Beste boottochten op Kreta

Kreta, het grootste Griekse eiland, is de ideale bestemming als je verlangt naar zon, zee en prachtige stranden. Naast de toeristische hotspots biedt Kreta ook ongerepte, wilde en natuurlijke gebieden.

Het ruige terrein van het eiland maakt sommige plekken moeilijk bereikbaar over land, maar gelukkig zijn deze prachtige locaties vaak per boot bereikbaar.

Vanuit de grote steden kun je kiezen uit diverse leuke boottochten. Zeil mee op een traditioneel houten schip, geniet van een cruise op een ultramodern jacht, of boek een privé-excursie voor jou en je dierbaren – Kreta biedt een breed scala aan fantastische opties als je op zoek bent naar een boottocht.

Ontdek de grotten en idyllische baaien langs de kust, de adembenemende lagune van Balos en breng een dag zwemmend door bij de onbewoonde eilanden in de buurt, zoals Dia, Gramvoussa en Lazzaretta. Overweeg, voor een langer avontuur, een dagtocht naar het dramatische landschap van het nabijgelegen Santorini.

Benieuwd naar de verschillende boottochten die je kunt ondernemen vanuit populaire bestemmingen op Kreta zoals Chania, Heraklion, Agios Nikolaos en Rethymno? Hieronder vind je onze lijst met de beste boottochten op Kreta, perfect voor een onvergetelijk avontuur op zee!

Weet je nog niet waar je gaat verblijven op Kreta? Neem een kijkje in onze uitgebreide catalogus van boottochten op Kreta.

Boottochten op Kreta vanuit Chania

boat trips from Chania

Chania is een van de bekendste steden in Griekenland en biedt toeristen veel om te zien en te ervaren. Met zijn bekende stranden zoals Balos, Elafonissi, en Falassarna, behoren watertochten en boottochten tot de leukste activiteiten die men hier kan ondernemen!

Kies uit een scala aan boottochten, waaronder zeiltochten en zonsondergangcruises, maar ook traditionele tochten naar de beste nabijgelegen eilanden zoals Gramvoussa en Lazzaretta. Je kunt ook kiezen voor tochten die je de mogelijkheid geven om verschillende watersporten te beoefenen, waaronder snorkelen en paddleboarden, of je kunt simpelweg ontspannen op het dek terwijl je van de zon geniet.

Zoek je een unieke ervaring? Overweeg dan om een boot te huren! Met een divers aanbod aan boten, met of zonder schipper, kun je je eigen avontuur uitstippelen. Ontdek al je favoriete plekken en geniet volop terwijl je door de wateren van Chania, Griekenland vaart.

1 – Traditionele boottocht naar het eiland Lazaretta

Traditional Boat Cruise to Lazaretta Island

Stap aan boord voor een nostalgische reis en ontdek verschillende historische locaties in de regio met een traditionele boottocht naar het eiland Lazaretta! Verken de onbewoonde eilandjes Agioi Theodoroi en Lazaretta, die een rol speelden tijdens de Venetiaanse heerschappij over Kreta. Geniet van een panoramisch uitzicht op de Oude Haven en neem een duik bij afgelegen strandjes.

Deze boottochten bieden een rondleiding, snorkeluitrusting, en een assortiment aan snacks en drankjes, inclusief vers fruit en een glaasje traditionele Griekse raki. Naast het bezoeken van deze bijzondere plekken, kun je ook de historische achtergrond ervan leren kennen, scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog verkennen en zeldzame wilde dieren spotten, zoals de inheemse geiten die bekend staan als Kri Kri.

De tocht duurt ongeveer vier uur en vertrekt afhankelijk van de beschikbaarheid. Je kunt tot 24 uur voor vertrek kosteloos annuleren en je geld terugkrijgen. Aangezien de eilanden voornamelijk al zwemmend te bereiken zijn, is deze tocht wellicht niet geschikt voor wie liever droog blijft of niet zelfverzekerd is in het water. Maar als je van snorkelen houdt, eilanden wilt verkennen en geïnteresseerd bent in lokale geschiedenis, dan is dit wellicht een van de beste boottochten op Kreta.

