Burj Khalifa tickets en prijzen

De Burj Khalifa torent maar liefst 829 meter boven zeeniveau uit en is het hoogtepunt van Dubai. Zou je graag het hoogste gebouw ter wereld willen bezoeken?

In dit artikel ontdek je hoe je Burj Khalifa tickets kunt kopen, wat de prijsstructuur van de tickets is, hoe je de rij kunt overslaan, of er combitickets zijn waarmee je ook andere attracties kunt bezoeken en andere nuttige informatie die je moet weten voordat je je klaarmaakt voor een onvergetelijk avontuur in Dubai!

Welke verdiepingen van de Burj Khalifa kun je bezoeken?

Burj Khalifa View

Naast de twee observatieplatformen zijn ook de VIP-lounge, drie restaurants (Armani Deli, Burj Club en Atmosphere) en het Armani hotel open voor het publiek.

Verdiepingen 124 & 125 – “At the Top”

De verdiepingen 124 en 125 maken deel uit van het zogenaamde “At the Top”. Dit is een observatieplatform vanwaar je een prachtig uitzicht krijgt op Dubai. Deze twee verdiepingen liggen niet helemaal bovenaan, maar ongeveer halverwege het gebouw.

Verdieping 148 – SKY-Lounge

De luxueuze SKY-lounge bevindt zich op de 148e verdieping, op 555 meter hoogte. Met een ticket voor deze verdieping, krijg je ook toegang tot het niveau “At the Top”.

Hoeveel kosten Burj Khalifa tickets?

UPDATE: De prijs van Burj Khalifa tickets varieert afhankelijk van het tijdstip van je bezoek. De hieronder genoemde prijzen zijn startprijzen. Tijdens piekuren (vooral zonsondergang) kunnen de prijzen duurder zijn. De hieronder vermelde prijzen zijn gebaseerd op de prijzen van de officiële website; veel andere websites bieden regelmatig kortingen aan.

Wil je graag overnachten in het hotel? Scroll dan naar het gedeelte waar we de hotelprijzen bespreken.

Burj Khalifa tickets – “At the top” (verdieping 124 & 125)

1 – Algemene toegang

Geniet op je gemak van het panoramische uitzicht vanaf verdiepingen 124 en 125. Met deze tickets verken je deze verdiepingen op eigen gelegenheid.

Ticketprijs daluren (van 8.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot middernacht):

  • Volwassene (12 jaar+): vanaf 169 AED (ongeveer € 43)
  • Kind (4-12 jaar): vanaf 134 AED (ongeveer € 34)
  • Baby (jonger dan 4 jaar): GRATIS

Ticketprijs piekuren (van 15.00 tot 18.30 uur):

  • Volwassene (12 jaar+): vanaf 244 AED (ongeveer € 62)
  • Kind (4-12 jaar): vanaf 152 AED (ongeveer € 39)
  • Baby (jonger dan 4 jaar): GRATIS

2 – Skip-the-line

Met dit Burj Khalifa ticket kun je de lange rij voor kaartjes overslaan en rechtstreeks naar de lift gaan die je naar het 124e en 125e niveau brengt.

De skip-the-line tickets beginnen bij € 122.

3 – At the Top + Armani Deli

Met dit ticket kun je niet alleen de “At the Top”-verdiepingen verkennen, maar ook plaatsnemen in het restaurant van het Armani Hotel voor een 3-gangenlunch. Prijzen voor deze unieke ervaring beginnen bij € 168.

4 – At the Top + Rooftop, The Burj Club

Maak je reis naar “At the top” compleet met een 3-gangendiner bij Rooftop, The Burj Club. Geniet hier van een diner in de buitenlucht met uitzicht op de Dubaifontein en de Burj Khalifa.

Ticketprijs: 296,9 AED (Ongeveer € 75)

Burj Khalifa tickets – “At the Top, Sky” (verdieping 148)

5 – At the Top, Burj Khalifa Sky

Bezoek ’s werelds hoogste observatiedek met buitenterras op verdieping 148 van de Burj Khalifa. Laat je begeleiden naar de SKY-lounge voor gratis verfrissingen.

