Boottochten naar Favignana vanuit Trapani

De Egadische eilanden, gelegen voor de westkust van Sicilië, vormen een prachtige toeristische bestemming die wacht om ontdekt te worden. Stap aan boord van een boottocht naar Favignana, Levanzo of Marettimo en laat je onderdompelen in de natuurlijke schoonheid van deze plaatsen!

Deze kleine archipel herbergt enkele van de mooiste en meest pittoreske stranden, die vaak alleen bereikbaar zijn via de zee. Daarom is een boottocht zonder twijfel de beste manier om ze te verkennen.

Als je een reis naar de Egadische eilanden plant, kun je Favignana en Levanzo op één dag bezoeken, aangezien ze relatief dicht bij elkaar liggen. Marettimo daarentegen ligt verder weg en vereist meestal een aparte excursie.

In deze reisgids ontdek je alles over boottochten naar Favignana vanuit Trapani en wat de eilanden te bieden hebben.

Hoe bereik je Favignana en de Egadische eilanden?How to get to Favignana

Er vertrekken dagelijks veerboten en boten vanuit Trapani en Marsala. Trapani is de dichtstbijzijnde en best verbonden stad voor reizen naar de eilanden. Je kunt kiezen uit verschillende boottochten naar de Egadische eilanden die vanaf deze stad vertrekken.

Het is niet eenvoudig om je op het eiland Favignana te verplaatsen en de mooiste baaien te bezoeken. De stranden zijn meestal erg klein en vaak rotsachtig. Daarom is een boottocht vanuit Trapani de beste manier om Favignana en Levanzo te bezoeken.

Met de veerboot van Trapani naar de Egadische eilanden

Om de Egadische eilanden vanuit Trapani per veerboot te bereiken, heb je de keuze uit verschillende veerbootmaatschappijen, waaronder Liberty Lines, Siremar en Caronte Tourist.

De veerboten vertrekken vanuit de haven van Trapani en komen aan in de belangrijkste havens van elk eiland. De duur van de reis en de prijzen variëren, afhankelijk van de gekozen bestemming.

Van Trapani naar Favignana met de veerboot: De reis duurt tussen de 30 minuten en 1 uur, afhankelijk van de veerbootmaatschappij en de route. Prijzen liggen tussen € 22 en € 35 voor een retourticket, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Er zijn rechtstreekse veerboten naar Favignana, maar er zijn ook routes die onderweg stoppen op andere eilanden.

Van Trapani naar Levanzo met de veerboot: De reisduur varieert van 25 tot 45 minuten. Een retourticket kost tussen de € 24 en € 35, afhankelijk van het seizoen en de vraag. Liberty Lines Fast Ferries biedt 14 veerdiensten per dag die 25 minuten duren, terwijl Siremar tot 3 vaarten per dag aanbiedt die ongeveer 45 minuten duren.

Van Trapani naar Marettimo met de veerboot: Marettimo is de verste bestemming op 21 km van Trapani, en de reis duurt ongeveer 2 uur. Prijzen voor retourtickets schommelen tussen de € 34 en € 45, maar kunnen oplopen tot € 60 als ze niet van tevoren worden gekocht.

Om je ticket te boeken, kun je naar de website van de veerbootmaatschappij gaan of naar de loketten in de havens. We raden aan om de dienstregelingen en reistijden van tevoren te controleren om je reis beter te organiseren, en om vroeg te boeken om verzekerd te zijn van de beste prijzen, vooral in het hoogseizoen en voor langere reizen, zoals naar Marettimo.

Houd er rekening mee dat als je met de veerboot naar Favignana of de andere eilanden reist, je het toegangskaartje voor de Egadische eilanden moet kopen, wat € 2,50 per persoon kost. Dit ticket moet op de dag van de cruise apart worden gekocht.

Boottochten van Trapani naar de Egadische eilanden

De Egadische eilanden zijn klein en het kan behoorlijk ingewikkeld zijn om je te verplaatsen tijdens een bezoek, vooral omdat er weinig zandstranden zijn en het er vaak druk is.