Ben je klaar voor een duik in de geschiedenis? Boek dan deze boottocht en beleef het verleden op een manier die je niet snel zult vergeten!

2 – Boottocht bij zonsondergang met gids

Sunset Boat Cruise with Guide

Deze een uur durende zonsondergangcruise biedt de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de adembenemende schemerige uitzichten. Tijdens deze serene vaartocht kun je je verdiepen in de geschiedenis van Chania, de iconische vuurtoren bewonderen en de zonsondergang over de Golf van Chania en het Kissamosgebergte aanschouwen.

Terwijl je geniet van een glas traditionele Griekse raki, kun je het prachtige panorama over de stad in je opnemen.

De cruise vertrekt vanuit de oude Venetiaanse haven en zet koers naar de Golf van Chania, waarna je rechtstreeks naar het eiland Lazaretta gaat. Dit is de ideale locatie om de zonsondergang over het Kissamosgebergte te bekijken, een schouwspel van natuurlijke schoonheid. Op de terugweg naar de stad kun je genieten van het uitzicht op het licht van de vuurtoren dat op het water weerkaatst.

Deze korte tocht omvat een verhelderende uitleg en een traditionele Griekse raki. Je krijgt niet alleen een prachtig uitzicht op de omgeving bij zonsondergang, maar leert ook over de rijke geschiedenis van de stad.

Deze tours zijn beschikbaar in het Grieks of Engels. Je kunt de boottocht tot 24 uur voor aanvang annuleren en je geld volledig terugkrijgen.

Dit is een betaalbare korte excursie die ideaal is voor wie wil genieten van een zeiltocht in de prachtige Golf van Chania, waarbij een perfecte combinatie van natuurlijke pracht en historische verhalen wordt geboden tijdens een ontspannen en romantische zonsondergangcruise.

3 – Snorkel- en suptocht met gids

Boat Trip with Guided Snorkeling & Stand-Up Paddling

Het uitnodigende, kristalheldere water en de prachtige stranden zijn enkele van de belangrijkste trekpleisters voor wie Kreta bezoekt. Overweeg een boottocht om enkele van de leukste en populairste activiteiten aan zee te ervaren. Ga snorkelen in de Egeïsche Zee om het levendige onderwaterleven te verkennen, peddel door de baaien en inhammen, of zeil langs de kustlijn van Kreta.

Deze drie uur durende boottocht omvat niet alleen een lokale gids en instructeur die je de omgeving laat zien, maar ook gratis gebruik van standup paddleboards en snorkeluitrusting, waaronder wetsuits, zwemvesten en kinderspeelgoed. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te worden opgehaald of teruggebracht bij je hotel in Chania, waardoor je van een zorgeloze ervaring kunt genieten. Bovendien ontvang je kosteloos foto’s en een video, evenals een mand met vers fruit en flessen water, wat deze tochten een onvergetelijke belevenis maakt!

Je wordt vóór de starttijd opgehaald bij specifieke ophaalpunten in de buurt van je hotel in de stad Chania, inclusief de gebieden Kalyves, Souda en Georgioupolis. De tour is ideaal voor kleine groepen tot 10 personen en kan worden verzorgd in het Engels, Duits, Frans of Grieks. Je kunt je boeking annuleren en een volledige terugbetaling ontvangen tot 24 uur voor de geplande tour.

Deze excursie is perfect voor wie die tijdens hun bezoek aan Chania wil genieten van bezienswaardigheden zowel boven als onder het water.

4 – Boottocht naar Gramvoussa en Balos vanuit Chania

Gramvousa and Balos boat trip from Chania

Wil je een bezoek brengen aan serene en rustige eilanden dichtbij Chania? Dan is deze boottocht precies wat je zoekt! Ontdek het eiland Gramvoussa met zijn prachtige strand en de beroemde lagune van Balos tijdens deze geweldige boottocht.

