Catacomben van Parijs tickets

Ben je op zoek naar meer informatie over de prijs van tickets voor de Catacomben van Parijs?

Lees deze uitgebreide gids over alles wat je moet weten over Catacomben van Parijs tickets, zoals waar je ze kunt reserveren, hoeveel ze kosten, hoe je skip-the-line kaartjes kunt krijgen en wat je moet doen als je een last-minute ticket nodig hebt.

De Parijse Catacomben zijn een van de meest macabere attracties van de stad. Diep onder de grond vind je de overblijfselen van 6 miljoen Parijzenaars. Dit fascinerende ossuarium intrigeert al eeuwenlang zowel inwoners als toeristen.

Wil je graag de Catacomben van Parijs bezoeken? Lees dan onze uitgebreide gids over het kopen van Catacomben van Parijs tickets.

Hoeveel kosten tickets voor de Catacomben van Parijs?

Paris Catacombs tickets cost

Het is mogelijk om je Catacomben van Parijs tickets maximaal 7 dagen van tevoren online te boeken. Je kunt ook op de dag van je geplande bezoek online tickets kopen, maar dit is afhankelijk van de beschikbaarheid.

Het is niet langer mogelijk om ter plaatse tickets te kopen.

Prijs van een ticket (vooraf geboekt):

  • Volwassenen: € 29
  • Verlaagd tarief: € 23
  • Kinderen (5-17 jaar): € 10
  • Kinderen jonger dan 5: gratis

Prijs van een last-minute ticket (dezelfde dag online beschikbaar):

  • Volwassenen: € 18
  • Verlaagd tarief: € 16
  • Kinderen (onder 18): Gratis

Wie komt in aanmerking voor kortingen?

Paris Catacombs discounted tickets

Er zijn verlaagde toegangsprijzen beschikbaar voor studenten, leraren, personen tussen 18 en 26 jaar oud, leden van bepaalde Franse verenigingen en houders van specifieke passen. Kijk op de officiële website van Catacomben van Parijs voor alle relevante kortingen.

Om in aanmerking te komen voor een ticket met korting, moet je je identiteitsbewijs of documenten laten zien die aantonen dat je recht hebt op het verlaagd tarief.

Kun je de Parijse Catacomben gratis bezoeken?

visit the Paris Catacombs for free

Hoewel het over het algemeen niet mogelijk is om de catacomben of een deel ervan gratis te bezoeken, komen sommige mensen wel in aanmerking voor gratis toegang.

Dit zijn onder andere: jongeren onder de 18 (alleen op de dag zelf), mensen met een handicap en hun begeleider, werkzoekenden en meer.

Zijn er skip-the-line tickets?

Paris Catacombs skip-the-line tickets

Er mogen maar 200 mensen tegelijk de catacomben in en de rijen om binnen te gaan worden meestal erg lang. In dat geval heb je een skip-the-line ticket nodig, waarmee je de rij kunt overslaan en veel tijd kunt besparen.

Je hebt 2 opties om de rij over te slaan:

  1. Je kunt skip-the-line tickets boeken door je tickets vooraf te reserveren via de officiële website. Je kunt je Catacomben van Parijs tickets tot 7 dagen van tevoren kopen en je kunt kiezen op welk tijdstip je de catacomben wilt bezoeken. Zo kun je de wachtrijen overslaan en meteen op het door jou gewenste tijdstip het ondergrondse labyrint verkennen.
  2. Je kunt ook een rondleiding met gids boeken, afhankelijk van wat je bij de ervaring inbegrepen wilt hebben. Bij de rondleidingen met een gids zijn de kosten van je ticket over het algemeen inbegrepen en krijg je de mogelijkheid om de rij over te slaan. Deze rondleidingen zijn wel duurder, maar je kunt er dan zeker van zijn dat je de catacomben kunt betreden en bezoeken.

Houd er rekening mee dat de Parijse Catacomben van tevoren volgeboekt kunnen zijn, dus we raden je echt aan om online te boeken. Hoe eerder, hoe beter!