Het kan dus een hele uitdaging zijn om een plekje te vinden om uit te rusten, vooral in de zomermaanden. De handigste en beste manier om alles te ontdekken wat deze eilanden te bieden hebben, is met een boottocht naar Favignana en de Egadische eilanden.

Met een boottocht kun je genieten van alle privacy die je wenst en de gebieden verkennen waar het water het helderst is. Met een boottocht op de Egadische eilanden kun je zelfs de meest afgelegen gebieden gemakkelijk bereiken en ongerepte hoekjes van het paradijs verkennen.

Boottochten bevatten bezoeken aan de belangrijkste toeristische attracties op de eilanden, zoals de beroemde Tonnara (tonijnvisnetten) in Favignana of de Grotta del Genovese in Levanzo. Deze kun je online boeken, of rechtstreeks bij de loketten in de havens.

We raden je aan om boottochten naar Favignana vanuit Trapani te bekijken op TourScanner, zodat je prijzen kunt vergelijken en de tour kunt kiezen die het beste bij je past!

Het is belangrijk om van tevoren online te boeken, vooral in het hoogseizoen. Anders mis je misschien de beste aanbiedingen of kom je er te laat achter dat de tickets zijn uitverkocht.

Wat zijn de beste boottochten naar Favignana?

Best Boat Tours in Favignana and Egadi Islands

Gelukkig zijn er verschillende boottochten beschikbaar om deze prachtige hoek van Sicilië te verkennen. Of je nu de voorkeur geeft aan een korte tocht om de kustlijn en grotten te verkennen, of aan een langere excursie om meer van de eilanden op één dag te zien, er is een boottocht die aan je verwachtingen voldoet. Normaal gesproken omvat een dagtocht een bezoek aan zowel Favignana als Levanzo, aangezien deze twee eilanden het dichtst bij Trapani liggen, terwijl Marettimo vaak wordt bezocht tijdens aparte excursies.

1 – Excursie per rubberboot naar Favignana en Levanzo vanuit Trapani

Levanzo Boat Tour

Als je op zoek bent naar een intiemere boottocht, met maximaal 12 personen, raden we je een excursie per rubberboot aan. Deze optie is niet alleen sneller dan andere vervoersmiddelen, maar biedt ook toegang tot meer verborgen en ongerepte plekjes.

Omdat er niet veel andere boten in de buurt zijn, kun je genieten van de natuurlijke schoonheid van de eilanden zonder al te veel afleiding. De kapitein zal je begeleiden op je verkenningstocht naar Favignana, waar je kunt snorkelen. Een bezoek aan de Lovers’ Cave is een ervaring die je niet mag missen. Daarna heb je wat vrije tijd om de stad van het eiland te verkennen en te genieten van een typische lunch met lokale lekkernijen.

De tour van de Egadische eilanden gaat verder naar het eiland Levanzo, waar je de kustlijn en pittoreske lokale dorpjes kunt bewonderen en kunt zwemmen in baaien zoals Cala Fredda, Cala Minnola en Cala Calcara, voordat je rond 18.00 uur terugkeert naar de haven van Trapani.

(Vergeet niet bij je touroperator na te vragen of de lunch is inbegrepen bij je excursies naar Favignana, Levanzo en Marettimo).

2 – Minicruise met lunch in Favignana en Levanzo vanuit Trapani

Cala Rossa - Boat Tour in Favignana

Minicruises bieden plaats aan meer passagiers, tussen de 200 en 350! Dit moet je in gedachten houden bij het kiezen van de meest geschikte tocht voor jou.

Deze cruises zijn een van de meest budgetvriendelijke opties en volgen een langzamer tempo, zodat je kunt genieten van het landschap en van het moment zonder je te haasten. Bovendien zijn er vaak andere mensen aan boord om mee te socializen, wat de tocht leuker maakt.

Als je geen haast hebt en wilt genieten van een ontspannen dag op zee, is een minicruise naar de Egadische eilanden een geweldige keuze.

Vanuit Trapani vertrek je aan boord van een comfortabele motorboot. Onderweg kun je de omliggende eilandjes bewonderen en luisteren naar de interessante verhalen en weetjes van de kapitein.

