Beste boottochten in Cinque Terre

Het betoverende, zonovergoten Italiaanse paradijs Cinque Terre (vertaald als Vijf Landen) staat prominent op talloze verlanglijstjes, bucketlists en covers van reistijdschriften en is niets minder dan een meesterwerk. Deze ruige kustlijn, gelegen langs de oevers van de Ligurische Zee, is bezaaid met vijf regenboogkleurige vissersdorpjes (plus het historische Portovenere, het onofficiële zesde dorp), elk met zijn eigen unieke identiteit en charme, en elk nog schilderachtiger dan het vorige.

Te voet kunnen bezoekers zich laten meevoeren door verborgen steegjes, langs dramatische heuvels, door schilderachtige, met cafés omzoomde hoofdstraten en langs authentieke, door families gerunde restaurants. Het uitzicht vanaf de kliffen op het glinsterende turquoise water is bij elke bocht ansichtkaartwaardig, en je kunt gemakkelijk uren verdwalen in de dromerige landschappen. Voor wandelliefhebbers is het 11 km lange Blauwe Pad langs de kliffen, dat Riomaggiore met Monterosso al Mare verbindt, een geweldige en onvergetelijke activiteit.

Maar voor degenen die het gebied vanuit een ander perspectief willen bekijken en de levendige paletten van gekleurde huizen op de kliffen echt willen bewonderen, lonkt het water.

Er zijn heel wat boottochten in Cinque Terre, ontworpen om alle hoogtepunten van deze kust te laten zien, die vertrekken vanuit plaatsen als Levanto, La Spezia en Monterosso al Mare. Deze drie toegangspoorten tot Cinque Terre zijn gemakkelijk te bereiken vanuit steden als Pisa en Florence.

Deze excursies variëren van ontspannen lunchcruises met stops bij elk dorp tot luxe privé-zeilavonturen waarbij je je de koning te rijk voelt. Wat voor soort ervaring je ook zoekt, dit stukje Italiaanse kust stelt niet teleur.

Om je al het uitzoekwerk te besparen en je zo snel mogelijk het water op te krijgen, hebben we de tien beste boottochten in Cinque Terre voor je op een rijtje gezet.

1 – Boottocht naar Cinque Terre vanuit La Spezia

Cinque Terre boat tour from La Spezia

Er vertrekken tal van boottochten vanuit de haven van La Spezia naar Cinque Terre. Deze stad bevindt zich het dichtst bij de dramatische klifdorpjes en op korte afstand van Pisa, Genua en Florence.

De tocht voert je langs de indrukwekkende kustlijn, langs torenhoge kliffen en kristalhelder water, voordat je aankomt in het meest zuidelijke van de vijf dorpen, Riomaggiore, of verder vaart naar een van de meer toeristische dorpen, Vernazza en Manarola.

Waar je ook aanmeert, je hebt de mogelijkheid om van boord te gaan en de levendige stadjes met hun pastelkleurige huizen, kronkelende straatjes en adembenemende uitzichten op zee te verkennen voordat je je reis voortzet.

boat tour in Monterosso

In de meeste gevallen is de volgende en belangrijkste halte Monterosso al Mare, waar je kunt zwemmen in de sprankelende Ligurische Zee of gewoon kunt ontspannen op het strand met een goed boek voordat je geniet van een authentieke Italiaanse lunch (die meestal inbegrepen is, afhankelijk van welke tour je boekt).

Hoewel de volgorde van de stops kan variëren, blijft het plezier onveranderd. Onderweg bieden veel boottochten voldoende tijd om te zwemmen in de dromerige baaien en om de dorpjes te voet te verkennen.

2 – Boottochten in Cinque Terre bij zonsondergang

Cinque Terre sunset boat tour

Overdag verrast Cinque Terre met zijn schijnbaar onmogelijke architectuur, rustige azuurblauwe wateren en mediterrane sfeer. Maar zodra de zon onder de horizon zakt, onthult zich een nieuwe schoonheid. De dorpjes worden verlicht met een warme gloed, het water verandert in diep inktblauw en de lucht vult zich met het geluid van gelach en rinkelende glazen.

