Excursies naar Villa d'Este vanuit Rome

Op zoek naar een begeleide excursie naar Villa d’Este vanuit Rome? Villa d’Este ligt op slechts 15 km van Rome in Tivoli en is een weelderige renaissancevilla die sinds 2001 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van een historische tour vanuit Rome en vang een glimp op van het verleden door de prachtige Villa d’Este te bezoeken.

Dit artikel geeft een overzicht van Villa d’Este, wat er te zien is, hoeveel tickets kosten, wat de beste excursies naar Villa d’Este vanuit Rome zijn, reistips en meer.

Ben je klaar om nu meteen je tour naar Villa d’Este vanuit Rome te boeken?

Geen zin om verder te lezen? Klik dan hier om onmiddellijk je excursie naar Villa d’Este vanuit Rome te boeken.

Wat ga je zien?

Neptune fountain - Villa d'Este (Tivoli) Tours From Rome

De bouw van de Villa d’Este begon in juli 1560, toen kardinaal Ippolito d’Este terugkeerde naar Tivoli nadat paus Pius IV hem had aangesteld als nieuwe gouverneur van Tivoli. Daarvoor was d’Este vier jaar verbannen omdat paus Paulus IV, de vorige paus, hem beschuldigde van simonie.

In 1565 en 1566 begonnen schilders te werken aan de decoratie van het interieur van de villa. Nog steeds in 1566 deed d’Este voor de vijfde keer een poging om tot paus gekozen te worden, maar hij werd opnieuw verslagen. Wetende dat hij zich niet langer kandidaat zou kunnen stellen voor de positie van paus, besloot d’Este zich te richten op de decoratie van zijn villa. Keramiek- en mozaïekkunstenaars, samen met fonteiningenieurs, voegden zich vervolgens bij de bouwplaats en voltooiden de decoratie van de villa in 1568.

Vanaf 1569 kreeg kardinaal Ippolito d’Este echter te maken met financiële problemen en begon de bouw van de villa te vertragen. In de zomer van 1572 ontving d’Este paus Gregorius XIII in zijn villa en slechts enkele maanden later, op 2 december 1572, overleed hij.

De Villa d’Este bestaat uit verschillende ruimtes:

  • De binnenplaats: het middelpunt is de Fontein van Venus (de enige die zijn oorspronkelijke uiterlijk heeft behouden) die wordt omringd door een galerij.
  • De appartementen van de kardinaal, met een salon (met een prachtig uitzicht over het landschap, inclusief Villa Adriana) en een voorkamer die leidt naar de slaapkamer van de kardinaal.
  • De benedenverdieping, die bestaat uit een dozijn zalen, elk met hun eigen decoratie.
  • De tuinen en fonteinen, met een groot terras, boven- en benedentuinen en ongeveer tien fonteinen. Een van de beroemdste fonteinen is de Neptunusfontein.

Hoe lang duurt het om Villa D’Este te bereiken vanuit Rome?

Met de auto

Het duurt 45 minuten om vanuit Rome Villa d’Este te bereiken, via de A24.

Met de bus

De reis tussen Rome en Tivoli duurt ongeveer een uur (vanaf het metrostation “Mammolo” van Rome, waar bussen van de regionale busmaatschappij Cotral je naar Tivoli kunnen brengen).

Met de trein

Het duurt 40 minuten om Villa d’Este te bereiken vanaf het treinstation Rome Tiburtina. Een treinkaartje kost € 2,60. Eenmaal aangekomen in Tivoli neem je een regionale bus van de busmaatschappij “CAT Tivoli” om naar Villa Adriana te gaan (lijn nummer 4).

Hoeveel kost een ticket voor Villa d’Este?

Roman statue - Villa d'Este tours

Een standaardticket kost € 10, maar je kunt de rij niet overslaan als je het ter plekke koopt! Als je tussen de 18 en 25 jaar oud bent, kom je in aanmerking voor een verlaagd tarief (een kaartje kost dan maar € 5). Het toegangsticket is gratis voor kinderen onder de 18 (maar kinderen onder de 12 moeten worden begeleid door een volwassene).

Om online Villa d’Este tickets te kopen en de rij over te slaan, klik je hier:

Hoeveel kosten excursies naar Villa d’Este vanuit Rome?