Tijdens de excursies naar de Egadische eilanden krijg je 2 uur de tijd om het eiland en de stad te verkennen, en tijdens de boottocht kun je stoppen bij de meest pittoreske baaien om te zwemmen in kristalhelder water. Tijdens de lunch kun je aan boord genieten van een heerlijke typisch Siciliaanse maaltijd met je medereizigers. Je kunt ook een bezoek brengen aan het pittoreske dorpje Levanzo, beroemd om zijn turquoise en witte huizen, en stoppen bij Cala Faraglione.

De tour is ontworpen om reizigers met beperkte mobiliteit tegemoet te komen en toegankelijkheid te bieden.

3 – Zeiltocht met snorkelen in Favignana en Levanzo

Snorkelling Boat Tour Favignana

Vertrek op een zeiltocht waarbij je de mooiste baaien in de regio ontdekt. Deze boottocht naar Favignana en de Egadische eilanden is privé, met een professionele schipper aan boord voor een veilige en plezierige zeilervaring.

Je kunt je tijd besteden zoals je zelf wilt, ontspannen op de boot of een duik nemen in het kristalheldere water.

Tijdens de tocht bezoek je de eilanden Favignana en Levanzo en heb je volop gelegenheid om te stoppen om te zwemmen en snorkelen. Daarnaast is er vrije tijd om Favignana op je gemak te verkennen. Terwijl je door de zee vaart en verborgen strandjes en baaien verkent, ga je helemaal op in de unieke en magische sfeer van de archipel.

Een privétour heeft verschillende voordelen ten opzichte van een gedeelde boottocht. Ten eerste heb je de hele boot voor jou en je medereizigers en kun je zelf de route en stops tijdens de tocht bepalen!

Daarnaast kun je de basisbeginselen van het zeilen leren, het landschap bewonderen zonder het lawaai van de motor en de natuurlijke schoonheid op een meer authentieke manier ervaren – als je geluk hebt, kun je zelfs dolfijnen zien.

Deze boottocht is perfect voor een groep van maximaal 10 personen en is verkrijgbaar voor ongeveer € 1000. Dus als je met vrienden of familie reist en een dag met meer privacy wilt beleven, kan dit een zeer betaalbare en onvergetelijke ervaring zijn.

4 – Privétour met aperitief in Levanzo en diner in Favignana

Aperitivo Boat Tour in Favignana

Een avondboottocht naar de Egadische eilanden is perfect om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon om te genieten van wat ontspanning en plezier in een magische sfeer.

De privétour omvat een exclusieve rubberboot helemaal voor jezelf, samen met twee schippers die altijd voor je klaar staan, zodat je niets hoeft te missen.

Je geniet van een aperitief met uitzicht op de Faraglioni van Levanzo, een werkelijk bijzondere ervaring die je sprakeloos zal achterlaten. Later dineer je in Favignana op een betoverende locatie direct aan zee, waar je kunt genieten van gerechten op basis van verse, lokale producten.

De avondtour eindigt met een terugkeer naar Trapani, waar je rond 1 uur ’s nachts aankomt.

Deze tour naar Favignana en Levanzo is zeker een van de meest betoverende en onvergetelijke ervaringen die beschikbaar zijn op de Egadische eilanden.

5 – Boottocht naar de grotten van Marettimo

Marettimo Boat Tour

Excursies naar Marettimo behoren tot de spannendste dagtochten op de Egadische eilanden. Door de afgelegen ligging van het eiland is de zee kristalhelder en zijn de grotten vaak niet druk bezocht.

Tijdens een boottocht naar Marettimo kom je dicht bij de rotswanden en zie je hoe het water verschillende tinten blauw, groen en turquoise kleurt, wat een surrealistische sfeer creëert.

De grotten van Marettimo zijn vooral bekend om de Grotta del Cammello, een enorme kameelvormige grot die ongeveer 8 meter hoog is en zich ongeveer 100 meter uitstrekt.

Ook een bezoek waard zijn Grotta del Presepe, Grotta della Pipa en Grotta della Ficaredda, naast vele andere. Met speciale boten en een ervaren gids aan je zijde kun je deze verborgen schatten veilig verkennen tijdens een tour naar Marettimo, voor een onvergetelijke excursie.

