Cliffs of Moher bezoeken

Wil je graag de Cliffs of Moher bezoeken en de mooiste kust van Ierland ontdekken? Dan ben je hier op de juiste plek.

Ontdek hier alles wat je moet weten: hoe je er komt, wat het beste deel is om te bezoeken, hoe je online een excursie naar de Cliffs of Moher boekt, welke andere dingen je in de buurt kunt doen en nog veel meer.

Hoe bereik je de Cliffs of Moher?

Cliffs of Moher - How to get there

De Cliffs of Moher (In het Nederlands: Kliffen van Moher) zijn een van de meest populaire en meest bezochte bezienswaardigheden in Ierland. Je kunt de kliffen eenvoudig bereiken. Hieronder bespreken we de verschillende soorten vervoermidddelen die je kunt nemen om de Cliffs of Moher te bereiken.

Met de bus

Je kunt de openbare bus Eireann 350 nemen vanaf het busstation van Galway die rechtstreeks naar de Cliffs of Moher rijdt langs de Wild Atlantic Way. Houd er rekening mee dat deze bus tijdens de zomer vijf keer per dag rijdt, terwijl hij de rest van het jaar drie keer per dag richting de Kliffen van Moher rijdt. Als je van de luchthavens Shannon, Dublin, Cork of Knock komt, zijn er ook busverbindingen beschikbaar, maar reken dan wel op wat overstappen.

Met de trein

Alle grote steden van Ierland zijn per trein met elkaar verbonden, inclusief Dublin, Galway, Cork en Belfast in Noord-Ierland. Om met de trein naar de Cliffs of Moher te gaan, kun je een trein nemen naar Galway of Ennis, via Limerick, en dan vanuit beide plaatsen een bus nemen.

Met de auto

Als je naar de Kliffen van Moher wilt rijden maar geen auto hebt, kun je een auto huren op Shannon Airport, dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit zowel Limerick als Galway en op slechts een uur rijden van de kliffen ligt.

Als je al een auto hebt gehuurd, duurt de rit vanuit Limerick of Galway ongeveer anderhalf uur. Parkeer bij aankomst op de grote parkeerplaats tegenover het bezoekerscentrum.

Wat is er te doen bij de Cliffs of Moher?

De site is zo ontwikkeld dat bezoekers de indrukwekkende kliffen vanuit verschillende hoeken kunnen bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld een van de aangename wandelpaden nemen, de O’Brien’s Tower beklimmen voor een hoog uitkijkpunt over de kliffen, of een veerboot nemen vanaf Doolin Pier om de kliffen vanaf de zee te bekijken.

Wat kan je nog meer doen in de buurt van de Kliffen van Moher?

Cliffs of Moher Tours - What to see

Natuurlijk zijn de Cliffs of Moher niet het enige dat je kunt bezoeken, er zijn genoeg andere dingen te doen. Er zijn bijvoorbeeld boottochten die je meenemen op een tocht onder de Kliffen van Moher. Als je geïnteresseerd bent in cultureel erfgoed, kun je ook een bezoek brengen aan Blarney Castle en het middeleeuwse stadje. Er zijn veel dagtochten die de Cliffs of Moher combineren met het Kasteel van Blarney en andere mooie plekken onderweg.

Als je meer van de schoonheid van Ierland wilt zien, moet je een bezoek brengen aan de Araneilanden vlak voor de kust van de Cliffs of Moher. Je kunt de Araneilanden gemakkelijk bereiken vanuit Dublin door een cruise of een boot te nemen. Er zijn veel dagtochten die niet alleen de Cliffs of Moher bezoeken, maar ook halt houden bij de Araneilanden. Als je tijd en geld wilt besparen, dan is deze gecombineerde tour perfect voor jou!

Hoeveel kosten excursies naar de Cliffs of Moher?

Cliffs of Moher

De prijs van excursies naar de Kliffen van Moher begint bij € 20 en kan oplopen tot € 100. Een dagtocht naar de Cliffs of Moher kan redelijk geprijsd zijn, variërend van € 20 tot € 50. Als je naast een bezoek aan de Cliffs of Moher nog meer bezienswaardigheden wilt zien of andere dingen wilt doen, kun je veel tours vinden die door verschillende aanbieders worden aangeboden, zoals Viator en GetYourGuide.

Verschillende bedrijven bieden dagelijkse excursies naar de Cliffs of Moher aan. Als je weinig tijd hebt, kun je een dagtocht naar de Kliffen van Moher maken vanuit Dublin, Galway, Limerick en Cork. Als je toevallig in een van deze steden bent, overweeg dan om de Cliffs of Moher in je reisschema op te nemen!

Excursies naar de Kliffen van Moher vanuit Dublin

Met deze excursie kun je de Cliffs of Moher bezoeken met de bus vanuit Dublin. Op weg naar je bestemming krijg je ook een grondige uitleg over de geschiedenis en bezoek je andere bezienswaardigheden zoals het Nationaal Park The Burren of de bruisende stad Galway.