Ticketprijs daluren (van 19.00 tot 22.00 uur):

  • Volwassene (12 jaar+): vanaf 399 AED (Ongeveer € 101)
  • Kind (4-12 jaar): vanaf 399 AED (Ongeveer € 101)
  • Baby (jonger dan 4 jaar): GRATIS

Ticketprijs piekuren (van 10.00 tot 18.00 uur):

  • Volwassene (12 jaar+): vanaf 553 AED (Ongeveer € 140)
  • Kind (4-12 jaar): vanaf 553 AED (Ongeveer € 140)
  • Baby (jonger dan 4 jaar): GRATIS

6 – Tickets voor de VIP-lounge (Verdieping 154)

De VIP-lounge bevindt zich op de hoogste verdieping van Burj Khalifa die je kunt bezoeken. Toegang tot de VIP-lounge is toegestaan van 09.00 tot 21.30 uur.

De kostprijs van een ticket voor The Lounge begint bij 769 AED per persoon (ongeveer € 195).

Als je echt op zoek bent naar een bijzondere ervaring in Dubai, maak dan zeker van de gelegenheid gebruik om de Burj Khalifa te bezoeken. Je kunt de kaartjes online kopen of direct bij de kassa (let op: de kaartjes bij de ingang kopen is duurder).

Zijn er kortingen?

Er zijn VEEL AANBIEDERS die tickets voor de Burj Khalifa verkopen. Je kunt de officiële website bekijken en de prijzen van vele andere verkopers online vergelijken om de beste deals te vinden.

Deze tickets kunnen voordelen bevatten zoals: de rij overslaan, kortingen bij souvenirwinkels, korting voor andere attracties zoals het Aquarium of een woestijnsafari, WiFi in het gebouw en vele andere speciale extra’s.

Hoe sla je de rij over?

Als je de rij bij de lift wilt overslaan, dan moet je je tickets online reserveren. De wachtrij kan door de grootte van het gebouw behoorlijk lang zijn.

Als je een skip-the-line ticket koopt, kun je de niet alleen de lange rij voor de kaartjes overslaan en rechtstreeks naar de 125e en 148e verdieping gaan, maar ook de rij voor de lift overslaan.

Bestaan er combitickets voor de Burj Khalifa en andere attracties?

Burj Khalifa View 2nd Floor

Het is mogelijk om je tickets voor de Burj Khalifa te combineren met andere attracties om jouw ervaring in Dubai nog spannender te maken. Er zijn veel combitickets waaruit je kunt kiezen als je meer wilt halen uit je tijd in Dubai. Scroll naar beneden en kijk welke jouw aandacht trekt!

Tickets Burj Khalifa + Woestijnsafari

Verken de woestijn tijdens een rit door de duinen en bewonder de zonsondergang. Je kunt op een kameel rijden, shisha roken, traditionele kleding dragen, een hennatatoeage laten zetten of gewoon genieten van de met sterren gevulde woestijnhemel. Alle activiteiten zijn inbegrepen.

Het diner bestaat uit een barbecue onder de sterrenhemel, waar je verschillende soorten vlees, voorgerechten, salades en typische zoete lekkernijen uit de regio kunt proeven. Als klap op de vuurpijl kun je genieten van verschillende shows, waaronder de beroemde buikdans.

Burj Khalifa tickets + Dubai Aquarium

Bekijk twee van de populairste attracties van Dubai. Bezoek eerst de Burj Khalifa tot de 124e en 125e verdieping en verken daarna het Dubai Aquarium & Underwater Zoo, met duizenden vissen en honderden haaien.

Burj Khalifa tickets + Burj Al-Arab

Deze tour combineert een bezoek aan de Burj Khalifa, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over Dubai, met een heerlijke lunch in het Burj Al-Arab hotel.

Burj Khalifa + Dinercruise op een Dhow

Beleef een luxe dinercruise langs de rustige wateren van Deira Creek en wees getuige van geweldige optredens van Arabische zangers die traditionele liederen zingen en een levendige sfeer creëren.