Als je tijd hebt, stop dan even op het eiland en probeer ook de trekkingactiviteiten in Marettimo. We garanderen je dat je er geen spijt van zult krijgen!

6 – Rondleiding met lunch in Marettimo en bezoek aan Levanzo

Boat Tour with Lunch Marettimo

Het avontuur begint in de haven van Trapani, waar je aan boord gaat van de boot voor een reis van 1 uur en 30 minuten naar het eiland Marettimo. Onderweg geniet je van spectaculaire uitzichten op het eiland en de meest opvallende grotten.

Er wordt minstens twee keer gestopt om te zwemmen, waarbij de ervaren bemanning klaar staat om je te helpen.

Na een bezoek aan de mooiste baaien en grotten van het eiland, stop je in het dorp Marettimo, waar je de gelegenheid hebt om te lunchen in een lokaal restaurant. Geniet van vrije tijd om de smalle straatjes van het dorp te verkennen of ga zwemmen aan het strand.

In de namiddag vertrek je naar Levanzo, waar je kort stopt om nog een laatste keer te zwemmen en het fantastische uitzicht op het eiland te bewonderen. Deze tour van een volledige dag biedt je de kans om te genieten van de schoonheid van de Egadische eilanden, hun natuurlijke wonderen en verborgen schatten te ontdekken, en dat alles in totale ontspanning en met deskundige hulp ter beschikking.

Opgelet: Deze excursie is niet geschikt voor reizigers met beperkte mobiliteit.

7 – Privézeiltocht met lunch op de Egadische eilanden

Private Yatch Tour Egadi Islands

Een boottocht met een jacht belooft een luxe ervaring als geen ander. Aan boord van je privéjacht geniet je van een persoonlijke en volledig aanpasbare service, met een bemanning die je tijdens de hele tocht in de watten zal leggen.

Jachten zijn meestal ook sneller en stabieler dan andere boten, wat betekent dat je meer van de archipel kunt verkennen en de meest afgelegen delen van de eilanden snel en comfortabel kunt bereiken.

Bovendien heb je aan boord veel voorzieningen tot je beschikking, zoals een grote hut, privébadkamers, buitenlounges en zonnedekken!

8 – Excursies per rubberboot met brunch op de Egadische eilanden

Dinghy Boat Tour Favignana

Voor degenen die op zoek zijn naar een nog completere ervaring, kunnen kiezen voor de boottocht in een rubberboot met Siciliaans aperitief of brunch inbegrepen.

Je kunt genieten van de typische lekkernijen uit de regio, zoals panelle, arancini en verse vis, vergezeld van een glas prosecco of lokale wijn. Met deze excursies ontdek je de authentieke smaken van Sicilië in de unieke en charmante sfeer aan boord van de rubberboot.

9 – Privéboottocht naar Favignana en de Egadische eilanden

Private Boat tour Favignana

Zoals je misschien al hebt gemerkt, is er geen tekort aan tochten naar de Egadische eilanden vanuit Trapani, en er is echt voor elk wat wils!

Als je echter zin hebt om de eilanden in je eigen tempo te verkennen, bieden sommige bedrijven tours op maat aan die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van reizigers.

Met deze tours kun je zelf kiezen waar je stopt en hoe lang je wilt genieten van deze paradijselijke plekjes op je eigen manier!

10 – Boottocht naar Favignana en rondleiding door het stadscentrum

Tours in Favignana - City Centre

Als je zin hebt om je aandacht op één eiland tegelijk te richten, waarom begin je dan niet met een trip naar Favignana? Als beroemdste van de drie eilanden heeft het echt alles voor een fantastische vakantie!

