemaal in slechts 3 uur.

Nog mooier is om als een echte Parijzenaar door de straten te wandelen en alle boeiende weetjes te ontdekken die deze “stad van liefde en licht” zo bijzonder maken.

2 – Quartier Latin en de Luxemburgse Tuin

Latin Quarter and Luxembourg Gardens

Dompel jezelf onder in de fijne kunst van het Parijse studentenleven tijdens een rondleiding door het Quartier Latin, de intellectuele wijk van het bohemienachtige Parijs.

Ervaar zelf de betoverende geschiedenis van de Sorbonne Université en ontdek waarom deze instelling wereldwijd zo belangrijk is.

En dat is nog niet alles; geniet van de statige jardin du Luxembourg en het bijbehorende Paleis, terwijl je ook de vele zijstraatjes verkent en lokale verborgen juweeltjes ontdekt.

3 – Gratis rondleidingen over legendes en mysteries

Freetour Legends and Mysteries of Paris

Parijs herbergt een overvloed aan mysteries en geheimen, waarvan sommige worden onthuld tijdens deze stadswandeling.

Ten eerste zal de gids de legendes van demonen en engelen opgraven die verborgen liggen in de muren van de betoverende Notre Dame.

Na deze heilige verhalen duik je in de griezelige ontmoetingen die Pablo Picasso tijdens zijn leven had met geesten, die later zijn muze werden voor zijn donkere doeken en de groteske verhalen over Hotel De Ville.

4 – Montmartre: Van de Moulin Rouge tot de Sacré Coeur

Montmartre Free Walking Tour From Moulin Rouge to Sacré Coeur

Verken de onderschatte maar betoverende wijk Montmartre tijdens deze free walking tours in Parijs, waar de gids je meeneemt op een reis door de kronkelende steegjes vol levendige cultuur.

Je zult de onontdekte juweeltjes van Montmartre tegenkomen, zoals de felgekleurde wijngaard, de Man die door de muur liep en een aantal onbekende uitzichten over Parijs.

En dat is nog niet alles; bekijk de werkplaats van Picasso en de plek waar de impressionistische kunst werd geboren.

5 – Gratis rondleiding door het Fragonard Musée du Parfum

Fragonard Perfume Museum Free Tour

Verken de verfijnde kunst van parfum maken tijdens een rondleiding in het Fragonard Musée du Parfum, dat stamt uit de negentiende eeuw.

Leer het zorgvuldige proces van het samenstellen van parfums, van het selecteren van de grondstoffen tot het afvullen van een flesje met wereldklasse parfum, voorzien van een etiket.

Aan de muren zijn verschillende oude parfumflesjes te bewonderen, afkomstig uit het oude Egypte, die je mee terug in de tijd nemen.

6 – Eiffeltoren en Champs-Elysees

Eiffel Tower and Champs Elysees

Dompel je onder in de uitgestrekte maar boeiende geschiedenis van de stad, van de negentiende eeuw tot heden, tijdens deze free walking tour in Parijs.

Terwijl je bewondert hoe de gebouwen ingenieus zijn opgetrokken, passeer je enkele van de spectaculairste bezienswaardigheden, waaronder het graf van Napoleon Bonaparte, de beroemde keizer.

Laat je betoveren door het legendarische Théâtre National de Chaillot terwijl je een frisse neus haalt bij de Eiffeltoren.

7 – Gratis wandeling door Le Marais

Free Walking Tour of Le Marais

Ontdek de charmante wijk Le Marais, die ieders hart sneller doet kloppen van bewondering.

Je zult je in hogere sferen wanen terwijl je omringd wordt door prachtige kunstgalerijen die het werk van geïnspireerde handen tentoonstellen, en modewinkels die je meenemen in hun glamoureuze wereld.

Geniet van de beste falafel van de stad wanneer je door de Joodse wijk wandelt en laat jezelf onderdompelen in de sfeer van de authentieke Parijse levensstijl.

8 – Parijs onthuld – Free walking tour

Paris Uncovered - Free Walking Tour

Elk moment in Parijs wordt een onvergetelijk en gekoesterd moment, zo groots is deze stad.

Ontdek de diepgewortelde lagen van de geschiedenis van de stad tijdens deze rondleiding die je van het Palais De Justice naar het Quartier Latin brengt.