Gramvoussa trekt bezoekers vanwege zijn historische reputatie als pirateneiland en de legendes over verborgen schatten. Het kasteel op Gramvoussa is een must-see, trots gelegen op het hoogste punt van het eiland, en biedt een adembenemend uitzicht tijdens je bezoek aan dit schiereiland.

De lagune van Balos is een andere trekpleister, geliefd om zijn rustige, ondiepe wateren en kristalheldere zee. Het is de ideale plek om te zwemmen na het verkennen van de historische overblijfselen op het eiland. De lagune is een natuurwonder dat je gezien moet hebben om het te kunnen geloven.

De Gramvoussa-eilanden zijn werkelijk een van de juweeltjes van de regio en een must-see tijdens je verblijf op Kreta. Het is de perfecte afgelegen plaats voor wie op zoek is naar wat rust en ontspanning, omgeven door natuur.

De excursie duurt in totaal ongeveer 10-12 uur en omvat bezoeken aan twee locaties: het strand van Gramvoussa en de lagune van Balos. Ophalen en afzetten met een luxe bus met airconditioning bij je hotel is inbegrepen (vanaf geselecteerde ophaalpunten in Chania). Voor annuleringen tot 24 uur voor vertrek is een volledige terugbetaling mogelijk.

Boek een tocht en kies een datum om de zeilen te hijsen en te genieten van de eilanden rond Chania!

Boottochten vanuit Heraklion

Boat trips from Heraklion

Ontdek meer van Kreta door te vertrekken vanuit Heraklion, de belangrijkste haven en hoofdstad van het eiland, bekend om zijn archeologische sites en Venetiaanse architectuur.

Verschillende boottochten bieden de mogelijkheid om diverse locaties op Kreta te verkennen, zoals de baaien van St. George en Mirabello, en het strand van Agia Pelagia, maar ook om populaire naburige eilanden te bezoeken, zoals Dia, Spinalonga en Chrisi. Kies uit een reeks zeilervaringen, van een avontuur op een traditioneel piratenschip tot een tocht met een ultramoderne catamaran.

Wie liever niet de gebaande paden volgt, kan zelf een boot huren. Dit biedt de vrijheid om op eigen houtje en volgens een persoonlijke route de omgeving te ontdekken. Er is een ruime keuze aan boten en cruises beschikbaar, met of zonder schipper, zodat je zelf kunt bepalen waar je naartoe gaat.

Avonturiers kunnen duiken en de onderwaterwereld van Kreta verkennen.

Leg herinneringen vast en grijp de momenten door het prachtige eiland Kreta te verkennen vanuit de hoofdstad Heraklion. Reizen over zee biedt een unieke ervaring vergeleken met reizen over land, een perfecte reden om deel te nemen aan een van de fantastische boottochten op Kreta.

5 – Zeiltocht naar het eiland Dia

sailing trip to Dia Island

Wil je een bezoek brengen aan een rustig eiland tijdens je verblijf in Heraklion? Dan is deze persoonlijke zeiltocht naar het eiland Dia precies wat je nodig hebt!

De tocht is ideaal voor kleine groepen tot 8 personen en omvat activiteiten zoals zwemmen, snorkelen en vissen, met alle benodigde uitrusting voorhanden. Bovendien wordt er een complete maaltijd aangeboden bestaande uit mediterrane gerechten, evenals gratis water, fruit en ongelimiteerde drankjes.

Ontspan aan boord en geniet van de verfrissingen die door de attente bemanning worden geserveerd, voordat je aankomt bij de kleine en schilderachtige St. George’s Bay op Dia. Daar kun je wandelen onder de cederbomen, zonnebaden op het strand of snorkelen in het kristalheldere water van de baai.

Deze 4,5 uur durende cruise is een uitstekende keuze voor kleine groepen en omvat een bezoek aan het eiland Dia, een topbestemming nabij Heraklion op Kreta.

