Boottochten op Malta en Gozo

Tussen Sicilië en de Noord-Afrikaanse kust bevindt zich het mediterrane eiland Malta. Malta is beroemd om zijn schitterende weer, historische tempelruïnes en forten, en de complexe samensmelting van invloeden en culturen. Het eiland vormt een unieke fusie van Britse, Arabische, Romeinse, Moorse, Italiaanse en Griekse culturen.

Met een bevolking van 525.285 mensen, verdeeld over 5 regio’s, en ongelooflijke natuurlijke attracties zoals de Blue Lagoon, meer dan 12 stranden en buitengewone baaien en grotten, valt er heel wat te beleven op Malta. Ontdek enkele van de beste boottochten op Malta om dit prachtige eiland in de Middellandse Zee te verkennen.

Geen zin om verder te lezen? Bekijk dan onze uitgebreide catalogus met boottochten op Malta.

Wat zijn de beste plekken om te bezoeken tijdens een boottocht op Malta?

1 – Gozo

boat tours in Gozo, Malta

Het mediterrane eiland Gozo is ongelooflijk mooi en heeft een rijke geschiedenis met o.a. Arabische, Siciliaanse, Britse en Franse invloeden.

Gozo is vooral beroemd om zijn natuurlijke wandelroutes, uitmuntende duiklocaties, schitterende stranden en de megalitische tempelruïnes van Ġgantija, die toevallig de oudste door mensen gemaakte constructies ter wereld zijn.

Gozo wordt vaak beschouwd als het meest ontspannen en minder bekende eiland van de twee naburige eilanden, en biedt een paradijselijk toevluchtsoord voor wie op zoek is naar een rustigere sfeer dan op het Maltese vasteland.

Geniet van een dagtrip met een familieboot die over de Middellandse Zee vaart, met tussenstops in Comino en de gelegenheid om te zwemmen in de beroemde Blue Lagoon (Blauwe Lagune).

Geniet van andere wateractiviteiten zoals snorkelen in de prachtige Blue Lagoon, zonnebaden op de stranden van Gozo, en het bewonderen van de magische uitzichten op de rotsachtige kliffen, baaien en grotten.

Gozo boat tours, Malta

Naast het bezichtigen van de schitterende natuurwonderen op Gozo, krijgen gasten ook enkele uren de tijd om de stad te ontdekken en te genieten van de architectuur en bezienswaardigheden van het schilderachtige stadje.

Misschien sluit een tour van een halve dag het beste aan bij je schema. In dat geval kun je genieten van een excursie die reizigers van de charmante stad Mellieha naar het eiland Gozo brengt, met een tussenstop bij de Blue Lagoon voor enkele plezierige wateractiviteiten.

Op sommige boottochten zijn er ligstoelen beschikbaar op het bovendek, zodat passagiers kunnen relaxen en zonnebaden, of zelfs van een leuke glijbaan kunnen roetsjen direct in het heldere, warme zeewater.

Er zijn boottochten beschikbaar die niet alleen het bovenstaande bieden, maar ook een avontuur door het natuurlijke landschap van Gozo op quads, of een ontdekkingstocht naar de verborgen juweeltjes van het eiland met een jeep in een kleine groep. Afhankelijk van je budget en beschikbare tijd, is er een verscheidenheid aan tours waaruit je kunt kiezen.

2 – Valletta

boat trips in Valletta, Malta

Valletta is de hoofdstad van het mediterrane eiland Malta. De stad, gezegend met een ongelooflijke zeebodem en heerlijk warm weer, stamt uit de jaren 1500 en was ooit ommuurd, gesticht onder het bewind en de orde van de katholieke kerk.

Valletta staat vandaag de dag bekend om zijn indrukwekkende ruïnes, waaronder forten, barokke paleizen en complexe architectuur, en is ook de zonnigste stad van Europa.

Verken de adembenemend mooie blauwe kusten tijdens een boottocht en bezoek twee van de populaire havens van de hoofdstad – Marsamxett en de Grand Harbour.

Stap aan boord voor een 4,5-uur durende cruise, waarbij je wordt opgehaald bij je hotel en wordt meegenomen naar de betoverende forten en de oude architectuur van de Grand Harbour, gevolgd door een bezoek aan Marsamxett, een van Malta’s natuurlijke havens.

boat tours in Valletta, Malta

Ontdek de bezienswaardigheden van historische steden, adem de mediterrane zeelucht in en maak een tussenstop in het charmante stadje Sliema voor een diner en wandeling. De tour keert terug naar het beginpunt, waar bezoekers kunnen terugkijken op een fantastische dag op zee, vol verkenning van Malta’s schitterende havens en historische steden.