En dat is nog niet alles; laat het koele briesje op je gezicht waaien terwijl je geniet van de architectonische pracht van Le Jardin du Luxembourg.

9 – Waan je een echte Parijzenaar!

Free walking tour Paris - How to be Parisian!

Stap voor een dag in de wereld van de Parijzenaars tijdens deze free walking tour door Parijs en ontdek hun manier van leven.

Voel je geest opleven terwijl je een glimp opvangt van de Arc De Triomphe, het Palais Royal en de Sainte-Chapelle.

Dwaal over de prachtig gebouwde bruggen en laat je betoveren door de weelderige schoonheid van de Luxemburgse tuin, naast tal van andere adembenemende bezienswaardigheden.

10 – Het mooiste van Parijs – Gratis wandeling

Beauty of Paris - Free walking tour

Weet je waarom Parijs zoveel toeristen trekt? Mocht je dat niet weten, dan zal deze rondleiding je ogen openen, omdat je een bezoek brengt aan de mooiste en meest geprezen wijken van Parijs.

Van het levendige Goutte d’Or tot het ondergewaardeerde Montmartre en Quartier Latin, tot het indrukwekkende en prachtige kunstparadijs het Louvre, deze rondleiding neemt je overal mee naartoe met verhelderend commentaar.

11 – Paris Mon Amour – De hoogtepunten van de Rive Gauche

Free Tour Paris Mon Amour - The essentials of the Rive Gauche

Een wandeling maken door de uitgestrekte en levendige straten van Parijs is een leuke activiteit.

Een bezoek aan het Museum voor Moderne Kunst doet de kunstenaar in je ontwaken, terwijl het Wijnmuseum al je zintuigen prikkelt.

Tijdens deze free walking tours in Parijs verken je de leukste plekken, zoals de Eiffeltoren, het Place Diana en talloze patisserieën, die allemaal de Parijse cultuur in haar volle glorie vieren.

12 – Gratis rondleiding door het charismatische Montmartre

Charm Montmartre, a village in the heart of Paris - free tour

Laat je onderdompelen in het charisma van de wijk Montmartre, waar je bijzondere plekken zoals de ‘Muur van de Liefde’ terugvindt. Hier zie je ontelbare gravures die liefde en warmte uitstralen.

Tijdens deze tour geniet je van het prachtige uitzicht op de Basilique du Sacré-Cœur en mag je de oudste nog bestaande kerk in Parijs niet missen, de historische Saint-Pierre De Montmartre.

13 – Paris by night – Free walking tour

Free walking tour Paris - Awesome night in the love city

Bewonder de twinkeling van de lichten op de Eiffeltoren wanneer deze ’s nachts schittert en de hele stad verlicht.

Ontdek met een vriendelijke gids de stad van de liefde bij het vallen van de avond tijdens een gratis wandeling in Parijs, die je meeneemt van de glorieuze Quai Saint-Bernard naar de prachtige Eiffeltoren.

Na het vastleggen van deze betoverende uitzichten, geniet je van een verfrissend drankje in de legendarische Buddha Bar.

14 – Gratis geschiedkundige en culturele wandeling door Parijs

Free walking tour Paris - Full history and culture

Tijdens deze free walking tour in Parijs kun je genieten van de verhalen die elke muur en hoek van deze stad te vertellen heeft, begeleid door informatief commentaar.

Terwijl je luistert naar talloze anekdotes over de sluisbrug, bewonder je de Arc De Triomphe, de Jardin de Place Royal en trek je naar het grootste plein van Parijs, Place de la Concorde.

15 – Free walking tours in Parijs met fotograaf

The Paris Free Photoshoot Tour

Het zou zonde zijn om een levendige en prachtige stad als Parijs niet vast te leggen op camera.

Daarom word je tijdens deze gratis tour begeleid door een professionele fotograaf die je meeneemt naar de meest iconische hotspots van de stad. Het is een idyllische kans om je reis naar Parijs voor altijd te vereeuwigen op foto.

We hopen dat je genoten hebt van onze selectie van de beste free walking tours in Parijs. Aarzel niet om hieronder te reageren als je vragen hebt.

Geniet van je bezoek aan Parijs! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!