Er zijn zoveel dingen te doen en te zien op het eiland, dat je keuze te over hebt:

  • Bekijk de prachtige zoutpannen en oude windmolens.
  • Verken de baaien en stranden van het eiland.
  • Bezoek de Tonnara Florio, een oude tonijnvisserij die nu is omgebouwd tot een museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van de tonijnvisserij en het leven op het eiland.
  • Maak een fiets- of scootertocht om het eiland te verkennen en te genieten van de adembenemende uitzichten.
  • Leer meer over de culinaire tradities van het eiland, zoals de beroemde zeevruchtensalade, couscous met vis en ricottataartjes.
  • Duik of snorkel om het rijke onderwaterleven van het eiland te ontdekken en geniet van een van Favignana’s mooiste excursies ooit.
  • Bezoek het kustplaatsje Favignana, met zijn witgekalkte huizen en plaatselijke ambachtelijke winkeltjes.
  • Bewonder het panoramische uitzicht over het eiland vanaf het kasteel van Santa Caterina, een imposant 17e-eeuws fort.
  • Ontspan op de stranden van het eiland of geniet van een picknick in de omringende heuvels met adembenemend uitzicht.
  • Ga mee op een eet- en wijntour op het eiland, bezoek lokale wijnmakerijen en proef lokale wijnen en delicatessen.
  • Maak een boottocht naar Favignana. Op deze manier kun je de baaien en grotten van het eiland ontdekken, waarvan vele niet over land bereikbaar zijn.

Hoeveel kosten boottochten naar Favignana vanuit Trapani?

Boat-Tour-in-Favignana-Egadi-Islands

De kosten van een boottocht naar de Egadische eilanden variëren en zijn afhankelijk van volgende factoren:

  • Type boot: De kosten kunnen variëren afhankelijk van het type boot dat wordt gebruikt voor de tour, zoals een jacht, rubberboot, zeilboot, motorboot, etc.
  • Aantal personen: Is de tour privé voor alleen jou en je groep of gedeeld met andere mensen? Bij boottochten in een rubberboot geldt een maximaal aantal deelnemers van 8 of 12, terwijl bij zeilboten het aantal deelnemers rond de 10 ligt, en bij minicruises kan het aantal oplopen tot 250 personen.
  • Bedrijf: Verschillende bedrijven bieden boottochten aan naar de Egadische eilanden, en de kosten kunnen variëren tussen deze bedrijven.
  • Duur van de tour: De kosten kunnen ook variëren op basis van de duur van de tour. Sommige tochten duren een halve dag, andere een hele dag of zelfs meerdere dagen.
  • Inbegrepen activiteiten: De kosten kunnen ook afhangen van de diensten en activiteiten die zijn inbegrepen in de tour, zoals een schipper, snorkeluitrusting, lunch of diner aan boord, hapjes, enz.

In ieder geval zijn er opties voor alle budgetten, en bezoekers kunnen tours vinden die passen bij hun budget.

Prijzen van boottochten naar Favignana en Levanzo

De kosten voor excursies naar Favignana en Levanzo vanuit Trapani beginnen bij ongeveer € 40 per persoon voor een minicruise en kunnen variëren van € 90 tot € 120 voor een excursie met een rubberboot of zeilboot, waarbij de lunch is inbegrepen en het aantal passagiers beperkt is. De gemiddelde prijs voor privétochten bedraagt echter € 1000 per boot.

Gedeelde tochten

  • Boottochten voor maximaal 12 passagiers. Voor een snorkelexcursie begint de prijs bij € 80 en kan oplopen tot € 120-140 in het hoogseizoen.
  • De goedkoopste optie is de motorboot of minicruise naar de Egadische eilanden, inclusief transfers, een bezoek aan Favignana en Levanzo en stops bij de meest pittoreske baaien. De prijzen beginnen bij € 37 voor volwassenen en € 22 voor kinderen tot 12 jaar. Dit is de meest budgetvriendelijke optie, omdat het schip plaats biedt aan maximaal 245 reizigers en de maaltijden niet zijn inbegrepen.
  • Voor een zeiltocht, met maximaal 12 deelnemers, beginnen de prijzen vanaf € 100 voor volwassenen en € 60 voor kinderen.
  • Voor een zeiltocht met lunch betaal je ongeveer € 50 voor een 8 uur durende tocht met maximaal 30 passagiers. De prijs is inclusief eten en drinken.
  • In een moderne boot met maximaal 30 passagiers kun je voor ongeveer € 65-70 tussen Favignana en Levanzo varen, met lunch aan boord en stops om te snorkelen op de beste plekjes van de Egadische eilanden.

