Boottochten naar La Maddalena

Stap aan boord van een van de boottochten naar La Maddalena en ontdek de verborgen schatten en natuurlijke wonderen die dit gebied tot een van de betoverendste bestemmingen in het Middellandse Zeegebied maken!

De La Maddalena-archipel, opgericht als beschermd nationaal park in 1994, strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 180 vierkante kilometer en biedt een uniek ecosysteem zowel op het land als in de zee.

In deze reisgids vind je een reeks spannende tochten zodat je geen enkel hoogtepunt van La Maddalena en de omliggende eilanden moet missen. Van adembenemende landschappen tot ongerepte stranden, duiktrips en boottochten, er valt van alles te ontdekken.

Hoe kun je de archipel bezoeken?

De archipel bestaat uit zeven hoofdeilanden: La Maddalena, Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Santa Maria, Razzoli en talloze kleinere eilandjes.

Het is vrijwel onmogelijk om ze allemaal in één dag te verkennen, aangezien elk eiland unieke bezienswaardigheden en stranden biedt die de moeite waard zijn om te verkennen.

Afhankelijk van je vertrekpunt, kun je meestal enkele delen van de archipel bezoeken, terwijl andere misschien buiten bereik blijven.

Over het algemeen kunnen Spargi, Budelli, Santa Maria en Razzoli in één excursie worden bezocht, met stops van verschillende lengtes. Caprera, dat naast La Maddalena ligt en verbonden is door een brug, kan worden bezocht met een speedboot, maar ook per fiets of met een busje!

Kortom, er is voor elk wat wils als je dit gebied wilt verkennen. Je hoeft alleen maar te beslissen over het vervoermiddel en de bestemmingen, en de touroperators zullen de rest regelen.

Vergeet niet dat je altijd een privéboot kunt charteren en de route naar eigen wens kunt aanpassen!

Om te beginnen zijn er verschillende manieren waarop je de La Maddalena-archipel kunt bezoeken:

Een boottocht is bijna een must, vooral als je in alle rust wilt genieten van de prachtige baaien en landschappen die deze archipel te bieden heeft.

Laten we samen kijken hoe je jezelf kunt organiseren om de beste vakantie op La Maddalena te beleven!

Met de veerboot naar La Maddalena

La Maddalena by ferry

La Maddalena bereiken met de veerboot is heel eenvoudig! Het duurt maar 15 minuten vanaf Palau en de maatschappij Delcomar biedt de hele dag door elk half uur routes aan.

Wat de prijzen betreft, hoef je alleen maar de tarieven te bekijken. Houd er rekening mee dat een retourticket voor een volwassene in de zomer € 8,70 kost, of € 7,40 voor vertrek op vrijdag en terugkeer op zondag (weekendticket).

Als je ervoor kiest om met de veerboot naar La Maddalena te reizen vanuit Palau, heb je twee opties:

1 – Reizen met de auto

In dit geval kost het ticket ongeveer € 20 heen en terug (veerboot + auto). Met je auto kun je zelfstandig het eiland La Maddalena en Caprera verkennen en de meest afgelegen stranden en spectaculaire uitkijkpunten bereiken.

Zorg er wel voor dat je voorzichtig rijdt en je aan de verkeersregels op het eiland houdt. Je vindt een routebeschrijving naar de stranden en Caprera om La Maddalena met de auto te verkennen.

Denk er wel aan dat het vooral tijdens het hoogseizoen lastig kan zijn om een parkeerplaats te vinden bij de stranden als je niet vroeg in de ochtend vertrekt.

Anders hoef je alleen maar te genieten van het uitzicht en het blauwe water in de omgeving!

2 – Reizen zonder auto

Het eiland La Maddalena is vrij groot en is te voet vrij moeilijk te verkennen. Zonder eigen vervoer is het bijna onmogelijk om de mooiste stranden en baaien te bezoeken.

Als je zonder auto reist, kun je op La Maddalena een auto huren of kiezen voor een fiets en scooter. De prijzen variëren afhankelijk van het seizoen, maar zijn over het algemeen vrij duur.