Burj Khalifa tickets + Dubai Fountain Boardwalk

Maak je reis naar de verdieping “At the Top” compleet met een gloednieuwe ervaring, de Dubai Fountain Boardwalk. Wandel over de 272 meter lange drijvende brug en geniet van het meest ongelofelijke uitzicht op de fontein.

Burj Khalifa + Dubai by night

Ontdek Dubai ’s nachts met een deskundige gids en bekijk de Madinat Jumeirah, de Dubai Marina en de Marina Walk. Daarna kun je de beroemde Burj Khalifa bezoeken en de prachtige fonteinshow bekijken.

Wat zijn de openingstijden van de Burj Khalifa?

Dubai Skyline
De Burj Khalifa is elke dag geopend. De openingstijden hangen af van welk niveau je precies wilt bezoeken. Hieronder sommen we nog eens de openingstijden van de verschillende niveaus op:

  • At the Top: van 8.00 tot 24.00 uur
  • At the Top, Sky: van 10.00 tot 22.00 uur
  • VIP-lounge: van 09.00 tot 21.30 uur

Op vrijdag en zaterdag is het mogelijk om een zonsopgangstour te doen om 5.30 uur.

Houd er rekening mee dat de ticketprijzen variëren afhankelijk van het tijdstip van je bezoek en je keuze voor de ervaring, of het nu de “At the Top” of de SKY-lounge is.

Hoe bereik je de Burj Khalifa?

De Burj Khalifa ligt in The Dubai Mall, niet te ver van het zakendistrict.

Om er te komen kun je een taxi of een bus nemen; ze rijden langs de Sheikh Zayed Road. Je kunt ook de rode lijn van de metro nemen die hier stopt en of de gratis pendeldienst nemen die rijdt vanaf de grote hotels.

Hoeveel kost het om in de Burj Khalifa te overnachten?

In de Burj Khalifa bevindt zich het luxe Armani Hotel. De prijzen hieronder zijn de goedkoopste die we online konden vinden.

De prijzen zijn per tweepersoonskamer voor een verblijf van 1 nacht. Afhankelijk van de periode van het jaar en de dag van de week kan de prijs natuurlijk veranderen.

  • Classic Room – € 502
  • Deluxe Room – € 506
  • Premier Suite – € 549
  • Fountain Suite – € 658
  • One-Bedroom Residence – € 681
  • Armani Executive Suite – € 700
  • Armani Ambassador Suite – € 1201
  • Armani Ambassador Suite met Balkon – € 1310
  • Armani Two-bedroom Residentie – € 1496
  • Armani Signature Suite – € 1636
  • Armani Dubai Suite – € 3551

Handige tips

  • De beste tijd om de “At the Top”-niveaus te bezoeken is tijdens zonsondergang, wanneer een amberkleurige gloed de hemel doet oplichten. De zon gaat onder tussen 16.30 en 18.00 uur, wat je de beste kans geeft om te genieten van een prachtig avondzicht op de skyline van Dubai!
  • Als je de zonsondergang vanaf de Burj Khalifa wilt zien, geef jezelf dan ruim de tijd: er zijn veiligheidscontroles en dit is het drukste moment van de dag.
  • Ga tijdens de piekuren naar “At The Top” en je kunt daar zo lang blijven als je wilt. Naast de hoogte is het grootste verschil tussen beide niveaus dat SKY rustiger is en overal zachte zitplaatsen heeft.
  • We raden je aan om van tevoren te reserveren om er zeker van te zijn dat je de Burj Khalifa op het beste moment kunt bezoeken. Als je de zonsondergang wilt zien, reserveer dan ten minste 90 minuten van tevoren een plekje. Vergeet niet dat de toren ook op vrijdag en zaterdag geopend is.
  • Je kunt je QR-code scannen bij een van de kiosken in en rond de Dubai Mall om je kaartjes op te halen. Je kunt ze ook ophalen bij de ingang van de Burj Khalifa, op de Lower Ground Floor van de Dubai Mall.

We hopen dat deze gids je voldoende heeft ingelicht over Burj Khalifa tickets. Mocht je nog vragen hebben, laat dan zeker een reactie achter.

We wensen je een fijn bezoek! 🙂

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!