Fountain - Villa d'Este tours

Een ticket voor een van de vele begeleide excursies naar Villa d’Este vanuit Rome neemt de stress van het organiseren weg. Alles wordt namelijk voor je geregeld. Een rondleiding is bovendien de beste manier om een nieuwe bestemming te ontdekken omdat de deskundige gids heel wat interessante en fascinerende weetjes met je deelt.

Excursies naar Villa d’Este vanuit Rome kunnen tussen de € 61 en € 250 per persoon kosten, afhankelijk van de diensten die aan de reizigers worden aangeboden. Deze zijn gevarieerd: vervoer per bus met airconditioning, de aanwezigheid van een lokale gids, levering van koptelefoons, hotelpick-up…

De meeste begeleide excursies naar Villa d’Este zijn de moeite waard omdat je meestal van je hotel wordt opgehaald zonder dat je naar een ontmoetingspunt hoeft te lopen. Bovendien ben je vrij om de plaatselijke gids alle vragen te stellen die je wilt en sla je de rij over om nog meer van je reis te genieten!

Bovendien bezoek je naast Villa d’Este ook Villa Adriana: Dit is een ongelooflijk Romeins archeologisch complex dat tot de weelderigste uit de Oudheid behoort.

Hoe boek je een excursie naar Villa d’Este?

Je kunt rechtstreeks boeken bij een online reisbureau zoals Viator, Getyourguide, Civitatis of Musement om er maar een paar te noemen. Zij bieden allemaal excursies naar Villa d’Este vanuit Rome aan.

De prijzen zijn erg concurrerend en je kunt regelmatig genieten van kortingen. Zorg ervoor dat je een prijsvergelijking maakt voordat je boekt, want je vindt vaak royale kortingen.

Wat kun je nog meer zien in de omgeving?

Boek je een van de vele excursies naar Villa d’Este vanuit Rome, dan is de omgeving rond de villa misschien ook interessant voor jou. Deze streek heeft namelijk veel te bieden.

Naast de Villa d’Este en Villa Adriana is het ook mogelijk om Villa Gregoriana te bezoeken, een park dat ook in Tivoli ligt. Villa Gregoriana bestaat voornamelijk uit bossen die leiden naar de Grote Waterval en de grotten van Neptunus en Sirenen.

Is Villa Adriana ook een bezoek waard?

Hadrian's Villa - Villa d'Este tours

Absoluut! Villa d’Este ligt heel dicht bij Villa Adriana, het zou dus zonde zijn om die links te laten liggen. Villa Adriana is een ongelooflijke site van archeologische ruïnes die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat (sinds 1999).

Wat zijn de openingstijden van Villa d’Este?

De villa kent verschillende openingstijden afhankelijk van de tijd van het jaar:

  • Van 29 oktober 2023 tot 28 januari 2024: van 8.45 tot 17.15 uur (laatste toegang om 16.15 uur)
  • Van 29 januari 2024 tot 25 februari 2024: van 8.45 tot 17.45 uur (laatste toegang om 16.45 uur)
  • Van 26 februari 2024 tot 30 maart 2024: van 8.45 tot 18.45 uur (laatste toegang om 17.45 uur)
  • Van 31 maart tot 15 september 2024: van 8.45 tot 19.45 uur (laatste toegang om 18.45 uur)

De villa is op maandagmorgen gesloten en opent pas om 14 uur.

De villa is gesloten op 1 januari en 25 december.

Reistips

  • Als je kiest voor een excursie per bus, zorg er dan voor dat je ten minste 15 minuten voor vertrek op het ontmoetingspunt bent.
  • Vergeet je paspoort en/of identiteitskaart niet als je voor een tour kiest, sommige bedrijven vragen hierom voor vertrek.
  • Als je gevoelig bent voor reisziekte, vergeet dan niet om medicijnen te nemen voor je reis.
  • Als je voor een excursie hebt gekozen, let dan goed op en volg alle veiligheidsinstructies en aarzel niet om vragen te stellen aan het personeel.

We hopen dat deze gids je helpt bij het plannen van je reis naar Tivoli. Excursies naar Villa d’Este vanuit Rome zijn erg interessant en absoluut de moeite waard, zeker omdat de gids je van heel wat interessante en nuttige informatie voorziet.

We wensen je een uitstekend bezoek aan Tivoli. Voel je vrij om hieronder een reactie achter te laten. ?

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!