De boeking omvat hotel pick-up binnen een straal van 20 kilometer van de haven van Heraklion (van Agia Pelagia tot Chersonissos) met een Engelstalige gids, ongelimiteerde snacks en een optionele transfer terug naar het hotel of cruiseschip. Een volledige terugbetaling is beschikbaar voor annuleringen tot 24 uur van tevoren.

Deze all-inclusive zeiltocht biedt een betaalbare en zorgeloze ervaring, ideaal voor korte daguitjes voor families of kleine groepen.

6 – Dagtocht met piratenboot naar het eiland Koefonisia

Full-Day Trip with a Pirate Boat Cruise to Koufonissi Island

Heb je ooit gedroomd van varen op open zee in een klassiek galjoen? Ga dan mee op deze dagtocht met een piratenschip naar het schitterende eiland Dia!

Stap in de voetsporen van een piratenkapitein, al is het maar voor een dag, terwijl je door het turquoise water van de Kretenzische Zee vaart. Zwem en snorkel in de baai van St. George tijdens deze avontuurlijke daguitstap aan boord van het piratenschip Black Rose.

De cruise houdt meerdere keren halt en neemt passagiers mee van Heraklion naar de baai van St. Georges op het eiland Dia, alvorens terug te keren naar Kreta om de stranden van Sissi, Stalis en Malia te verkennen. Kijk uit naar dolfijnen en schildpadden terwijl je over de open zee vaart, en vergeet niet om wat prachtige foto’s te maken. Aan boord geniet je van een gratis BBQ-lunch, klaargemaakt door de piratenbemanning.

Het schip, genaamd de Black Rose, maakt een vijf uur durende reis vanuit Chersonissos, nabij Heraklion, naar het eiland Dia. Voor wie op zoek is naar een sfeervolle en unieke ervaring om de Kretenzische eilanden te ontdekken met alle gemakken en comfort, kan dit de ideale trip zijn. Je kunt tot 24 uur voor vertrek annuleren en je geld volledig terugkrijgen.

Beleef je dromen en ga aan boord van de Black Rose. Het belooft een onvergetelijk hoogtepunt van je vakantie te worden en is zeker een van de leukste boottochten op Kreta, vooral voor kinderen en jonge gezinnen.

7 – Luxueuze zeiltochten vanuit Heraklion, Kreta

Comfort cruise - sailing boat trips from Heraklion, Crete

Zeil in stijl en beleef een luxueuze vaartocht met de Lagoon 400 Catamaran. Deze all-inclusive boottocht vertrekt vanuit Heraklion naar het eiland Dia en belooft een ontspannen en relaxte trip.

Deze comfortabele cruise is ideaal voor een intieme en stijlvolle ervaring. Met ruimte voor groepen tot 10 personen is het de perfecte tocht voor vrienden en familie, en biedt het een gezellige sfeer voor soloreizigers en koppels.

Navigeer naar het pittoreske eiland Dia en duik in het kristalheldere water van de Egeïsche Zee. Kajak in de heldere baai en ontdek de lokale vissen en zeeschildpadden die af en toe in dit gebied te zien zijn.

Het pakket omvat alcoholische dranken, koffie, thee, frisdrank en een mediterrane lunch. Ook het gebruik van snorkeluitrusting, paddleboards en visspullen is inbegrepen, evenals gratis WiFi aan boord.

De reis duurt ongeveer 5 uur, waarbij passagiers het kleine, onbewoonde eiland Dia zullen bezoeken. Aan boord wordt een assortiment van heerlijke mediterrane gerechten en dranken naar keuze aangeboden, zodat je verzekerd bent van optimaal comfort en plezier tijdens je vaartocht rond Dia.

Op zoek naar een ontspannende en rustgevende ervaring op een luxueuze en stijlvolle boot? Dan zou deze comfort cruise wel eens precies kunnen zijn wat je nodig hebt! Bij annuleringen meer dan 24 uur van tevoren wordt een volledige restitutie geboden.