Terwijl je langs de kustlijn vaart, krijg je volop de gelegenheid om foto’s te maken van de pittoreske dorpjes die oplichten tegen de donker wordende hemel. Als extraatje zijn de meeste tochten inclusief een heerlijk diner met verse zeevruchten (waar Cinque Terre bekend om staat) en een aperitivo aan boord om het avontuur mee te beginnen.

De routes verschillen afhankelijk van de tour die je kiest, maar de meeste brengen je langs alle vijf de dorpen, dus je kunt verwachten Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en uiteindelijk Riomaggiore te zien wanneer de dag overgaat in de nacht. En omdat het vertrek meestal een uur of twee voor zonsondergang plaatsvindt, heb je alle tijd om te zwemmen, duiken of snorkelen in het warme water.

sunset boat tour in Cinque Terre

Onderweg heb je volop gelegenheid om veel foto’s te maken (vooral tijdens het gouden uur, wanneer de uitzichten adembenemend zijn), dus zorg ervoor dat je camera volledig is opgeladen en klaar is om prachtige foto’s vast te leggen.

Of je nu wilt ontspannen met een glas wijn in de hand, de hele nacht wilt dansen, of iets heel anders wilt doen door bijvoorbeeld te paddleboarden in de schemering, een boottocht bij zonsondergang in Cinque Terre is de perfecte manier om je dag af te sluiten.

3 – Boottocht met snorkelen en duiken in Cinque Terre

snorkeling boat tour in Cinque Terre

Cinque Terre bekijken vanaf een afstand is allemaal goed en wel. Maar zou het niet veel beter zijn om de dorpjes van dichtbij te ervaren? Met een snorkel- of duikexcursie kun je direct in het azuurblauwe water springen en de dramatische kustlijn, kleurrijke vissen en bloeiende koraalriffen van dichtbij bekijken.

De meeste excursies nemen je mee langs ten minste drie van de vijf belangrijkste dorpen (Corniglia, Vernazza en Monterosso al Mare zijn de drie meest noordelijke en worden vaak gecombineerd), maar hoewel het uitzicht prachtig is, bieden deze tochten meer dan alleen maar de gelegenheid om geweldige foto’s maken.

Je kapitein laat de toeristische drukte achter zich en leidt je naar meer dramatische zwemplekken: plekken waar je grotten kunt ontdekken, door tunnels kunt zwemmen en verborgen baaien kunt verkennen. En omdat deze excursies meestal worden geleid door deskundige gidsen die gepassioneerd zijn over natuurbehoud, kun je er zeker van zijn dat je tocht milieuvriendelijk en duurzaam is.

snorkeling in Cinque Terre

Of je nu een ervaren duiker bent of nog nooit een voet in het water hebt gezet, er is een snorkel- of duiktrip die bij je past. De introductiecursus leert je de basis en aan het einde van de dag kun je een maximale diepte van 12 meter verkennen, terwijl de Open Water Diver-cursus beschikbaar is voor degenen die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Ook bieden de snorkeltochten een diepgaander inzicht in het leven in Cinque Terre, vaak gecombineerd met bezoeken aan de dorpen of een stevige Italiaanse maaltijd, ideaal voor gezinnen.

Zelfs als je niet kiest voor een zwemtocht, neem dan tijdens de zomermaanden zeker een duik in het water – de lekker warme golven in combinatie met het uitzicht op de stadjes is een hemelse combinatie.

4 – Boottocht vanuit Monterosso

Cinque Terre boat tour from Monterosso

Hoewel je zeker niet verlegen zit om opties als het gaat om het kiezen van een boottocht in Cinque Terre, is een vertrek vanuit Monterosso al Mare een van de populairste keuzes.