De goedkoopste optie is gebruik maken van de pendelbussen om tussen verschillende locaties op het eiland te reizen. Er zijn bussen die La Maddalena verbinden met Caprera en alle populaire stranden op het hoofdeiland. De dienstregeling kan echter minder frequent zijn, dus het is verstandig om deze van tevoren te controleren.

Het beste alternatief na aankomst op het eiland is zonder twijfel het boeken van een boat tour op La Maddalena. Met een boottocht kun je het gebied vanuit een ander perspectief zien en een unieke vakantie beleven!

Maak een boottocht vanaf het eiland La Maddalena

Boat Tour from La Maddalena

Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die vertrekken vanaf La Maddalena. Met sommige kun je de prachtige eilanden van de archipel verkennen, zoals Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria.

Andere nemen je mee naar het eiland Caprera, beroemd om zijn betoverende stranden en ongerepte natuur. Tijdens deze tochten vaar je rond Caprera en maak je verschillende stops om te zwemmen en te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

Van de aangeboden boottochten op La Maddalena kun je kiezen voor een boottocht in een rubberboot vanuit La Maddalena, gedeeld met maximaal 11 deelnemers, of een privétour om alleen met vrienden of familie op pad te gaan. Deze tocht neemt je mee naar Budello, Razzoli, Santa Maria en Spargi, met drankjes aan boord en stops om te zwemmen.

Of je kunt kiezen voor een tour met een motorboot, waarbij je de mooiste stranden en baaien van de archipel ontdekt: van Cala Granara op het eiland Spargi, naar de Spiaggia del Cavaliere in Budelli, en weer naar Cala Coticcio op het eiland Caprera. Tijdens de tocht heb je de mogelijkheid om de eilandjes van Paduleddi en het beroemde Roze Strand te bewonderen.

Onder de beschikbare opties vind je ook boottochten voor maximaal 12 personen naar Budelli’s Pink Beach, Piscine Naturali en naar het eiland Santa Maria of Spargi, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Er is ook geen tekort aan boottochten in een traditionele gozzo, die nog origineler zijn! De traditionele gozzo van la Maddalena biedt plaats aan maximaal 7 personen en brengt je naar Budelli, Razzoli, Santa Maria en Spargi.

Kortom, wanneer je La Maddalena met de veerboot bereikt, zijn er tal van opties om de andere eilanden en prachtige baaien in de omgeving te verkennen.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Sardinië

Boat Tour to La Maddalena - Sardinia

Een geweldige manier om de archipel te ontdekken is door een boottocht te boeken vanaf de noordoostkust van Sardinië.

Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder tochten van een hele of een halve dag met ervaren gidsen die je meenemen naar de omliggende eilanden, populaire stranden en beschermde mariene gebieden.

Dit biedt je de kans om adembenemende landschappen te bewonderen, te snorkelen en plaatsen te ontdekken die anders onbereikbaar zijn over land, met vertrek direct vanaf de kust van Sardinië.

Waar vertrekken de beste boottochten naar de archipel?

La Maddalena Best Boat Tours - Sardinia

Boottochten naar La Maddalena vertrekken vanaf verschillende locaties langs de noordoostkust van Sardinië, zoals Palau, Santa Teresa Gallura en Porto Pollo. Je hebt de mogelijkheid om tochten van verschillende duur en met verschillende stops langs de archipel te boeken.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Palau

La Maddalena Boat Tours from Palau

Palau is een prachtige kustplaats aan de noordoostkust van Sardinië, gelegen op ongeveer 40 kilometer ten noorden van Olbia. De stad is het belangrijkste vertrekpunt voor veerboten van het vasteland naar La Maddalena.

Vanuit Palau kun je:

  • Een veerboot nemen om het hoofdeiland te bereiken. Veerboten naar La Maddalena vertrekken regelmatig tijdens het hoogseizoen en de reis duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Privé- of gedeelde boottochten boeken met deskundige gidsen en een route die helemaal op jou is afgestemd!

Als je een georganiseerde excursie boekt, kun je kiezen uit verschillende soorten boten, waaronder een boot, een catamaran, een privé- of gedeelde zeilboot, of een tour met een motorboot!