8 – Boottocht van een hele dag naar Santorini

Santorini Full-Day Tour by Boat

Ben je van plan een dagtocht met de boot naar het glamoureuze eiland Santorini te maken? Dan is deze boottocht mogelijk precies wat je zoekt.

Santorini, gelegen op iets meer dan 128 km ten noorden van Kreta, is een van de beroemdste Griekse eilanden en een populaire bestemming voor boottochten vanuit Kreta. Tijdens een dagtocht over de Egeïsche Zee krijg je de kans om dit unieke en schilderachtige vulkanische eiland te ontdekken. Bezoek de charmante gemeenschap Oia, de bruisende hoofdstad Fira, en laat je zintuigen prikkelen op deze geliefde Griekse eilandbestemming.

De volledige tour neemt ongeveer 14 uur in beslag en voert je van Kreta naar Santorini. Je ontdekt de prachtige eilanden, hun geologie en vulkanische historie, en de schilderachtige dorpjes en gemeenschappen die hier te vinden zijn.

De tour omvat pick-up service en vervoer tijdens je verblijf op Santorini. De totale vaartijd is slechts enkele uren, waardoor je ruim de tijd hebt om het eiland te verkennen.

Terwijl je over de Kretenzische Zee vaart, kun je ontspannen en genieten van het schitterende uitzicht op de naderende eilanden. Bij aankomst op Santorini word je begroet door de iconische witgekalkte gebouwen van Fira, die hoog boven de rand van de krater uitsteken.

Vervolgens kun je het pittoreske stadje Oia bezoeken, waar je door de smalle straatjes kunt slenteren en de unieke sfeer van het eiland kunt opsnuiven. Er worden busreizen aangeboden voor uitstapjes naar andere locaties.

Laat je zorgen varen en geniet van een ontspannende dagtocht per boot naar het schitterende Cycladische eiland Santorini.

9 – Boottocht naar het eiland Chrisi

Chrissi Island Cruise Boat Trip

Plan een dagtocht naar het nabijgelegen eiland Chrisi om te genieten van het kristalheldere turquoise zeewater, het fijne koraalzand en de ongerepte natuurlijke schoonheid.

Dit onbewoonde eiland, gelegen voor de zuidkust van Kreta in de Libische Zee, is een geliefde dagtrip vanuit Ierapetra. Je kunt er zonnebaden op het roze zand, zwemmen aan de idyllische stranden en de unieke plekken van het eiland ontdekken.

Verken de meer dan 200 jaar oude cederbossen, zoek naar fossielen in de vulkanische rotsen en bewonder de orthodoxe kerk van Sint-Nicolaas.

Voor liefhebbers van zwemmen en snorkelen biedt de zee rond het eiland Chrisi de perfecte omstandigheden. Het water is kristalhelder en blijft relatief ondiep tot wel een kilometer uit de kust, wat zorgt voor een uitstekende zichtbaarheid.

Een uitstapje naar de omliggende eilanden mag je zeker niet overslaan tijdens je verblijf op Kreta. De boottochten zorgen voor een snelle en betrouwbare manier om optimaal van je tijd te genieten.

Er is een ophaal- en afzetservice beschikbaar bij bepaalde hotels, en de reistijd bedraagt ongeveer een uur heen en terug. Dit biedt bezoekers voldoende tijd om te relaxen, het eiland te verkennen en zich helemaal thuis te voelen. Je kunt deze tour tot 24 uur voor vertrek annuleren met een volledige terugbetaling.

Als je een ontspannen boottocht op Kreta zoekt met een korte vaartijd, dan is dit wellicht de ideale optie voor jou.

Boottochten vanuit Agios Nikolaos

boat t rips from Agios Nikolaos

Verblijf je in of nabij de levendige kuststad Agios Nikolaos? Er is een breed scala aan fantastische boottochten beschikbaar die bij de meeste budgetten passen.