Als het grootste en meest noordelijke dorp in de Cinque Terre is Monterosso een geweldige uitvalsbasis voor het verkennen van niet alleen het gelijknamige dorp maar ook Vernazza, Corniglia en Manarola, die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn met de Cinque Terre Express-treinen of het Blauwe Pad. Riomaggiore ligt ook binnen bereik, maar is iets verder weg dan de anderen, omdat het het meest zuidelijke van het stel is.

Riomaggiore, Cinque Terre

Voordat je aan boord gaat voor je boottocht vanuit Monterosso, moet je zeker wat tijd besteden aan het slenteren door de smalle straatjes en steegjes met leuke cafés, restaurants, bars en gelaterie. Nadat je hebt genoten van de zon op Spiaggia Fegina, dat wordt beschouwd als het beste strand van Cinque Terre, verken je de oude stad en wandel je langs de opvallende 14e-eeuwse Chiesa di San Giovanni Battista en het Oratorio dei Neri (de Kerk van de Doden).

Als je het niet erg vindt om wat extra te lopen, ga dan naar Torre Aurora, de 13e-eeuwse toren die ooit deel uitmaakte van de vestingwerken van het dorp, en geniet van het panoramische uitzicht vanaf het kapucijnenklooster!

Nu je de belangrijkste trekpleisters hebt afgevinkt (en het beste eten van het dorp hebt geproefd), is het tijd om het ruime sop te kiezen! Er zijn allerlei soorten boottochten beschikbaar, van privétochten tot dinercruises, sightseeingtochten en zeiltochten bij zonsondergang. Kies de boottocht die het beste bij je past, boek van tevoren, en je kapitein brengt je in een mum van tijd op het water en terug naar Monterosso voor een slaapmutsje!

5 – Kajaktocht in Cinque Terre

Cinque Terre kayaking tour

Als je op zoek bent naar iets meer rust en actie, dan is een kajaktocht door de Cinque Terre misschien precies wat je nodig hebt.

Meestal vertrek je vanuit het dorp Monterosso en peddel je langs de Golf van de Dichters, waar je onderweg kunt genieten van prachtige uitzichten op de ruige kustlijn en het kristalheldere water. Je verkent grotten die alleen toegankelijk zijn via de zee, ontspant op afgelegen stranden waarvan de meeste toeristen niet eens weten dat ze bestaan, en sluit de tocht af met een authentieke apertivo en, afhankelijk van de route die je kies, een heerlijke Italiaanse lunch met verse focaccia.

Zoals bij elke goede kajaktocht is er voldoende gelegenheid om te stoppen en te zwemmen, of gewoon rond te dobberen en van het uitzicht te genieten. De gids geeft je ook inzicht in de geschiedenis en cultuur van het gebied terwijl je langs beschermde zeegebieden, oude wachttorens en afgelegen baaien peddelt.

kayaking tours & trips in Cinque Terre

Met een overvloed aan opties (combineer een kajaktocht met een wijnproeverij, een snorkelsessie, excursies bij zonsondergang of huur gewoon je eigen kajak) is er een kajaktocht in Cinque Terre voor iedereen. De kortste tocht duurt ongeveer twee uur, terwijl de langste (inclusief lunch, stops en zwemmen) 6 tot 8 uur kan duren. Zorg er in ieder geval voor dat je zonnebrandcrème, een hoed en veel water meeneemt!

Overweeg voor een unieke ervaring een van de kajaktochten die vanuit Portovenere vertrekken; zo ontdek je een andere kant van de Cinque Terre en vermijd je de drukte in Monterosso.

6 – Gedeelde boottocht van een hele dag in Cinque Terre

full day Five Terre shared boat tour

Andere tochten stoppen misschien bij één of twee van de vijf charmante dorpjes en varen er drie of meer voorbij om ze van een afstandje te bekijken, maar deze gedeelde boottocht van een hele dag biedt je een diepgaand kijkje in alle dorpjes (plus een kleine verrassing; blijf kijken)!