Andere activiteiten die je kunt doen in Palau zijn onder meer:

Boottochten naar La Maddalena vanuit Santa Teresa Gallura

La Maddalena Boat Tours from Santa Teresa Gallura

Santa Teresa Gallura is een stad gelegen op het noordelijke puntje van Sardinië en is een ideaal vertrekpunt om de La Maddalena-archipel te verkennen.

Vanuit Santa Teresa Gallura kun je een veerboot nemen naar het eiland La Maddalena, wat ongeveer 20-30 minuten duurt.

Je kunt ook een boat tour naar La Maddalena boeken via een van de vele agentschappen die routes naar de archipel aanbieden.

De populairste bestemmingen zijn La Maddalena, het eiland Caprera, Cala Corsara, Spargi en Budelli.

Voordat je boekt, raden we aan om te controleren of de plaatsen die je wilt bezoeken in het reisschema zijn opgenomen.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Cannigione

La Maddalena Boat Tours from Cannigione

Cannigione is een toeristische plaats in Gallura. Het is een klein, pittoresk stadje met een levendige zomerse sfeer.

Hier vind je een verscheidenheid aan restaurants, bars, winkels en toeristische diensten om aan je behoeften te voldoen tijdens je vakantie.

De haven is een van de belangrijkste vertrekpunten voor boottochten naar de archipel La Maddalena. Je vindt er een scala aan boten beschikbaar voor rondleidingen en privébootverhuur.

Een wandeling langs de pier biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de zee en de aangemeerde schepen, dus een bezoek aan de haven is zeker de moeite waard.

Een populaire keuze voor een tour vanuit Cannigione is een catamarantocht, waarmee je de beste plekken kunt verkennen en kunt genieten van een lunch in het paradijs, compleet met alle nodige voorzieningen. Als snorkelen je passie is, kun je onderweg kleurrijke vissen zien.

De schipper kiest voor vertrek de stops op basis van de zee- en weersomstandigheden. Meestal houd je 2 of 3 keer halt tussen Spargi, Budelli, Santa Maria, Razzoli of Caprera.

Een andere optie vanuit Cannigione is een excursie met een motorjacht, geschikt voor maximaal 195 deelnemers. Deze 7 uur durende tour neemt je mee naar Razzoli, Budelli en Santa Maria, zodat je elke plek op een rustig tempo kunt verkennen en ervan kunt genieten zonder haast.

Als je vooral Caprera vanuit Cannigione wilt verkennen, kun je ook kiezen voor een snorkeltocht. Tijdens deze excursie kun je je verplaatsen tussen Punta Rossa, Cala Andreana en Wreck Beach, en vervolgens tussen Cala Portese, Cala Brigantina, Baia Candeo en Baia di Porto Palma, allemaal met masker en snorkel!

Boottochten naar La Maddalena vanuit Baja Sardinia, Sassari

La Maddalena Boat Tours from Baja Sardinia

Baja Sardinia ligt in de buurt van Sassari. Deze plek heeft geen veerboothaven met boten naar La Maddalena, maar biedt verschillende tours aan waarmee je de eilanden in alle comfort kunt bereiken!

Een van de opties is een tour per motorjacht van 12 meter, de perfecte oplossing om volop te genieten van het uitzicht op zee en de kust van La Maddalena. Tijdens een boottocht van ongeveer 7 uur kun je het eiland Spargi verkennen, evenals het pittoreske Cala Corsara, het eiland Budelli en Santa Maria, met een panoramisch uitzicht op het beroemde Pink Beach. Onderweg kun je ook Santo Stefano en Caprera bewonderen.

Er zijn nog veel meer excursies mogelijk vanuit Cannigione, op slechts 15 minuten rijden van Baja Sardinia.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Porto Pollo

La Maddalena Boat Tours from Porto Pollo

Porto Pollo is een waar paradijs voor watersportliefhebbers en het ideale startpunt voor boottochten naar La Maddalena langs de noordkust van Sardinië.

Vanaf hier kun je excursies boeken die je naar betoverende plekken brengen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een snorkelexcursie van 8 uur in een opblaasboot met maximaal 11 deelnemers? De schipper neemt je mee naar de beste gebieden om te zwemmen en deelt interessante weetjes die alleen een local zou weten!

