Catacomben van Rome tickets

Als je wilt weten hoe je catacomben van Rome tickets kunt boeken, dan ben je hier aan het juiste adres. Deze uitgebreide gids vertelt je alles wat je moet weten over het boeken van tickets voor de catacomben van Rome, waaronder de prijs van de tickets, rondleidingen, speciale combinaties met andere bezienswaardigheden en nog veel meer.

Hoeveel kosten catacomben van Rome tickets?

Catacombs Rome tickets price

Dit is hoeveel kaartjes voor de catacomben van Rome kosten:

  • Volwassenen: € 10
  • Kinderen tussen 7 en 16 jaar: € 7
  • Kinderen tot 6 jaar: gratis

Er zijn vijf catacomben in Rome die je kunt bezoeken en ze kosten allemaal hetzelfde.

Alle tickets zijn inclusief een Engelssprekende gids, die je vertelt over de gevarieerde geschiedenis van de catacomben in Rome.

Hoe boek je tickets voor de catacomben in Rome?

Je kunt je catacomben van Rome tickets boeken bij de balie of op de officiële website. Het is de moeite waard om vooraf online tickets te boeken, want de catacomben in Rome zijn erg populair en in het hoogseizoen vaak volgeboekt.

Er zijn ook reisbureaus die tickets voor de Romeinse catacomben aanbieden met extra’s zoals vervoer, gidsen op maat en andere attracties. Er zijn veel verschillende soorten tickets verkrijgbaar en je kunt je bezoek aanpassen aan het soort tour dat je wilt volgen.

Veel tours zijn inclusief vervoer, nachtelijke toegang, gidsen in verschillende talen, combitickets waarin ook andere bezienswaardigheden zijn inbegrepen en zelfs all-inclusive maaltijden. Deze variëren in prijs, maar liggen gemiddeld rond de € 35.

Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de verschillende deals te vergelijken zodat je de beste prijs vindt.

Gebruik TourScanner om de beste prijzen en tours te vinden.

Kun je je tickets voor de catacomben van Rome combineren met andere attracties?

Catacombs Rome combined tickets

Rome zit vol spannende, cultureel rijke attracties. Het is een van de meest bezochte steden ter wereld vanwege zijn architectuur en majestueuze bezienswaardigheden. Gelukkig zijn er verschillende tours die je kunt combineren met je bezoek aan de catacomben in Rome – ideaal als je meerdere attracties op dezelfde dag wilt bezoeken.

Dit zijn de drie populairste combinatietours:

Op zoek naar een decor van skeletten? Ga dan naar de Crypte van de Kapucijnen. De Crypte bevindt zich onder de kerk Santa Maria della Concezione dei Cappuccini en is versierd met de botten van meer dan 4000 broeders. De rillingen lopen over je rug zodra je het ossuarium binnengaat.

De meeste Romeinse Catacomben die opengesteld zijn voor het publiek liggen aan de Via Appia. Dit is een geweldige kans om een van de beroemdste oude wegen van Rome te bezoeken. Mis een bezoek aan het nabijgelegen Aqua Claudia, een van de oude Romeinse aquaducten, niet.

Vlakbij de Romeinse Catacomben vind je de Thermen van Caracalla, een van de grootste thermale baden uit de oudheid. Ze werden door de Romeinen gebruikt voor hygiëne en ook om samen te komen met anderen.

Je kunt je catacomben van Rome tickets combineren met nog vele andere bezienswaardigheden, waaronder het Colosseum of de Vaticaanse musea. Vergelijk alle beschikbare aanbiedingen en bespaar tijd en geld.

Wat krijg je te zien?

Catacombs Rome - what will you see

Er zijn 60 catacomben in de hele stad Rome, maar slechts vijf daarvan zijn open voor publiek. Dit zijn de catacomben van Sint-Sebastiaan, Sint-Calixtus, Priscilla, Domitilla en Sint-Agnes. Ze liggen allemaal langs de Via Appia, de eerste supersnelweg van Europa en een van de meest iconische bezienswaardigheden van Rome.

Catacomben van Sint-Sebastiaan

De catacomben van Sint-Sebastiaan zijn ondergrondse grafkamers en waren de allereerste die de naam catacomben kregen. Ze liggen in de buurt van een grot (de reden voor hun naam) en dateren uit de 1e eeuw. De rondleidingen omvatten bewaard gebleven mausolea en bepleisterde muren met honderden aanroepingen van de heiligen Petrus en Paulus.

Catacomben van Sint-Calixtus

De catacomben van Sint-Calixtus, de officiële begraafplaats van de kerk van Rome in de 3e eeuw na Christus, zijn de rustplaats van ongeveer een half miljoen christenen. Ze zijn vernoemd naar de diaken Sint-Callixtus, die aan het begin van de 3e eeuw door paus Zefyrinus werd belast met het beheer van de begraafplaats.

Catacomben van Priscilla

Priscilla, de koningin van de catacomben, ligt aan de Via Salaria en behoort tot de belangrijkste van Rome. De ondergrondse begraafplaats was door de Middeleeuwen heen een belangrijk bedevaartsoord en hier liggen een aantal martelaren begraven. Ze bevatten enkele van de eerste verwijzingen naar de Maagd Maria.

Catacomben van Domitilla

De catacomben van Domitilla liggen verspreid over 17 km ondergrondse grotten, waaronder enkele ontoegankelijke delen, en zijn verdeeld over vier niveaus. Vandaag de dag zijn de meest voorkomende tombes te zien langs de wanden van galerijen. Dit zijn o.a. rechthoekige loculi, uitgesneden op de lengte van één persoon.

Catacomben van Sint-Agnes

Dit is een van de oudste catacomben en is gewijd aan de heilige Agnes, een meisje dat in de 4e eeuw na Christus in Rome leefde en op 12- of 13-jarige leeftijd stierf. Ze maken deel uit van het monumentale complex van Sant’Agnese Fuori le Mura.

Hoe bereik je de catacomben van Rome?

Er zijn veel manieren om bij de catacomben te komen, waaronder georganiseerde excursies met specifieke reisorganisaties. De catacomben liggen langs de Via Appia, net ten zuiden van het centrum van Rome, dat je met de bus kunt bereiken als je van plan bent het openbaar vervoer te nemen.

Bus 118 rijdt dagelijks met tussenpozen van 20 minuten. Hij stopt bij de Catacomben van Sint-Calixtus en de Catacomben van Sint-Sebastiaan.

Openingstijden catacomben van Rome

  • Elke dag (behalve woensdag) van 9.00 – 12.00 uur en van 14.00 – 17.00 uur
  • Gesloten op woensdag
  • De catacomben van Sint-Agnes zijn geopend van 9.00 – 12.00 uur en van 16.00 – 18.00 uur.

Reistips

Catacombs Rome travel tips

  • De ondergrondse gangen kunnen vrij donker en vochtig zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende kleding meeneemt.
  • De catacomben zijn minder druk tijdens het laagseizoen, meestal tussen november en april.
  • De catacomben kunnen tot 19 kilometer lang en 20 meter diep zijn. Houd hier rekening mee als je claustrofobisch bent, want rondleidingen duren een uur of langer.
  • Zorg ervoor dat je tijdens het hoogseizoen van tevoren online reserveert.

Als je nog meer vragen hebt over de catacomben van Rome, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. En we hopen dat je catacomben van Rome tickets vindt die je de beste rondleiding bieden.

Geniet van je bezoek aan de Catacomben van Rome! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!