Je begint, zoals gewoonlijk, bij het grootste dorp Monterrosso en vaart langs Vernazza. Geniet van het uitzicht op de rode daken en het middeleeuwse kasteel bovenop een rots. Vervolgens kom je in Corniglia, het enige dorp dat niet direct aan het water ligt en het rustigste van het stel, omringd door wijngaarden en terrassen.

Als je verder gaat naar Manarola, kun je zien waarom het vaak als het meest pittoreske van alle dorpjes wordt beschouwd – de kleurrijke huizen lijken van de heuvels af te storten. De tour neemt je vervolgens mee op een korte cruise rond Riomaggiore, langs de iconische pastelkleurige gebouwen die zich aan de rotswand vastklampen voordat je, afhankelijk van je tour, aankomt in Portovenere, een weinig bekend middeleeuws stadje dat de onofficiële titel van het zesde dorp van Cinque Terre verdient.

Five Terre shared boat tour

Als aanvulling op de bovenstaande route beginnen veel gedeelde boottochten ook in La Spezia en volgen dan dezelfde route terug, beginnend in het middeleeuwse Portovenere en dan verder langs de kust.

Naast de kans om alle verschillende stadjes van dichtbij te zien, is de gedeelde boottocht inclusief een privéschipper (bestuurder) die graag insidertips en kennis over het gebied met je deelt. En natuurlijk, wat zou een boottocht zijn zonder een zwemstop (of twee) onderweg? Je hebt genoeg tijd om af te koelen met een duik in de Middellandse Zee voordat je terugkeert naar Monterosso.

Omdat je de boot deelt met medereizigers, is het een geweldige kans om nieuwe mensen te leren kennen terwijl je een glas wijn deelt en de zonsondergang over de dorpjes bekijkt.

7 – Zeiltocht in Cinque Terre

Cinque Terre sailing boat tour

Je bent nu eenmaal op vakantie, waarom tast je niet iets dieper in de buidel en laat je je niet in de watten leggen? Een zeiltocht in Cinque Terre is de perfecte manier om dat te doen.

Je hebt twee opties als het gaat om zeilen in dit gebied: huur een privéboot en ga je gang. Je kunt voor anker gaan in de baai en snorkelen, rondvaren met een wijntje in de hand, of van de gebaande paden afwijken en de prachtige dorpjes Portovenere en Lerici en de verborgen eilanden Palmaria en Tino bekijken. Aan de andere kant kun je ook alle rompslomp van het organiseren aan een reisorganisatie overlaten.

De meeste huurboten liggen aangemeerd in de haven van La Spezia – dit is de grootste haven in de omgeving, dus er zijn meer boten om uit te kiezen. Deze zijn per dag te huur en redelijk betaalbaar als je met een groep reist. Nadat je een keuze hebt gemaakt en aan boord bent gegaan is het tijd om uit te varen langs de Golf van de Dichters.

Terwijl je langs de kust vaart, heb je volop de gelegenheid om de dramatische kliffen, het kristalheldere water en, natuurlijk, de kleurrijke dorpjes die dit gebied zo bijzonder maken te bewonderen.

sunset sailing boat tour in Cinque Terre

Aan de andere kant zorgen begeleide zeiltochten voor alle organisatie, eten, bezienswaardigheden en, het allerbelangrijkste, het zeilen. Leun achterover, ontspan en geniet van de verwennerij terwijl je langs de kust vaart. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want er zullen genoeg fotowaardige momenten zijn!

Hoewel elk bedrijf iets anders te bieden heeft, zou je route er zo uit kunnen zien: je gaat aan boord en vertrekt vanuit Monterosso. Dan ga je voor anker in de natuurlijke haven van Vernazza om te zwemmen en te ontspannen voordat je verder gaat naar Corniglia, waar je aan boord kunt genieten van een heerlijke lunch terwijl je uitkijkt over de pastelkleurige huizen van het dorp die bovenop terrasvormige wijngaarden staan.