Privétours

  • De privé-avondboottocht met aperitief en diner wordt aangeboden aan minimaal twee deelnemers voor een prijs van € 580 per persoon. De prijs voor elke passagier verandert afhankelijk van het totale aantal in je groep en daalt naar € 414 voor groepen van 3, € 330 voor 4 personen, € 280 voor 5 reizigers en € 205 per persoon voor groepen van 8 gasten.
  • Als je met een groep vrienden of familie vertrekt en meer privacy wilt om de beste baaien in de omgeving te verkennen, kun je een privéboot van 10 meter huren die plaats biedt aan maximaal 12 passagiers voor € 550 (totale prijs).
  • De prijzen voor privétours naar Favignana en Levanzo kunnen oplopen tot € 2000 voor op maat gemaakte boottochten voor maximaal 30 passagiers.

Boottochten die vertrekken vanuit Favignana zijn goedkoper, met prijzen vanaf ongeveer € 30.

Prijzen van boottochten naar Marettimo

Over het algemeen beginnen de prijzen voor excursies naar Marettimo vanuit Trapani bij ongeveer € 50 voor gedeelde dagtochten en kunnen oplopen tot ongeveer € 1500 voor een dagtocht per privéboot met schipper, snorkeluitrusting, lunch en aperitief aan boord.

  • De 9 uur durende boottocht naar Marettimo met bezoek aan de grotten, met maximaal 30 passagiers, kost ongeveer € 60 per persoon (volwassenen).
  • De tour met lunch in Marettimo en een bezoek aan Levanzo in een privéboot kost daarentegen € 1300 voor maximaal 8 passagiers.

Afhankelijk van hoe je naar Trapani komt, heb je mogelijk een parkeerplaats in de jachthaven nodig om je auto veilig achter te laten terwijl je geniet van je bezoek aan de eilanden. Houd er rekening mee dat bij veel van de aangeboden tours de parkeerkosten niet zijn inbegrepen.

Het is belangrijk om goed op de aangeboden prijzen te letten en te controleren welke diensten wel of niet zijn inbegrepen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Hoe lang duren tochten naar de Egadische eilanden?

Egadi Islands Boat Tours

De duur van boottochten naar de Egadische eilanden kan variëren, afhankelijk van het type excursie dat je kiest.

De meeste tochten duren ongeveer 8 tot 9 uur, waardoor je de mogelijkheid hebt om meer dan één eiland te bezoeken (zoals Favignana en Levanzo samen, of Marettimo) en een volledige dag op zee door te brengen, soms inclusief lunch.

Gewoonlijk vertrekken deze tochten rond 9.00 uur ’s ochtends en keren ze terug naar de haven tussen 17.00 en 18.00 uur ’s avonds.

Voor avondexcursies is de ontmoetingstijd meestal rond 17.00 uur, met terugkeer naar de haven gepland voor 01.00 uur.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat je voor elk type excursie minstens 30 tot 40 minuten eerder op het afgesproken ontmoetingspunt moet zijn! Deze informatie is te vinden op de website van elk bedrijf, dus zorg ervoor dat je hier rekening mee houdt bij het plannen van je reis.

Houd er ook rekening mee dat de duur van de boottocht kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden en het scheepvaartverkeer.

Kan iedereen deelnemen aan boottochten naar Favignana en de Egadische eilanden?

Als je een boottocht naar de Egadische eilanden wilt plannen en je hebt een handicap, is het belangrijk om te controleren of de gekozen boot rolstoeltoegankelijk is.

Sommige grotere boten, zoals minicruises, hebben oprijplaten voor in- en uitstappen, maar kleinere boten zijn misschien niet geschikt voor reizigers met een handicap.

Het is altijd verstandig om vooraf contact op te nemen met de touroperator en alle nodige vragen te stellen om er zeker van te zijn dat de tocht geschikt is voor jouw behoeften. Overweeg ook om een privétour te boeken, zodat je je specifieke wensen van tevoren met de kapitein van de boot kunt bespreken.