Excursies naar de Cliffs of Moher vanuit Galway

Begin je dagtrip vanuit Galway en rijd daarna langs het prachtige platteland richting de Cliffs of Moher. Meestal maak je een omweg om andere bezienswaardigheden te bekijken, zoals Dunguaire Castle in Kinvara of het Nationaal Park The Burren.

Tours naar de Kliffen van Moher vanuit Limerick

Ontdek de wilde kust van de Atlantische Oceaan tijdens een 8-uur durende tour naar de Cliffs of Moher vanuit Limerick en bekijk de hoogste kliffen van Europa. Doorkruis enkele van de adembenemende landwegen van de Burren en stop bij Bunratty Castle, het dorp Doolin en meer.

Excursies naar de Cliffs of Moher Tours vanuit Cork

Vertrek vanuit Cork en in slechts 2-3 uur kom je aan bij de Cliffs of Moher. Andere bezienswaardigheden tijdens deze tour langs de pittoreske westkust van Ierland zijn de stad Limerick, de Burren en Bunratty Castle.

Hoe boek je een excursie naar de Cliffs of Moher?

Het zoeken en vergelijken van tours kan erg veel tijd in beslag nemen. We raden je daarom aan een kijkje te nemen op TourScanner waar je excursies en prijzen van andere aanbieders zoals Musement, GetYourGuide en Viator kunt vergelijken. Ze zijn betrouwbaar en bieden veel speciale mogelijkheden en extra’s aan waarmee je je bezoek aan de Kliffen van Moher nog specialer maakt.

Hoe lang duurt een bezoek aan de Cliffs of Moher?

De spectaculaire kustroute die het dorp Doolin met de Cliffs of Moher verbindt, en verder leidt naar Hags Head en Liscannor, begint net buiten Sea View House. De volledige route van Doolin naar Liscannor is 18 km lang, maar het gedeelte van Doolin naar de Kliffen van Moher is 8 km lang en duurt ongeveer 2 uur in beide richtingen.

Wat is de beste tijd om de Cliffs of Moher te bezoeken?

Cliffs of Moher Tours - Scenic view

Als je wilt de Cliffs of Moher bezoeken, dan moet je je ervan bewust zijn dat je zeker niet de enige bent. Het is namelijk de meest bezochte natuurlijke attractie en de kliffen trekken jaarlijks meer dan een miljoen toeristen.

Het kan er zelfs zo druk zijn dat ze tijdens de zomermaanden het gebied soms moeten afsluiten. Het drukste moment van de dag is van 11.00 tot 16.00 uur omdat er dan veel toeristen aankomen met dagtours vanuit Dublin en Galway.

Als je een eigen auto hebt, profiteer dan van de flexibiliteit en vrijheid door ‘s ochtends vroeg te gaan, of later in de middag om aan de drukte te ontsnappen. Omdat de kliffen aan de westkust liggen, is zonsondergang een prachtig moment voor een bezoek tijdens een zonnige dag.

Reistips

Cliffs of Moher - Travel tips

  • De Cliffs of Moher liggen aan de westkust van Ierland, dicht bij de dorpen Liscannor, Lahinch en Doolin in County Clare. Overweeg een bezoek aan deze prachtige middeleeuwse stadjes als je tijd over hebt.
  • We raden je ten zeerste aan om een auto te huren en zelf naar de kliffen te rijden. De reis ernaartoe is zowel rustgevend als adembenemend. Bezoek onderweg zeker Dunguaire Castle.
  • Als je geen auto wilt huren, overweeg dan om deel te nemen aan georganiseerde excursies of tours naar de Cliffs of Moher.
  • Wil je de Cliffs of Moher bezoeken, probeer het drukste moment van de dag, tussen 11.00 en 15.00 uur, te vermijden. De drukste maanden zijn juni, juli en augustus (natuurlijk wanneer het weer op zijn best is!).
  • Wees voorbereid op slecht weer. Het regent voortdurend in Ierland, dus zorg ervoor dat je een regenjas meeneemt. Het waait er ook behoorlijk, daarom raden we ook aan om een trui mee te nemen (zelfs als het buiten warm aanvoelt).
  • De meeste paden zijn goed begaanbaar, maar houd er rekening mee dat er ook een paar stukken zijn die dat niet zijn.
  • Er is een cafetaria en een souvenirwinkel bij de faciliteit als je even wilt uitrusten terwijl je iets eet of drinkt of gewoon wat rond wilt lopen in de souvenirwinkel.
  • De toegangsprijs is € 6 per volwassene. Kinderen onder de 16 kunnen gratis de Cliffs of Moher bezoeken. Parkeerplaats is inbegrepen en bevindt zich vlak voor het hoofdgebouw.
  • Veiligheid is uiterst belangrijk bij de kliffen. De randen van de kliffen zijn niet veilig, wees daarom voorzichtig en ga niet vlak bij de rand staan als je een foto wilt maken.

Als je graag wilt de Cliffs of Moher bezoeken, dan hopen we dat deze uitgebreide gids van pas komt tijdens het plannen van jouw trip. Mocht je vragen hebben, aarzel dan niet om hieronder te reageren, we helpen je graag verder!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!