Na de lunch is het tijd om de zeilen te hijsen en naar Manarola te varen, waar je op het dek kunt genieten van een aperitivo terwijl je de kleuren van de hemel ziet veranderen. Tot slot vaar je terug naar Monterosso, waar je tour tot een einde komt.

Tip: Als je op zoek bent naar een romantisch uitje, overweeg dan om een zeiltocht bij zonsondergang te boeken. Dit is echt een onvergetelijke ervaring.

Als dit klinkt als jouw soort vakantie, zorg er dan voor dat je van tevoren boekt – de plekken zijn snel vol! Een zeiltocht in Cinque Terre is een uitstekende manier om het gebied in stijl te zien.

8 – Privéboottocht in Cinque Terre

Cinque Terre private boat tour

Ontsnap aan de drukte; vandaag draait alles om jou en je geliefden. Of dat nu je vriendengroep, lieve familie of partner is, een privéboottocht in Cinque Terre geeft je je eigen stukje Italiaans paradijs, ver weg van alle hectiek.

Na vertrek uit Monterosso (bij Via Bastioni), Riomaggiore of de haven van La Spezia, stap je aan boord van je comfortabele schip en vaar je in je eigen tempo langs de Golf van de Dichters. Terwijl je langs de kust vaart, heb je een vriendelijke schipper ter beschikking die altijd blij is om een praatje te maken en insider tips te delen over wat er te zien en te doen is in de Cinque Terre, het nabijgelegen Toscane en daarbuiten.

Je kunt voor anker gaan in de baai en snorkelen, rondvaren met een glas wijn in de hand, of van de gebaande paden afwijken en de prachtige dorpjes Portovenere en Lerici en de verborgen eilanden Palmaria en Tino bekijken. De keuze is aan jou – dit is jouw dag!

seafood lunch in Cinque Terre

Tegen lunchtijd stoppen de meeste privébootmaatschappijen graag voor een maaltijd naar keuze, of dat nu in een van de vijf dorpjes is of voor anker in een afgelegen baai, waar aan boord vers gevangen vis wordt bereid. Je kunt ook altijd smullen van een heerlijke picknick op het dek terwijl je geniet van het uitzicht op de dramatische kliffen en het kristalheldere water. Je privéboottocht komt ten einde op de plek vanwaar je vertrokken bent.

Een privéboottocht in Cinque Terre is de perfecte manier om quality time door te brengen met je geliefden terwijl je geniet van enkele van de mooiste landschappen van Italië. Of je nu kiest voor de korte tocht van twee uur, het 8 uur durende avontuur of iets daar tussenin, er staat je een geweldige ervaring te wachten.

9 – Bootverhuur in Cinque Terre

Cinque Terre boat rental

Wil je Cinque Terre op je eigen tempo verkennen? Dan is het huren van een boot misschien wel de perfecte optie voor jou.

De selectie van boten is erg groot en omvat alles, van kleine zeilbootjes en eenvoudige motorboten geschikt voor 4-6 personen, tot indrukwekkende jachten waar meer dan 20 personen in passen en die nog steeds veel bewegingsruimte bieden. Er is voor elk budget wel een boot (tip: hoe meer mensen op je boot, hoe goedkoper de prijs per persoon).

Kies welk type boot het beste bij je past (wij raden iets comfortabels aan met veel opbergruimte en plaats om te loungen), voordat je begint met het plannen van je route. Hoewel de meeste verhuurbedrijven (of particulieren, als je via een site als Clickandboat boekt) je voorzien van een kaart en wat suggesties, raden we je aan om van tevoren wat onderzoek te doen zodat je het meeste uit je tijd op het water kunt halen.