Ga op een safaritocht voor een onvergetelijk avontuur waarbij je eerst het land verkent in een stoere 4×4 en vervolgens de golven bedwingt met een spannende speedboottocht langs de omliggende eilanden. Bewonder de prachtige onderwaterwereld met een tochtje in een onderzeeër of geniet van een traditionele zeiltocht aan boord van een klassieke houten zeilboot.

Je kunt ook zelf een boot huren, of als je iets exclusievers zoekt, een jacht charteren om langs de lokale bezienswaardigheden te varen. Kies voor een privé-dinercruise voor jou en een speciaal iemand, of trakteer de familie op een zeilavontuur dat ze niet snel zullen vergeten.

10 – Safari- en speedboottocht naar Milatos en Spinalonga

Spinalonga and Milatos Cave Safari Excursion & Speedboat

Tijdens deze excursie vanuit Agios Nikolaos, waarbij je plaatsneemt in zowel een Land Rover als een speedboot, ontdek je de wildste gebieden van Kreta.

Stap eerst in een 4×4 die je meeneemt naar een traditionele olijfoliefabriek en door de landelijke streken van het eiland. Bezoek de authentieke kleine steden en dorpen en bewonder de pittoreske bergen en valleien die zo typerend zijn voor dit deel van Kreta.

Verken de grotten van Milatos, waar ooit een historische slag werd geleverd en waar tegenwoordig een kleine kapel staat.

Ontdek de kleine eilanden langs de kust en geniet van het adembenemende uitzicht op de Golf van Mirabello. Deze excursies leiden je weg van de gebaande paden en bieden een perfecte combinatie van een avontuurlijke safari en een boottocht.

In het dorpje Plaka stap je op een speedboot die je naar het historische eiland Spinalonga voert. Daar aanschouw je de overblijfselen van een oude leprakolonie en een Venetiaans fort uit de 16e eeuw.

De tour is exclusief voor kleine groepen, beperkt tot slechts zes deelnemers, om een persoonlijke ervaring te garanderen. De rondleiding wordt verzorgd door een professionele lokale gids en is beschikbaar in het Engels, Italiaans, Frans en Duits, zodat je onderweg lokale kennis en geschiedenis kunt opdoen.

Deze zeven uur durende tocht zal ongetwijfeld je verlangen naar avontuur aanwakkeren en je kennis laten maken met enkele van de mooiste natuurgebieden van Kreta. Ophalen en vervoer zijn inbegrepen bij de prijs.

11 – Tocht in een semi-onderzeeër in Agios Nikolaos

Agios Nikolaos Semi-Submarine Cruise

Heb je ooit het leven onder de golven willen verkennen zonder te hoeven duiken? Dit is mogelijk met een tocht in een semi-onderzeeër in de baai van Agios Nikolaos.

Stap aan boord van deze innovatieve boten met een glazen romp voor een ongeëvenaard panoramisch uitzicht op de zeebodem. Ontdek de kleurrijke vissen, koralen en talloze andere zeedieren die de onderwaterwereld nabij de kust van Kreta bevolken.

Met wat geluk spot je nieuwsgierige dolfijnen of zeldzame zeeschildpadden terwijl ze door het gebied zwemmen. Maak gebruik van de audio- en visuele gidsen aan boord, beschikbaar in verschillende talen, om de meest voorkomende vis- en plantensoorten tijdens deze onderwatercruises te leren kennen. Een ervaren en professionele bemanning staat klaar om de gasten gedurende de reis bij te staan.

Neem plaats op het bovendek voor de terugvaart en bewonder het pittoreske uitzicht op de baai van Agios Nikolaos. Geniet van de zeebries terwijl je de bezienswaardigheden in je opneemt op de terugweg naar de haven. Ervaar het leven boven en onder de golven tijdens deze betaalbare boottochten.

De tocht in een semi-onderzeeër in Agios Nikolaos is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en biedt een volledige terugbetaling bij annulering tot 24 uur voor vertrek.