Andere opties zijn beschikbaar vanaf Palau, op slechts 10 minuten rijden van Porto Pollo.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Olbia

La Maddalena Boat Tours from Olbia

Als je wilt, kun je ook vanuit Olbia naar de La Maddalena-archipel varen.

Voor een exclusieve ervaring kun je een privé- of een rubberboot huren. Er zijn verschillende charterbedrijven die een grote verscheidenheid aan boten aanbieden. Als je een motorboot huurt, zorg er dan voor dat je een geldig vaarbewijs hebt, of huur een schipper.

We raden je aan van tevoren te reserveren om zeker te zijn van beschikbaarheid, vooral in de zomermaanden.

Olbia is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de La Maddalena-archipel en biedt een verscheidenheid aan vervoers- en excursiemogelijkheden.

Vergeet niet te controleren of lunch en landingsgeld bij de archipel zijn inbegrepen, en trek comfortabele kleding aan voordat je op weg gaat om de prachtigste zee te ontdekken die je ooit hebt gezien.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Golfo Aranci

La Maddalena Boat Tours from Golfo Aranci

Golfo Aranci, gelegen op 15 kilometer ten noorden van Olbia, is een badplaats die bekend staat om zijn prachtige stranden met wit zand.

De stad beschikt over een jachthaven en dient als belangrijk vertrekpunt voor boottochten naar de Maddalena-archipel en andere maritieme bestemmingen.

Boek een boottocht vanuit de haven van Golfo Aranci om de omliggende eilanden te verkennen, waarbij je onderweg stopt om te zwemmen en te genieten van het adembenemende landschap.

Als je op zoek bent naar meer luxe en comfort, kun je genieten van een exclusief jacht voor maximaal 12 personen. Elk moment is een kans om te genieten van het kristalheldere water, adembenemende uitzichten te bewonderen en onvergetelijke herinneringen vast te leggen.

Boottochten naar La Maddalena vanuit Porto Pozzo

La Maddalena Boat Tours from Porto Pozzo

Porto Pozzo is een rustig en pittoresk stadje aan de noordwestkust van Sardinië, dat dankzij het water en de nabijheid van de Maddalena-archipel een ideale uitvalsbasis vormt om de regio te verkennen.

Het ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidoosten van Santa Teresa Gallura en ongeveer 50 kilometer ten westen van Olbia en beschikt over een kleine jachthaven, waardoor het een uitstekend vertrekpunt is voor boottochten naar La Maddalena en andere nabijgelegen bestemmingen.

In Porto Pozzo is het mogelijk om boten te huren of deel te nemen aan groeps- of privétochten naar La Maddalena.

Er vertrekken met name verschillende catamarantochten vanuit Porto Pozzo maar ook vanuit het nabijgelegen Santa Terena Gallura, een stad die veel toeristischer is.

Welke activiteiten kun je doen op La Maddalena?

Visit La Maddalena Archipelago

La Maddalena is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een strandvakantie, niet alleen vanwege het kristalheldere water, maar ook vanwege het gevarieerde aanbod dat voor elk budget toegankelijk is.

Je kunt hier privéboten huren, ervaringen delen, snorkelen en zelfs duiken. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Laten we samen ontdekken welke activiteiten je kunt doen tijdens jouw vakantie in dit prachtige deel van Sardinië!

Boottochten maken

Boat Excursions La Maddalena

Als je de schoonheid van de archipel wilt verkennen, is een boottocht op zee de perfecte keuze!

Afhankelijk van je budget, het aantal personen en je persoonlijke voorkeur, zijn er verschillende opties beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Als je de voorkeur geeft aan een gedeelde ervaring, kun je je aanmelden voor een tocht met een motorboot. Als je op zoek bent naar een eerder persoonlijke ervaring, dan is het huren van een jacht of rubberboot voor een privétour wellicht meer jouw stijl. Maar ook een tochtje op een traditionele zeilboot of gozzo behoort tot de mogelijkheden.

1- Standaard boottochten

Met de standaard boottochten van 7 uur kun je de prachtige eilanden van de archipel verkennen. Over het algemeen kun je kiezen tussen La Maddalena of Palau als vertrekpunt en zet je koers richting de eilanden Santa Maria, Budelli en Spargi.

Deze boten kunnen verschillende aantallen passagiers vervoeren, variërend van maximaal 12 personen tot grotere boten tegen voordeligere prijzen.