Wat zijn de beste stranden om te bezoeken in Favignana en de andere eilanden?

Best Beaches Favignana

Een boottocht naar de Egadische eilanden is niet alleen een onvergetelijk avontuur, maar ook de perfecte keuze om de wonderen van de Siciliaanse stranden te ontdekken. Laten we eens kijken naar enkele hoogtepunten!

Favignana

Favignana staat bekend om zijn prachtige witte zandstranden en kristalhelder water. We raden je aan om dit eiland direct per boot te bereiken, zodat je in alle rust kunt genieten van de meest gedenkwaardige plekjes.

Enkele van de bekendste en populairste stranden zijn:

  • Cala Rossa: Een strand met fijn wit zand, omgeven door hoge kliffen met roze tinten, die een uniek en opvallend landschap creëren.
  • Lido Burrone: Een lange strook wit zand, uitgerust met parasols en ligbedden, ideaal voor gezinnen met kinderen.
  • Cala Azzurra: Een baai met kristalhelder water en intense kleuren, een van de mooiste en meest gefotografeerde stranden van het eiland.
  • Cala Rotonda: Een strand met witte kiezels en azuurblauwe zee, omgeven door grillige kliffen en weelderige vegetatie.
  • Spiaggia di San Lorenzo: Een wild en onaangetast strand, omgeven door ongerepte natuur en alleen te voet of met de fiets bereikbaar.
  • Spiaggia Bue Marino: De zee is verbazingwekkend, met een zeebodem rijk aan onderwaterleven. Er zijn sterke stromingen in het gebied, dus als je wilt duiken kun je het beste vertrouwen op lokale gidsen.
  • Cala Pozzo: Dit is een van de meest beschutte hoekjes tegen de wind, en ook wild en natuurlijk.
  • Scalo Cavallo (klif): In dit gebied in het noordwesten van het eiland vind je verschillende grotten met panoramisch uitzicht op zee.
  • Cala Graziosa: Deze baai bestaat uit kleine inhammen gevormd door rotsen, ideaal voor kinderen vanwege de natuurlijke poelen die gevormd worden waar het water stroomt.
  • Spiaggia di Marasolo: Gelegen aan de zuid-centrale kust van Favignana, bestaande uit wit zand en omringd door platte rotsen, waardoor het geschikt is voor iedereen.
  • Cala del Preveto: Biedt een spectaculair uitzicht op een diepblauwe, kristalheldere zee.
  • Punta Fanfalo: Een rifgebied dat ideaal is om te duiken en te snorkelen. Het is toegankelijk over land of zee, maar het wordt niet aanbevolen voor kinderen of mensen met beperkte mobiliteit.
  • Punta Longa: Met een klein vissersdorpje en een kleine haven, gemakkelijk toegankelijk en biedt rotsen en baaien.
  • Punta Sottile: Een gebied vol inhammen, ideaal om naar de zonsondergang te kijken.
  • Lo Scivolo: Een kleine inham met een diep turquoise zee, gekenmerkt door platte rotsen en een zanderige zeebodem.

Levanzo

Levanzo, het kleinste van de Egadische eilanden, herbergt stranden van buitengewone schoonheid en charme. Onder de meest bekende en geliefde behoren:

  • Cala Dogana: Een strand van witte kiezels en stenen, omringd door ongerepte natuur, ideaal voor wie op zoek is naar rust en ontspanning.
  • Cala Minnola: Een baai met kristalhelder water en intense kleuren, omringd door hoge kliffen en dichte mediterrane vegetatie.
  • Cala Fredda: Een klein kiezelstrand met witte keien, alleen bereikbaar te voet of per boot, omgeven door wilde natuur.
  • Cala Faraglione: Een strand met kristalhelder water, gelegen tussen hoge rotswanden, en alleen bereikbaar per boot.
  • Cala Tramontana: Deze baai, gelegen in het noorden, is dit niet alleen de grootste van het eiland, maar ook een hotspot voor vegetatie en een uitstekende locatie om te snorkelen.
  • Cala Calcara: Een van de meest ongerepte baaien van het eiland, perfect om boottochten te maken en te duiken om de onderwaterwereld te verkennen.