Wie op zoek is naar een unieke, informatieve en betaalbare boottocht vanuit Agios Nikolaos, moet zeker deze tocht in een semi-onderzeeër overwegen.

12 – Zeiltocht van een hele dag naar de baai van Mirabello

Mirabello Bay Full-Day Sailing Trip

Geniet van een klassieke zeiltocht van een hele dag vanuit Agios Nikolaos, gelegen aan de noordoostkust van Kreta.

Ga aan boord van een traditioneel houten zeilschip en zet koers naar de baai van Mirabello om enkele van de mooiste stranden en serene eilanden te ontdekken.

Na het vertrek uit de haven zeil je naar het kleine, onbewoonde eiland Pseira, waar je kunt zwemmen in het rustige water van de baai. Daarna zeil je in zuidwestelijke richting terug naar Kreta en meer je aan bij Agriomantra Beach, dat alleen per boot bereikbaar is, voor opnieuw een zwempauze.

De tocht gaat verder met een westelijke cruise rond de baai van Mirabello naar Vouliasma Beach bij Kalo Chorio, alvorens terug te keren naar de jachthaven van Agios Nikolaos.

Deze zeiltocht is ideaal voor kleine groepen tot 12 personen en biedt een ontspannen manier om de schitterende baaien, eilanden en stranden van Kreta te ontdekken!

De tocht neemt in totaal ongeveer zes uur in beslag en er wordt eten verzorgd aan boord. De route kan variëren afhankelijk van het weer en je gastheer zal je gedurende de hele tocht begeleiden.

Deze excursie biedt geen ophaal- of afzetservice bij hotels, maar er is openbaar vervoer beschikbaar in de buurt van het vertrekpunt.

Indien je verlangt naar zon, zee, strand en zeilen, is dit de perfecte tocht voor jou. Beleef een authentieke zeilervaring aan boord van een traditionele houten boot in de betoverende baai van Mirabello!

Boottochten vanuit Rethymno

boat trips from Rethymno

Als je in de pittoreske stad Rethymno aan de noordkust van Kreta verblijft, heb je een ruime keuze aan boottochten.

Of je nu houdt van het rustige tempo van een traditionele houten zeilboot of van een bloedstollende zelfgeleide safariboottocht, je vindt het hier allemaal!

Je hebt ook de optie om een boot te huren voor een hele dag, met of zonder schipper. Dit geeft je de mogelijkheid om langs de kustlijn te varen op je eigen tempo, en je kunt stoppen waar en wanneer je wenst.

Ervaar het beste van Rethymno met een boottocht die aansluit bij jouw voorkeuren!

13 – Tocht op een piratenboot met zwemstops

Pirate Boat Cruise with Swimming Stops

Beleef, al is het maar voor één dag, het avontuurlijke leven aan boord van een piratenschip vanuit Rethymno.

Je zeilt langs de kust van Kreta en ontdekt natuurlijke inhammen en verborgen grotten met een klassiek houten schip genaamd “Captain Hook”. Gedurende deze vijf uur durende reis ervaar je de pracht van de Kretenzische kustlijn, heb je de mogelijkheid om te zwemmen in afgelegen inhammen en kun je zelfs genieten van een lichte lunch.

Bij aanvang van de tocht vaar je naar het westen om het pittoreske uitzicht op de Venetiaanse haven van Rethymno te bewonderen. De boot vaart langs de baai van Gerani en meert vervolgens aan in de baai van Kefalas, waar passagiers rechtstreeks vanaf het schip kunnen duiken om te zwemmen, snorkelen of te zonnebaden op het dek.

Vervolgens geniet je van een gezonde lunch aan boord, waarna er meer tijd is om te zwemmen, te zonnebaden en te ontspannen, zodat je ziel tot rust kan komen. De boot vaart daarna terug naar de historische haven van Rethymno, waarbij je onderweg de grotten van Kefalas kunt bewonderen.