Zijn je dagen al gevuld? Overweeg dan een nachtelijke rondvaart door de indrukwekkende havens Marsamxett en Grand Harbour, en ervaar de charme van het eiland bij nacht met zijn tien prachtige kreken.

Ervaar een prachtig gouden uur op deze 90 minuten durende cruise, nip aan een drankje naar keuze uit de goed voorziene bar, of bewonder simpelweg het landschap, terwijl je luistert naar de verhalen over de geschiedenis van het eiland, verteld door de historici die deel uitmaken van het tourpakket.

Geniet van het zicht op de charmante oude stadjes die ’s nachts tot leven komen, zoals Cospicua, Vittoriosa en Senglea, gelegen vlak bij Grand Harbour.

De nachttour biedt ook de mogelijkheid om te worden opgehaald en afgezet bij je hotel, wat extra flexibiliteit biedt.

3 – Comino

boat tours in Comino, Malta

Comino, bekend om de buitengewone Blue Lagoon (een geliefde attractie in Malta), is een eiland dat schittert met zijn prachtige kristalheldere kusten en witte zandstranden zoals Santa Marija Bay en San Niklaw Bay.

Het eiland werd ontdekt in 1416, toen Koning Alfonso V van Aragon een toren liet bouwen om mogelijke indringers tegen te houden die zich op het eiland zouden kunnen verschuilen.

Comino is een van de kleinere Maltese eilanden, maar trekt veel bezoekers dankzij de Blue Lagoon, zijn prachtige stranden en adembenemende zonsondergangen.

De Blue Lagoon mag dan wel de bekendste attractie op het eiland Comino zijn, vergeet niet om ook de prachtige natuurlijke baaien en de indrukwekkende historische locaties van Malta te verkennen.

Comino boat tours, Malta

Profiteer van de diverse boottochten, variërend van excursies van een halve of hele dag, en ontdek op één dag de naburige eilanden zoals de prachtige en historische Islands of St. Paul, zwem in het helderblauwe water van de Blue Lagoon, snorkel in de diepten van de Middellandse Zee, en geniet ondertussen van snacks en drankjes aan boord.

Sommige tours hebben lunch en drankjes aan boord inbegrepen bij de prijs. Andere bieden dit niet aan; dit is afhankelijk van de gekozen boottocht. De tochten die geen lunch aanbieden, plannen langere stops op Comino of een ander nabijgelegen eiland, waar reizigers hun eigen eten kunnen aanschaffen.

Ook kun je tijdens je bezoek aan Comino gaan snorkelen. Houd er wel rekening mee dat sommige boottochten op Malta extra kosten in rekening brengen voor snorkeluitrusting. Mocht je dus van plan zijn om te snorkelen, is het verstandig om extra geld mee te nemen.

Geniet van het zwemmen tussen prachtige scholen vissen en laat je rondleiden door een lokale, meertalige historicus die de indrukwekkende geschiedenis van het eiland tot in detail uit de doeken doet.

4 – Blauwe Lagune

Blue Lagoon boat tours, Malta

De Blue Lagoon is beroemd om zijn iconische blauwe wateren, ongerepte helderheid en is een belangrijke trekpleister voor de meeste, zo niet alle, bezoekers van Malta.

Gelegen op het eiland Comino, slechts 17 kilometer van het vasteland van Malta, lokt de Blue Lagoon bezoekers van over de hele wereld met zijn fantastische zwem- en snorkelmogelijkheden en het schitterende contrast tussen de dramatische rotskliffen en het helderblauwe water.

Er vertrekken meerdere keren per dag boottochten naar de Blue Lagoon, waardoor bezoekers kunnen kiezen voor een excursie van een hele of een halve dag, afhankelijk van hun schema.

Een boottocht van een hele dag omvat een bezoek aan de Blue Lagoon en tussenstops op andere nabijgelegen eilanden, zoals Gozo. Een halve dagtocht beperkt zich tot de Blue Lagoon, met de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen of duiken in de lagune.

boat tours in Blue Lagoon, Malta

Een extra voordeel van het boeken van een boottocht is het gemak van ophaal- en afzetdiensten naar verschillende locaties op het Maltese vasteland, bij populaire plaatsen zoals de Bugibba Jetty, Sliema Harbour of St. Julian’s.