2- Tochten met een rubberboot

Het huren van een rubberboot is een populaire optie om op eigen tempo de archipel te verkennen. Je kunt je eigen route uitstippelen en op je gemak de meest fascinerende eilanden en baaien bezoeken.

Samen met een ervaren schipper vaar je langs de fascinerende eilanden Budelli, Razzoli, Santa Maria en Spargi. Onderweg kun je talloze stops maken om te genieten van de prachtige natuur en interessante verhalen te horen over het gebied.

3- Zeiltochten

Een zeiltocht biedt een rustige en ontspannen manier om de wateren van de archipel te verkennen. Je kunt genieten van het zeebriesje en het prachtige landschap terwijl je op een ontspannen manier van eiland naar eiland vaart.

Met een privétour kun je alle 7 hoofdeilanden verkennen of zelfs een hele week op zee doorbrengen, weg van de drukte.

4- Catamarantours

Voor wie de voorkeur geeft aan tochten per catamaran is er de mogelijkheid om ontspannen de archipel te verkennen met een grote ruime boot die halt houdt om te snorkelen.

Je kunt comfortabel plaatsnemen op het panoramische net op de boeg en genieten van adembenemende uitzichten op de eilanden, waaronder Spargi en Budelli.

Onderweg leer je interessante plaatsen kennen zoals het roze strand van Budelli, de berg Budello, de militaire batterij van Spargi en de heksenrots van Cala Corsaro.

5- Excursies op een jacht

Als je op zoek bent naar een luxe ervaring, is een zeiltocht op een jacht de perfecte keuze om de archipel in stijl te verkennen.

Geniet van elk moment aan boord van het jacht, waarbij je wordt verwend met eersteklas service en aandacht voor jouw behoeften. Het personeel staat klaar om je te helpen en de route aan te passen aan jouw wensen, waardoor elke ervaring uniek wordt.

6- Tochten per motorboot

Laat je betoveren door de ongerepte schoonheid van de La Maddalena-archipel tijdens een spannende ontdekkingstocht per motorboot.

Op een ruime motorboot, geschikt voor 220/300 passagiers, krijg je de kans om de belangrijkste eilanden te bewonderen tegen een betaalbare prijs en in een rustiger tempo.

Dit is een uitstekende optie als je de ervaring wilt delen met andere reizigers.

Snorkelen in het zeereservaat

Snorkeling La Maddalena

Ontdek de verborgen onderwaterschatten van de de archipel tijdens een snorkeltour naar het zeereservaat van La Maddalena en Caprera.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur verken je de meest fascinerende locaties van het zeereservaat van La Maddalena en Caprera!

Met masker, vinnen en snorkel duik je in het kristalheldere water van het reservaat en bewonder je de indrukwekkende granieten kustlijn, de witte zandstranden en de diverse onderwaterwereld die onder de oppervlakte leeft.

De duur van de activiteit varieert tussen 3 en 5 uur, afhankelijk van het duikprogramma en de route, en is geschikt voor iedereen ouder dan 8 jaar die comfortabel is in het water.

Geniet van de kans om de onderwaterpracht van de eilanden La Maddalena en Caprera te ontdekken tijdens dit spannend snorkelavontuur!

Duiken

Scuba Diving La Maddalena

De La Maddalena-archipel staat bekend om zijn weelderige zeeleven. Als je een liefhebber bent van duiken, kun je deelnemen aan georganiseerde excursies om de mariene habitats van het gebied te verkennen!

Ervaar de ongelooflijke sensatie van ademen onder water als een echte duiker op een buitengewone locatie. Je kunt op La Maddalena duiken onder begeleiding van een deskundige instructeur, waardoor je kunt genieten van een veilige en plezierige duikervaring.

De duikexcursies zijn beschikbaar van mei tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden en de zeecondities, en het toegangsticket voor het Nationaal Park La Maddalena-archipel is inbegrepen bij de prijs.

Er wordt aangeraden om seizoensgebonden kleding en een zwembroek te dragen voor deze activiteit. Vergeet niet om slippers, een strandlaken en een zonnebril mee te nemen.