Deze cruise is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen, maar ook voor de jongere avonturiers! Kom aan boord en ervaar de geneugten van het leven op zee tijdens deze betaalbare boottocht met piratenthema.

Annuleer je meer dan 24 uur van tevoren, dan ontvang je een volledige terugbetaling.

14 – Boottocht in kleine groep van een halve dag op Kreta

Half-Day Small-Group Boat Safari in Crete

Vertrek vanuit Georgioupoli, slechts een korte rit ten westen van Rethymno, en geniet van een leuke boottocht van een halve dag, perfect voor vrienden en familie! Je hebt de mogelijkheid om zelf te varen met een veiligheidsgids binnen handbereik – een must voor adrenalinejunkies die Kreta bezoeken.

De gids wijst de weg en jij volgt in je eigen boot, samen met je groep. Je hebt hiervoor geen vaarbewijs nodig.

Tijdens deze 3,5 uur durende tocht heb je de mogelijkheid om de uitgestrekte omgeving van Georgioupolis en Obrogialos te verkennen, betoverende zeegrotten te ontdekken en te genieten van prachtige kustuitzichten. Uiteraard is er voldoende tijd om te snorkelen in het verfrissende turquoise water van de Kretenzische Zee.

Neem zelf het stuur in handen en geniet van een halve dag zelf varen op de heldere wateren rondom Kreta. Leg je avontuur vast op foto en geniet van deze plezierige en spannende excursies.

Het enige wat je nodig hebt is je zwemkleding, een camera en een positieve instelling! Elke boot heeft ruimte voor maximaal 5 personen, en snacks, water, en ophaal- en terugbrengservice naar je hotel zijn inbegrepen bij de prijs.

15 – Zonsondergangcruise op een catamaran vanuit Rethymno

Sunset sailing cruise on yacht catamaran from Rethymno

Als je op zoek bent naar een romantische of ontspannende boottocht voor koppels of gezinnen, dan is deze zeilcruise bij zonsondergang vanuit Rethymno wellicht wat je zoekt.

Vaar op een moderne catamaran vanuit de historische haven van Rethymno naar het eiland Dia. Je passeert langs de noordkust van Kreta, voorbij prachtige baaien en traditionele dorpjes. Pak de kans om te ontspannen terwijl je zwemt of vist vanaf de boot! Alle benodigde uitrusting is voorzien, en je kunt aan boord genieten van snacks, drankjes en WiFi.

De reis duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten, wat je voldoende tijd geeft om te genieten van het uitzicht op het eiland vanaf de zee en om leuke wateractiviteiten te ondernemen, zoals suppen en snorkelen. Tijdens de terugvaart naar de haven kun je op het dek ontspannen en het uitzicht op Kreta en Rethymno bewonderen, badend in het kleurrijke licht van de zonsondergang.

In de prijs zijn fingerfood en drankjes inbegrepen, zoals thee en koffie, frisdrank en alcoholische dranken. Ook het gebruik van wateruitrusting zoals snorkels en paddleboards is inbegrepen.

Denk eraan je zwemkleding en camera mee te nemen voor deze romantische zeiltocht bij zonsondergang.

Bonus: huur je eigen boot

boat rental in Crete

Heb je een specifieke tour in gedachten die je hier niet kunt vinden? Overweeg dan om een boot te huren en je eigen route samen te stellen!

Breng de dag door met vissen voor de kust of cruise langs de kustlijn van Kreta, en stop waar en wanneer je maar wilt. Ontsnap aan de drukte met een privé-boottocht en kies uit huren met of zonder schipper.

Wat je ook wenst, van de kleinste motorbootjes (geschikt voor maximaal vijf personen), tot grote zeiljachten voor het hele gezin, er is altijd een huurboot die aan je wensen voldoet.

We hopen dat je deze lijst met de beste boottochten op Kreta leuk vond en dat de informatie van pas komt bij het plannen van je volgende reis!

Laat gerust een reactie achter als je vragen hebt.

We wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!