Geniet van excursies naar de Blue Lagoon, die tussen de 6 en 8 uur duren, vol met diverse activiteiten zoals snorkelen, zwemmen, wandelen en veel meer.

Veel boottochten hebben een open bar aan boord en bieden snacks aan, dus je kunt erop vertrouwen dat er goed voor je gezorgd wordt.

Een van de populairste boottochten op Malta is zonder twijfel de zonsondergangcruise, die passagiers langs het rustige water van de Middellandse Zee voert en de mooiste natuurlijke uitzichten op zee biedt, met eilanden zoals Gozo, Malta en St. Paul’s in de verte.

Neem een duik in de zee als de zon minder fel is en zwem richting de kust, terwijl je een blik werpt op de natuurlijke grotten in de omgeving.

5 – Islands of St. Paul

boat tours in St Paul’s Islands, Malta

De Islands of St. Paul bevinden zich ten noordoosten van het vasteland van Malta.

De Islands of St. Paul bieden bezoekers kristalhelder blauw water, adembenemende zonsondergangen vanaf de rotsachtige kliffen en verbazingwekkende natuurlijke wonderen – ze worden beschouwd als enkele van de rustigste eilanden van Malta.

Oorspronkelijk werden de eilanden gezien als een schipbreukeiland, nadat het schip van de apostel Paulus er op weg naar Rome strandde. De apostel Paulus verbleef op het eiland en had niet alleen invloed op de naamgeving van het Maltese eiland, maar introduceerde ook het christendom. In 1844 werd ter herinnering aan deze belangrijke historische gebeurtenis een standbeeld van Sint-Paulus opgericht op de klif van het eiland.

Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die bezoekers de kans geven om de rijke en boeiende geschiedenis van het eiland te ontdekken en om bekende badplaatsen zoals Bugibba en Qawra te bezoeken.

De meeste boottochten rond Malta (die zo’n 7 tot 8 uur duren) bevatten een stop bij de Islands of St. Paul, het is dus belangrijk om dit in gedachten te houden bij het plannen van je route op Malta.

St Paul’s Islands boat tours, Malta

Hoewel ze als rustiger worden beschouwd dan het vasteland van Malta, laten deze twee badplaatsen in de zomer een andere kant van zichzelf zien, wanneer het bruisende nachtleven ontwaakt en mensen in groten getale naar deze delen van het eiland komen.

Bekijk de verschillende boottochten met meerdere haltes om het meeste uit je bezoek aan deze fantastische eilanden te halen. Besteed aandacht aan de details van elke tour; voor sommige moet je extra items meebrengen, zoals handdoeken voor als je gaat zwemmen.

Sommige tours bieden stops bij andere populaire attracties op de eilanden, een blik op de natuurlijke vorming van de nabijgelegen grotten, en de mogelijkheid om van de boot te springen voor een extra dosis adrenaline.

Veel tours naar de Islands of St. Paul bieden wifi aan boord, een lokale gids die insiderkennis over de eilanden deelt, en zijn volledig uitgerust met veiligheidsuitrusting en drijvende noodles.

Kun je een boot huren op Malta?

rent a boat in Malta

Tijdens je bezoek aan Malta kun je ervoor kiezen om een boot te huren als je de voorkeur geeft aan een persoonlijke ervaring, waarbij je jezelf voor een dag de kapitein van de boot waant.

In Malta is het niet vereist om een vaarbewijs te hebben voor kleine boten, maar voor vaartuigen met een vermogen van meer dan 30 pk is mogelijk wel een vaarbewijs nodig.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de nationaliteit van de persoon; zo kan een Britse reiziger bijvoorbeeld gemakkelijker een vaarbewijs verkrijgen in Malta dan een Amerikaan.

Reizigers uit Groot-Brittannië kunnen mogelijk hun eigen boot huren en besturen, afhankelijk van het soort boot, de grootte van hun groep en of ze aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Voor Amerikaanse reizigers kunnen de regels wat strenger zijn, daarom is het aan te raden een boot te huren met een kapitein, wat mogelijk is via diverse bootverhuurwebsites.

boat rentals in Malta

Bekijk de verschillende boten die beschikbaar zijn voor verhuur, met een breed scala aan prijzen die passen bij verschillende budgetten, voorzieningen en gewenste diensten. De huurprijzen kunnen variëren naargelang het seizoen waarin je Malta bezoekt en een boot huurt.

Bij het huren van een boot is het belangrijk om de kleine lettertjes te lezen, waar de specifieke vereisten, prijzen, belastingen en andere essentiële informatie vermeld staan, zodat je precies weet wat je krijgt voor de prijs die je betaalt.