Ervaar de unieke sensatie van duiken in de betoverende wateren van La Maddalena en ontdek de verborgen schoonheden van de zeebodem tijdens dit fantastische duikavontuur!

Gastronomische ervaringen op La Maddalena

Gastronomic Experiences La Maddalena

De archipel biedt een rijke verscheidenheid aan culinaire ervaringen waarbij je de unieke smaken van de lokale keuken kunt ontdekken.

Op het eiland La Maddalena kun je genieten van heerlijke verse visgerechten, zoals vissoep, gevulde inktvis en zeevruchtenspaghetti. Langs de waterkant vind je tal van restaurants die deze smakelijke gerechten serveren, bereid met de vangst van de dag.

Proef ook zeker de traditionele Sardijnse keuken in een lokaal restaurant, waar je kunt genieten van authentieke gerechten zoals porceddu (geroosterd varkensvlees), carasau (brood), bottarga (gedroogde viseitjes), pecorinokaas en andere lokale lekkernijen.

Geniet van een proeverij van Sardijnse wijnen in een plaatselijke wijnwinkel, zoals Vermentino en Cannonau.

Voor een verfrissende traktatie kun je genieten van zelfgemaakt ijs, bereid met verse en hoogwaardige ingrediënten. De ijssalons op La Maddalena bieden een breed scala aan smaken, zowel klassiek als creatief, voor een authentieke en smaakvolle ervaring.

En voor een onvergetelijke culinaire ervaring kun je dineren in een restaurant met uitzicht op zee, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je wordt betoverd door het adembenemende uitzicht op de archipel.

Hoeveel kosten boottochten naar La Maddalena?

La Maddalena Boat Tours Prices

Boottochten vanuit La Maddalena variëren in prijs, afhankelijk van het soort tour, de beschikbare opties en het seizoen.

Hier is een algemeen overzicht van de prijzen:

  • Standaard minicruises van 7 uur met vertrek vanuit La Maddalena: De prijzen beginnen bij € 50 voor boten die plaats bieden aan meerdere passagiers, en kunnen oplopen tot € 130 voor kleinere boten, tot 12 personen.
  • Zeilboottochten: Beginnen bij ongeveer € 95 tot € 140 per persoon.
  • Boottochten in een traditionele gozzo: Kosten ongeveer € 120 en bieden plaats aan maximaal 7 deelnemers.
  • Rondleidingen per motorboot: Kosten ongeveer € 65, met een capaciteit tot 300 deelnemers.
  • Rondvaarten met een rubberboot en een aperitief: Kosten rond de € 100.
  • Privéboot om te gaan snorkelen: De kosten hiervoor kunenen oplopen tot € 700 in totaal, te verdelen over maximaal 10 personen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de touroperator, het vertrekpunt en vooral het seizoen (prijzen in augustus zijn hoger dan in mei).

Excursies vanuit Palau beginnen bijvoorbeeld bij ongeveer € 50 voor tochten van 7 uur, met 5 snelle of kortere stops bij Spargi, Budelli, Santa Maria, La Maddalena en Caprera. Als je de voorkeur geeft aan een ervaring aan boord van luxe catamarans, kan de prijs oplopen tot meer dan € 120 per persoon. In plaats daarvan kun je een privézeilboot huren voor ongeveer € 1000 voor een hele groep.

Als je in Santa Teresa Gallura verblijft, kun je kiezen uit cruises en catamarantochten, met prijzen die variëren van € 60 tot € 90, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Voor een ervaring op een motorjacht naar La Maddalena vanuit Baja Sardinië is de prijs 150 per persoon.

Een catamarantocht door de Maddalena-archipel vanuit Cannigione met een proeverij inbegrepen kost € 130.

Vanuit Olbia kun je deelnemen aan een cruise van een hele dag (10 uur) voor slechts € 120.

Voor snorkeltrips vanuit Porto Pollo, met transfer inbegrepen, ligt de prijs rond de € 100. De meeste excursies bevatten stops om te snorkelen en vaak zijn maskers en vinnen bij de prijs inbegrepen.

Je kunt ook al duikend een bezoek brengen aan het zeereservaat, waarvoor gecertificeerde duikers € 65 betalen. Wie voor het eerst gaat duiken, betaalt zo’n € 150.