Hoe boek je tickets voor de Parijse Catacomben?

book Paris Catacombs tickets

Je kunt Catacomben van Parijs tickets direct op de officiële website aanschaffen. Hier krijg je dan de mogelijkheid om tot 7 dagen van tevoren of voor dezelfde dag tickets te kopen. Het is niet langer mogelijk om je toegangskaartjes aan de kassa te kopen, omdat het er te druk is en de rij om de catacomben te betreden te lang is.

Je kunt ook je Catacomben van Parijs tickets kopen via een online reisbureau, waar je deals en rondleidingen kunt vinden. Gebruik de zoekfunctie van TourScanner om tickets en prijzen te vergelijken, misschien vind je wel een ticket dat het beste bij je past.

Hoe bemachtig je een last-minute ticket voor de Parijse Catacomben?

Paris Catacombs last-minute tickets

Heb je op het allerlaatste moment besloten om alsnog een bezoek te brengen aan de Catacomben? Of ben je misschien vergeten tickets te kopen? Dan is het toch nog mogelijk om last-minute tickets te bemachtigen.

De snelste manier om dit te doen is door naar de officiële website te gaan. Hier kun je tickets vinden die je alleen op dezelfde dag kunt kopen, en tegen een lagere prijs. Deze Catacomben van Parijs tickets zijn echter niet altijd gegarandeerd en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid.

Zijn er op de officiële site niet langer tickets beschikbaar, dan is het een goed idee om op de websites van wederverkopers te kijken. Als je nog steeds geen geluk hebt, zoek dan naar rondleidingen met gids, want tickets voor de Catacomben van Parijs zijn hierbij inbegrepen. Het kost misschien iets meer, maar je krijgt het extra voordeel van een gids!

Kun je je Catacomben van Parijs tickets annuleren of wijzigen?

cancel or modify Paris Catacombs tickets

Je kunt je Catacomben van Parijs tickets niet annuleren of wijzigen als je ze eenmaal hebt gekocht. Het is daarom van het grootste belang dat je zeker weet op welke datum en tijd je de catacomben bezoekt.

Als je echter een rondleiding koopt waarbij je Catacomben van Parijs tickets zijn inbegrepen, is het misschien mogelijk om je tickets binnen een bepaalde tijd te annuleren. Neem voordat je een ticket koopt contact op met de aanbieder van de tour om zeker te zijn van de voorwaarden.

Wat is inbegrepen bij het ticket voor de Parijse Catacomben? Wat krijg je te zien?

what is included in the Paris Catacombs ticket

Als je je Catacomben van Parijs tickets van tevoren boekt, krijg je niet alleen toegang tot de catacomben, maar is er bij de tickets voor volwassenen en die met korting ook een audiogids inbegrepen. Er is geen audiogids inbegrepen bij de tickets voor kinderen.

De rondleiding door de catacomben vindt plaats diep onder de grond. De wandelroute is ongeveer 1,5 kilometer lang en je moet rekenen op ongeveer 45 minuten tot 1 uur voor een bezoek.

Het is belangrijk om te weten dat de catacomben slechts een klein deel vormen van een uitgestrekt netwerk van steengroeven die al sinds de 14e eeuw werden ontgonnen voor kalksteen. Aan het eind van de 18e eeuw werd besloten om de overblijfselen van Parijse begraafplaatsen naar deze tunnels te verplaatsen vanwege de gezondheidsrisico’s die ze met zich meebrachten.

Vervolgens werden de Parijse Catacomben in 1809 op afspraak geopend voor het publiek. Sindsdien zijn ze een intrigerende plek geworden voor zowel inwoners als toeristen. De catacomben bevatten de overblijfselen van ongeveer 6 miljoen Parijzenaars die zorgvuldig zijn gerangschikt.

Je daalt eerst 131 treden af naar de catacomben. Houd er rekening mee dat er geen liften zijn, dus de tour is niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn.

Voordat je de catacomben zelf bereikt, loop je door de tunnels van de oude steengroeve. Ontdek de ‘Kopie van Parijs’, waar je borden ziet met de vroegere namen van de straten die er direct boven liggen en de inscripties die ingenieurs gebruikten om de voortgang van de steengroeve te volgen.