Controleer bijvoorbeeld hoeveel gasten er op de boot toegestaan zijn en of er extra kosten zijn voor elke persoon die je aan je groep toevoegt. Kijk ook of sommige boten faciliteiten hebben zoals een douche op het dek, paddleboards of een ladder.

De prijzen van bootverhuur lopen uiteen van € 300 tot 1200 per dag, dus het is raadzaam om te controleren en te vergelijken om de beste prijs te vinden die past bij jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Met een uitgebreid aanbod aan boten in diverse stijlen kunnen bezoekers kiezen uit zeilboten, motorboten, jetski’s, jachten en vele andere soorten boten die voor een dag of langer te huur zijn.

Waar vertrekken de boottochten op Malta?

Malta boat tours departure

Het bootverhuurbedrijf bepaalt, afhankelijk van de gekozen boottocht, de vertrekplaats van de boottocht. Gelukkig zijn er op het vasteland van Malta en de omliggende eilanden talrijke havens waar boottochten kunnen beginnen en eindigen.

Wanneer je vanaf het Maltese vasteland vertrekt, zijn er enkele bekende vertrekhavens om in de gaten te houden voor je excursie. Zoek naar de balie van Sea Adventure in de haven van Bugibba, gelegen aan de noordkust van Malta.

Er bevindt zich eveneens een aanlegsteiger van Hornblower Cruises in de haven van Bugibba. De meeste excursies die vanaf het Maltese vasteland vertrekken, beginnen op Bugibba Square.

Op het Maltese vasteland kunnen bezoekers ook vertrekken vanuit Valletta, de hoofdstad aan de oostkust. Kijk uit naar de borden van de bootmaatschappijen; deze zijn te vinden bij de Sliema Ferry Terminal, Gozo Fast Ferry en langs de gehele waterkant van Valletta.

Op het eiland Gozo kunnen bezoekers worden opgepikt in havens verspreid over het eiland, zoals Gozo Ferry Terminal.

Over het algemeen is het eenvoudig te herkennen waar je boottocht vertrekt, aangezien de meeste tochten doorgaans vanuit dezelfde haven vertrekken.

Controleer de naam en het vertrekpunt van je boottocht voordat je boekt, om zeker te zijn dat het niet te ver weg is van je verblijfplaats en dat het gemakkelijk te vinden is.

Veel boottochtbedrijven raden aan om 15-30 minuten voor de vertrektijd aanwezig te zijn.

Deze instructies gelden ook voor het moment waarop je wordt opgehaald om terug te keren naar het eiland na afloop van de tour, dus let goed op de tijd.

Hoeveel kost een boottocht op Malta?

Malta boat tours price

Wat de kosten en het budget voor boottochten op Malta betreft, moet je rekening houden met een prijsklasse.

Bezoekers kunnen een bedrag verwachten van rond de € 25 voor een groepstocht en € 1200 voor het huren van een privéboot, per persoon of per groep, afhankelijk van het gekozen tourpakket.

De prijs voor elke boottocht hangt af van het aangeboden pakket. Bijvoorbeeld, een dagtrip van Malta naar Comino en de Blue Lagoon, kost ongeveer € 25 per persoon voor een tocht van zeven uur.

De prijs omvat alle belastingen en administratiekosten, evenals toegang tot ligbedden, kluisjes, een waterglijbaan en toiletvoorzieningen. Eten is niet inbegrepen bij de prijs, maar kan mogelijk aan boord worden gekocht.

In een iets hogere prijsklasse, ongeveer € 45 tot € 50 per persoon, zijn extra activiteiten inbegrepen als onderdeel van de boottocht.

Voor een bedrag van € 45 per persoon kunnen bezoekers bijvoorbeeld verwachten te gaan kajakken als onderdeel van hun boottocht, inclusief alle benodigde kajakuitrusting, begeleiding van een lokale gids en instructies die geschikt zijn voor beginners.

Voor € 50 per persoon bieden boottochten over de Middellandse Zee een parasailingavontuur, inclusief uitrusting en foto’s, met flexibele data en een ophaalservice bij het hotel van de bezoeker in plaats van een standaard ontmoetingspunt.

Een exclusieve boottocht van ongeveer € 300 per persoon biedt niet alleen een gepersonaliseerde ervaring, maar ook privacy voor jou en je gasten.

In deze hogere prijsklasse kunnen bezoekers genieten van een privéboot en activiteiten zoals snorkelen, zwemmen of klifduiken, en een tour van de voornaamste Maltese eilanden, inclusief entreetickets.