Kies je voor een tour met wijnproeverij en enkele typische gerechten waarmee je het noorden van Sardinië op een authentieke manier kunt ontdekken, dan betaal je zo’n € 300. Deze excursies duren ongeveer 6 uur.

Wat kun je zien in de archipel van La Maddalena?

Het eiland La Maddalena

La Maddalena Island

Het hoofdeiland van de archipel betovert bezoekers met zijn witte zandstranden en zijn historische charme.

Verken het historische centrum met zijn smalle straatjes, kleurrijke gebouwen en traditionele sfeer, waar je lokale ambachtelijke winkels, cafés en restaurants kunt ontdekken. Laat je meeslepen door de typische architectuur en geniet van de unieke sfeer van dit prachtige gebied.

Een must-visit plek is de kerk van St. Maria Magdalena, een belangrijk religieus monument uit de 18e eeuw. Gewijd aan St. Maria Magdalena, de beschermheilige van het eiland, herbergt de eenvoudige witte gevel van de kerk unieke fresco’s en decoraties van grote artistieke waarde.

Bij aankomst op het eiland verken je als eerste de haven van Cala Gavetta. De belangrijkste jachthaven van La Maddalena biedt een prachtig uitzicht op zee, en is bovendien het ideale vertrekpunt voor boottochten door de archipel.

Een bezoek aan de Sobborgo di Moneta, een karakteristieke woonwijk van La Maddalena, is een andere niet te missen ervaring. Hier kun je het dagelijkse leven van het eiland ervaren en minder toeristische plekjes ontdekken.

Tot slot is het Archeologisch Museum Nino Lamboglia een bezoek waard, met zijn uitgebreide collectie archeologische vondsten en historische documenten die het verhaal vertellen van de evolutie van het eiland door de eeuwen heen. Het museum biedt een fascinerende kijk op de rijke geschiedenis van deze regio.

Het eiland Caprera

Caprera Island - La Maddalena Boat tours

Caprera, gelegen op korte afstand van La Maddalena, is een eiland dat wordt gekenmerkt door prachtige natuurlijke landschappen. Een bezoek aan dit eiland omvat het verkennen van La Maddalena en het Nationaal Park Caprera, dat het grootste deel van het eiland beslaat en een netwerk van wandelpaden, afgelegen stranden en adembenemende uitkijkpunten biedt.

Met een ruige kustlijn die wordt gekenmerkt door talloze baaien, stranden en inhammen, biedt Caprera een typisch mediterrane vegetatie, met maquis, jeneverbessen, pijnbomen en olijfbomen die het landschap sieren.

Caprera staat ook bekend als de laatste verblijfplaats van Giuseppe Garibaldi. De beroemde Italiaanse generaal kocht het eiland in 1855 en bouwde er zijn huis, dat tegenwoordig bekend staat als het Giuseppe Garibaldi House Museum.

Voor liefhebbers van natuur en buitensporten is Caprera een ideale bestemming, met talloze wandelroutes die de wilde charme van het eiland onthullen, waaronder de route naar Punta Rossa.

Het eiland is gemakkelijk bereikbaar vanaf La Maddalena via een loopbrug, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om met de auto of per fiets te reizen en te genieten van alles wat Caprera te bieden heeft.

De andere eilanden van de archipel

Islands Archipelago La Maddalena

Naast La Maddalena en Caprera zijn er nog veel meer eilanden te ontdekken in de archipel.

  • Budelli: Dit kleine eiland is beroemd om zijn Roze Strand, een van de iconen van de archipel. Het strand dankt zijn kenmerkende kleur aan een marien organisme dat ‘minio’ wordt genoemd. Om het kwetsbare ecosysteem te beschermen, is de toegang tot het strand momenteel verboden. Budelli is niettemin fascinerend om te bewonderen vanaf zee.
  • Santa Maria: Het noordelijkste eiland van de archipel biedt betoverende stranden en wilde natuur. Geniet van spectaculaire panoramische uitzichten over de archipel en ontspan op stranden zoals Cala Santa Maria en Spiaggia dei Due Mari.
  • Spargi: Dit eiland staat bekend om zijn paradijselijke stranden, waaronder Cala Corsara, een verborgen strand met wit zand en turquoise water. Andere adembenemende stranden zijn onder meer Cala Granara en Cala Connari.
  • Santo Stefano: Dit eiland was ooit een militaire basis, maar is nu onbewoond. Het is mogelijk om het te bezoeken, samen met de verborgen baaien.
  • Razzoli: Dit kleine eiland is beroemd om zijn vuurtoren, die een panoramisch uitzicht over de archipel biedt. Razzoli wordt ook gekenmerkt door fascinerende rotsformaties en wilde natuur.