Marettimo

Marettimo, het meest afgelegen eiland van de Egadische eilanden, is een waar paradijs voor natuur- en zeeliefhebbers. De stranden hier zijn minder druk en vaak alleen bereikbaar per boot of te voet, maar de schoonheid van deze plekken maakt de inspanning ruimschoots de moeite waard. Enkele van de betoverendste en opmerkelijkste stranden op Marettimo zijn:

  • Spiaggia Cala del Cretazzo: Een klein strand van wit zand en kiezels, omringd door hoge kliffen en alleen bereikbaar per boot.
  • Cala Manione en Scalo Maestro: Deze noordelijkste baaien van het eiland bieden een kristalheldere zee met tinten blauw en groen.
  • Punta Libeccio en Cala Nera: Een strand van zwarte kiezels, gelegen in een beschutte baai en alleen bereikbaar te voet of per boot.
  • Praia dei Nacchi: Dit strand is te bereiken via een aangename wandeling van 20 minuten, met zandstranden en een perfecte balans tussen schoonheid en toegankelijkheid.
  • Zotta Muletti: Een toegankelijke klif aan de westkust van het eiland, met een wandeling van ongeveer anderhalf uur door de schaduw van pijnbomen en gemakkelijke toegang tot het water.
  • Scalo Vecchio en Scalo Nuovo: Deze twee stranden bevinden zich bij de havens aan de noord- en zuidkant van het eiland en worden vooral bezocht door de lokale bevolking.

Wat is de beste tijd om Favignana en de Egadische eilanden te bezoeken?

Boat-Tour-Favignana

De ideale tijd om de Egadische eilanden te bezoeken is tijdens de lente en de zomer. Gedurende deze seizoenen zijn de weersomstandigheden mild en nodigt het warme water uit tot zwemmen en andere wateractiviteiten.

De lente wordt vaak beschouwd als de beste periode, omdat de temperaturen nog gematigd zijn en het minder druk is op de eilanden. Deze maanden zijn perfect voor reizigers die op zoek zijn naar een rustigere ervaring.

In de zomermaanden trekken de Egadische eilanden veel Italiaanse en internationale toeristen, waardoor het aan te raden is om van tevoren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen.

Reistips

Hier zijn wat handige tips voor reizigers die de Egadische eilanden per boot bezoeken:

  • Neem comfortabele kleding en een badpak mee. Het weer kan in de zomer erg warm zijn, dus zorg ervoor dat je luchtige kleding draagt. Neem ook comfortabele schoenen mee om over het zand en de rotsen te lopen.
  • Neem de juiste uitrusting mee. Als je van plan bent om te gaan snorkelen of duiken, zorg er dan voor dat je de benodigde uitrusting bij je hebt. Sommige bedrijven bieden verhuur aan, bij anderen is het dan weer inbegrepen in de prijs van de tour.
  • Vergeet niet om essentiële items mee te nemen zoals een handdoek, zonnebrandcrème, zonnebril, hoed en natuurlijk je camera om de prachtige landschappen vast te leggen.
  • Respecteer het milieu. De Egadische eilanden zijn een beschermd gebied, dus het is belangrijk om het milieu te respecteren en geen afval achter te laten op de stranden of in de zee. Het is ook verboden om schelpen en andere natuurlijke overblijfselen te verzamelen.
  • Zorg dat je water en eten bij je hebt. Bij sommige tours zijn eten en drinken niet inbegrepen, dus zorg ervoor dat je de details met je touroperator bevestigt.
  • Boek je boottocht van tevoren om zeker te zijn van beschikbaarheid. Er zijn verschillende bedrijven die excursies aanbieden, dus overweeg de verschillende opties voordat je boekt.
  • Als je extra dagen hebt na je boottocht naar Favignana, bekijk dan ook de beste rondleidingen in Trapani om het meeste uit je verblijf te halen.

De Egadische eilanden hebben bezoekers heel wat te bieden. Volg deze tips en geniet met volle teugen van je bezoek aan deze prachtige toeristische bestemming!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!