Let voordat je het ossuarium zelf binnengaat op het bord boven de deur met de tekst “Stop, dit is het rijk van de dood!”. De botten hier werden gerangschikt door Héricart de Thury, vergelijkbaar met hoe ze in een middeleeuws ossuarium zouden liggen. Je kunt ook borden zien die aangeven van welke begraafplaatsen de overblijfselen afkomstig zijn en gedichten en religieuze teksten.

Van schedels gerangschikt in de vorm van een hart tot een pilaar bedekt met schedels en scheenbenen, bekend als het “Vat”, de catacomben zijn een opvallende reflectie op de dood.

Andere belangrijke elementen die je tegenkomt zijn de fontein “de la Samaritaine”, die eigenlijk dienstdeed als waterput voor de steenhouwers, en de Graflamp, die eerst door diezelfde arbeiders werd gebruikt en later als decoratief punt diende.

Daarnaast zijn er tekenen te vinden die verwijzen naar de Franse Revolutie, omdat veel lichamen van personen die sneuvelden tijdens de gevechten tijdelijk in de Parijse Catacomben werden geplaatst tijdens de gevechten.

Een bijzonder element van de Parijse Catacomben, dat grotendeels alleen toegankelijk is via rondleidingen, zijn de beeldhouwwerken die door Décure zijn gemaakt. Als voormalig steenhouwer vervaardigde Décure vakkundig gedetailleerde miniaturen uit de kalkstenen rotsen. Zijn sculpturen weerspiegelen belangrijke plaatsen uit zijn leven, waaronder de gevangenis waar hij ooit in werd vastgehouden.

Hoe bereik je de Parijse Catacomben?

how to get to the Paris Catacombs

Je kunt de Parijse Catacomben heel gemakkelijk bereiken omdat ze centraal in de stad liggen. De ingang is aan 1, Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy. Je kunt de catacomben bereiken met de auto, metro of bus.

Als je met de auto komt, kun je parkeren aan de Boulevard Saint-Jacques. Als je met de metro reist, is het dichtstbijzijnde station Denfert-Rochereau. Je kunt ook buslijnen 38 of 68 nemen.

Bekijk de kaart hieronder voor een routebeschrijving.

Plattegrond van de catacomben in Parijs

Openingstijden

Paris Catacombs opening hours

De Catacomben van Parijs zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 9.45 tot 20.30 uur. De laatste toegang is om 19.30 uur.

De catacomben zijn gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei en 25 december.

Vermijd de drukte – Wat is de beste tijd om de Parijse Catacomben te bezoeken?

best time to visit the Paris Catacombs

De Catacomben in Parijs worden niet beïnvloed door het weer en kunnen het hele jaar door worden bezocht. We raden je echter aan om een bezoek tijdens schoolvakanties en het weekend te vermijden, omdat het er dan druk kan zijn.

We raden je ook aan om de Catacomben ’s ochtends vroeg of ’s avonds te bezoeken, wanneer er minder mensen zijn.

Reistips

Paris Catacombs tips

  • De gemiddelde temperatuur in de catacomben is ongeveer 14 graden Celsius, kleed je daarom in laagjes. Het kan er ook vochtig en glibberig zijn, draag dus zeker comfortabele schoenen.
  • Als je na een wandeling van 2 kilometer uit de Catacomben komt, bevind je je in een ander gebied. Geen paniek, het dichtstbijzijnde metrostation is Mouton Duvernet.
  • Een bezoek aan de Parijse Catacomben wordt afgeraden voor mensen die claustrofobisch zijn, mensen met hart- of ademhalingsproblemen of mensen die zich ongemakkelijk voelen in het bijzijn van menselijke resten.
  • Het belangrijkste is dat je respectvol bent en de botten niet aanraakt of steelt!

We hopen dat dit artikel nuttige informatie heeft verstrekt over het bezoeken van deze opmerkelijke bezienswaardigheid en het boeken van Catacomben van Parijs tickets. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om hieronder te reageren!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!