Hoewel de middeldure en duurdere boottochten slechts 3 uur duren, tegenover 7 uur voor de goedkopere optie, ligt het verschil in de kwaliteit, personalisatie en privacy die geboden worden vergeleken met de langere tochten.

Hoe lang duren boottochten op Malta?

boat tour in Malta duration

Boottochten op Malta variëren in duur van gemiddeld 3 tot 8 uur. Bezoekers kunnen, afhankelijk van hun voorkeuren, kiezen hoe lang ze willen besteden aan een boottocht om de omliggende eilanden te verkennen, wat invloed heeft op de prijs.

Bijvoorbeeld, als men op zoek is naar een dagvullende excursie, zullen bezoekers zich realiseren dat sommige 8-uur durende boottochten tot de voordeligste behoren. Dit komt doordat deze tochten primair bedoeld zijn om reizigers van punt A naar punt B te vervoeren, meestal voor slechts één activiteit.

Zo wordt tijdens een boottocht van Malta naar de Blue Lagoon enkel tijd gemaakt om te zwemmen en tijd op het eiland door te brengen, zonder veel extra’s dan de vaartocht zelf en enkele voorzieningen aan boord.

Een drie uur durende boottocht is vaak duurder, wat te wijten is aan factoren zoals kwaliteit, privacy en personalisatie.

Dergelijke boottochten op Malta zijn meestal privé en bedoeld voor kleine groepen tot zes personen die elkaar kennen, waarbij sommige tochten hapjes en drankjes aan boord bieden, en andere zelfs vervoer van en naar je hotel omvatten.

Andere drie uur durende tochten kunnen extra activiteiten aanbieden, zoals kajakken, paragliden of zwemmen, waarbij het bedrijf de nodige uitrusting, materialen en kluisjes verschaft.

Bezoekers kunnen kiezen tussen een tour van een halve of hele dag, elk met unieke activiteiten, diensten en voorzieningen.

Bovendien kunnen bezoekers genieten van drie uur durende boottochten bij zonsondergang of in de avond. Sommige van deze boten bieden een open bar aan terwijl je bij andere zelf drankjes koopt, onder het genot van muziek en een gezellige sfeer, terwijl je de dag afsluit met een adembenemende zonsondergang.

Wat is de beste tijd voor een boottocht op Malta?

best time for a boat tour in Malta

Hoewel Malta het hele jaar door gezegend is met bijna perfect weer, is de beste tijd om een boottocht te plannen van begin april tot eind oktober, vanwege het extreem gunstige en voorspelbaar mooie weer.

De zomermaanden (juni tot augustus) zijn ideaal voor een boottocht op Malta, omdat met de stijgende temperaturen ook de watertemperatuur toeneemt, wat het veel geschikter maakt voor de wateractiviteiten die vaak deel uitmaken van een boottocht.

Van september tot november kunnen de temperaturen langzaam beginnen te dalen, en is het mogelijk dat voor sommige aanbieders van boottochten op Malta en bootverhuurders het seizoen ten einde komt.

Dit betekent niet dat er geen boottochten zijn in dit seizoen, maar het aanbod vermindert wel, hoewel het weer op de meeste dagen nog steeds aangenaam warm is en ideaal voor een tocht op het water.

Tijdens de wintermaanden (december tot februari) is het minder raadzaam om te gaan varen, ook al schijnt de zon en is de lucht warm. Een sterkere wind zorgt namelijk voor krachtige stromingen en golven op zee, wat gevaarlijk kan zijn.

Als je tijdens het tussenseizoen (maart-mei) reist, kun je profiteren van minder toeristen en lagere prijzen voor vluchten en accommodaties. Dit is wanneer veel veerbootbedrijven en tours weer beginnen te opereren en zich voorbereiden op de geleidelijke toename van bezoekers.

Als je geïnteresseerd bent in het huren van een boot of het deelnemen aan een boottocht, is het raadzaam contact op te nemen met een bootverhuurbedrijf in Malta. Dankzij hun expertise kunnen zij advies geven over de beste tijd voor een boottocht.

Welke andere wateractiviteiten kun je doen op Malta?

best water activities in Malta

Naast de indrukwekkende Maltese bezienswaardigheden die je met boottochten kunt ontdekken, zijn er tal van andere wateractiviteiten die je kunt ondernemen om je ervaring te verrijken.