Stranden

Best Beaches La Maddalena

Er zijn een aantal spectaculaire stranden in de Maddalena-archipel, beroemd om hun heldere water. Enkele van de populairste stranden zijn Spiaggia Rosa (het Roze Strand, ook bekend als Spiaggia del Cavaliere), Spiaggia del Principe, Cala Coticcio, Cala Corsara en Cala Napoletana.

Forten en historische plaatsen

Fortresses and Historical Sites - La Maddalena tours

Er zijn ook verschillende forten en historische plaatsen te bezoeken in de archipel.

  • Fort Cappellini: Dit fort, gelegen op het eiland Caprera, dateert uit de 19e eeuw en is een van de belangrijkste historische plaatsen in de archipel.
  • Fort van Santa Maria: Het fort werd gebouwd in de 18e eeuw en speelde een cruciale rol in de verdediging van de kust tegen piratenaanvallen. Vandaag de dag herbergt het het Garibaldi Museum van Caprera, gewijd aan de Italiaanse nationale held Giuseppe Garibaldi.
  • Fort Arbuticci: Dit fort ligt op het eiland Caprera en werd in de 19e eeuw gebouwd tijdens de periode van de overheersing van de Savoye.
  • Batteria Rupe: Bezoekers kunnen de site verkennen en de militaire architectuur bewonderen.
  • Batteria Talmone: Gebouwd in de 19e eeuw en biedt een panoramisch uitzicht op de zee en de omliggende kustlijn.

Wat is de beste tijd om La Maddalena te bezoeken?

When To Visit La Maddalena

De beste tijd om La Maddalena te bezoeken hangt af van je persoonlijke voorkeuren en het soort activiteiten dat je wilt doen. Over het algemeen is de archipel echter het drukst tijdens de zomermaanden, van juni tot september. De temperaturen zijn in deze periode aangenaam, gemiddeld 25-30°C per dag, en het water is warm, perfect om te zwemmen en watersporten te beoefenen.

Eind juni tot en met augustus zijn de hoogseizoenmaanden voor toeristen. De dagen zijn lang en zonnig en op de eilandengroep worden veel activiteiten en evenementen georganiseerd.

Reistips

  • Plan je reis naar La Maddalena voordat je vertrekt. Bepaal hoeveel dagen je er wilt doorbrengen, wat je wilt bezoeken en boek eventuele boottochten of accommodaties van tevoren om zeker te zijn van beschikbaarheid.
  • Bekijk de accommodatiemogelijkheden op het eiland La Maddalena als je meer dagen in de archipel wilt doorbrengen en van daaruit je excursies wilt beginnen.
  • Het wordt afgeraden om 24 uur voor een vliegreis te duiken, omdat stikstof in het lichaam door de lagere luchtdruk aan boord van het vliegtuig belletjes kan vormen in het weefsel, wat de bloeddoorstroming kan belemmeren.
  • In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, dus draag lichte kleding, een hoed en een zonnebril om jezelf tegen de zon te beschermen. Vergeet niet om je regelmatig in te smeren met een breedspectrum zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen UV-stralen.
  • Respecteer je omgeving tijdens je bezoek aan La Maddalena. Laat geen afval achter op de stranden of in de zee en respecteer de borden en voorschriften van de beschermde gebieden van de archipel.
  • Neem essentiële spullen mee voor je boottocht, zoals zonnebrandcrème, een hoed, een zonnebril, een handdoek, een zwempak en een herbruikbare waterfles. Neem ook een waterdichte tas mee om je spullen te beschermen tegen opspattend water.

Sardinië is een geweldige bestemming voor liefhebbers van avontuur in de buitenlucht. Veel plezier!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!