Wie een onderwateravontuur in de Middellandse Zee wil beleven en één wil worden met het zeeleven, kan kiezen uit diverse snorkelopties die de verwachtingen van natuurliefhebbers niet alleen waarmaken maar ook overtreffen. De duur van snorkeltrips varieert van twee uur tot een volledige dag, waarbij deelnemers veilig worden begeleid, het onderwaterleven van nabij kunnen ervaren en voorzien worden van de nodige uitrusting.

Verken de diepten van de helderblauwe wateren van Malta en krijg een unieke blik op de diverse zeedieren die in de Middellandse Zee leven door een duiktrip te reserveren. Of je nu een beginnende of ervaren duiker bent, er is een breed aanbod aan tours die deelnemers de nodige training en kennis verschaffen om met vertrouwen tot 12 meter diepte te duiken.

Als je op zoek bent naar een dosis plezier, avontuur en een unieke manier om een middag op zee door te brengen, overweeg dan een van de vele suptochten. Peddel weg op je board en nader de grotten en indrukwekkende rotsformaties rond de eilanden. Andere paddleboardtours bieden yogalessen, paddleboardinstructies rond de schitterende grotten van Gozo en zelfs nachtelijke paddleboardsessies, variërend van 1 tot 3 uur.

water activities in Malta

Ontsnap aan de intense hitte en koel af met een kajaktocht op de Middellandse Zee. Kies uit verschillende kajaktours die je meenemen naar de nabijgelegen grotten van het eiland Gozo, prachtige baaien en stranden. De tochten variëren van 3 tot 6,5 uur, en bij sommige kun je zelfs even uit de kajak stappen om te zwemmen. Geniet van de intieme sfeer in een kleine groep van maximaal 12 personen.

Beeld je in dat je opstijgt vanuit het kristalheldere water van Malta, omhoog zweeft voor een episch panorama van de zee, de eilanden en de aanmoedigende toeschouwers onder je. Een flyboard-ervaring biedt dit alles en meer, met sessies variërend van 20 tot 30 minuten, waardoor je deze activiteit zelfs kunt doen op een drukke dag vol sightseeing.

Reistips

boat tours in Malta tips

  • Voor een eiland kent Malta verrassend druk verkeer, iets om rekening mee te houden bij het plannen van dagelijkse activiteiten waarbij punctualiteit vereist is. Het is raadzaam om, indien mogelijk, extra tijd in te calculeren zodat je de afvaart van de boten niet mist en je schema niet in de war raakt.
  • De beste vervoermiddelen in Malta zijn de bus, de veerboot (tussen de eilanden) of te voet (voor nabije locaties). Taxi’s zijn ook een optie, maar ze zijn aanzienlijk duurder dan de bus. Hoewel bussen hun voordelen hebben, zoals netheid en het gemak van kaartverkoop aan boord (zorg dat je contant geld hebt), hebben ze ook hun nadelen. Ze komen namelijk niet altijd op tijd aan en soms zijn ze overvol.
  • De officiële taal van Malta is het Maltees, een taal die kenmerken van onder andere het Italiaans en Arabisch bevat. Dit is te verwachten gezien de historische invloeden van de verschillende culturen en volkeren die zich op het eiland hebben gevestigd. Engels is de tweede meest gesproken taal, wat voortkomt uit de 150 jaar durende Britse heerschappij over het eiland.
  • Controleer altijd het type stekker en het voltage waarop je apparaten werken. In Malta gebruiken ze de type G-stekker en het voltage is 230 V met een frequentie van 50 Hz.
  • Zorg dat je een ‘festa’ meemaakt wanneer je in Malta bent. Dit zijn feesten en festivals ter ere van de lokale heiligen en hun kerken – en Malta telt er meer dan 350. Deze vinden voornamelijk plaats tijdens de zomermaanden.
  • Het kraanwater is volledig veilig om te drinken, hoewel de licht zoute smaak ervan niet bij iedereen in de smaak valt. Als je het niet lekker vindt, is flessenwater een goed alternatief.

Slotgedachten

Malta is rijk aan ongelooflijke bezienswaardigheden en kent een overvloed aan wateractiviteiten en fantastische tours die je kunt ondernemen om dit prachtige land te ontdekken en te waarderen.

We hopen dat deze lijst nuttig is geweest en van pas komt bij het boeken van een boottocht. Zoals je kunt zien, behoren boottochten op Malta tot de beste ervaringen. Aarzel dus niet en neem deel aan een leuke tocht op het water waarmee je de natuurpracht van Malta vanuit een uniek perspectief kunt bewonderen.

Goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!