Vernazza, Cinque Terre
Vernazza, Cinque Terre

De verhuurboten bevinden zich meestal in Porto Lotti of Porto Mirabello in La Spezia. Als je op zoek bent naar inspiratie, waarom vaar je dan niet langs de kust van Monterosso naar Vernazza en ga je onderweg niet voor anker in een van de vele beschutte baaien om een duik te nemen in het kristalheldere water of te genieten van een ontspannen lunch? Je kunt ook naar een van de nabijgelegen eilanden gaan, zoals Palmaria of Tino, om te snorkelen en te zonnebaden.

Hoe je je tijd ook wilt doorbrengen, het huren van een boot is een uitstekende manier om Cinque Terre vanuit een ander perspectief te bekijken. Dus waar wacht je nog op? Maak plannen en zet koers naar je eigen Italiaanse avontuur!

10 – Combinatietour Cinque Terre & Pisa

Tower of Pisa, Italy

Til je boottocht in Cinque Terre naar een hoger niveau met een combinatietour die ook een bezoek aan de wereldberoemde scheve toren van Pisa omvat. Pisa bevindt zich ongeveer 1 uur en 45 minuten ten zuiden van Cinque Terre met de auto (of ongeveer 1 uur 20 minuten met de trein als je alleen op ontdekking gaat).

Met een ruime keuze aan combinatietours naar Cinque Terre en Pisa die vertrekken vanuit verschillende bestemmingen zoals Pisa, Livorno en Florence, heb je genoeg opties om de perfecte tour te vinden.

De meeste tours beginnen met een pick-up bij je hotel of accommodatie, waarna je in een comfortabele bus of minibus naar Pisa wordt gebracht. Nadat je in de stad bent aangekomen en wat tijd hebt doorgebracht met het verkennen (en natuurlijk het nemen van een paar gekke foto’s) van de 56 meter hoge Scheve Toren van Pisa en zijn omgeving op het Plein van de Wonderen (Piazza dei Miracoli), krijg je de kans om te genieten van een aantal lokale delicatessen. Zo kun je, afhankelijk van je tour, proeven van de beste wijnen uit de regio en lokale kazen of borden verse pasta.

Nadat je de sfeer van de historische stad aan de rivier de Arno hebt opgesnoven, is het tijd om weer in de bus of het busje te springen en je reis naar Cinque Terre verder te zetten. Afhankelijk van de tour die je hebt gekozen, kan de manier van vervoer tussen Pisa en Cinque Terre verschillen – sommigen kiezen voor een ontspannen treinrit door het Toscaanse platteland, terwijl anderen de meer privéroute per bus of auto nemen.

Cinque Terre combo boat tour

Eenmaal op je bestemming aangekomen, is het tijd om te ontspannen en te genieten van alles wat dit schilderachtige stuk kust te bieden heeft. Met vijf idyllische vissersdorpjes (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore) genesteld in de rotsachtige kliffen langs 19 km ongerepte kustlijn, is er genoeg te ontdekken. En hoe kun je dat beter doen dan vanuit je eigen boot?

De meeste combinatietours naar Cinque Terre en Pisa bevatten een paar uur vrije tijd in een van de dorpen, zodat je de kans krijgt om op je eigen tempo op ontdekkingstocht te gaan. Wandel door de geplaveide straatjes, neem een duik in het azuurblauwe water of geniet van een lunch (zeevruchten zijn natuurlijk een specialiteit) voordat je terugkeert naar je tourgroep voor de terugreis.

Of je nu voor het eerst naar Italië gaat of een doorgewinterde reiziger bent, een combinatietour naar Cinque Terre en Pisa is een uitstekende manier om twee van de populairste toeristische bestemmingen van het land van je lijstje af te vinken terwijl je onderweg geniet van een prachtig landschap.

Heb je een beperkt budget? Overweeg dan de excursie per minibus waarbij je medereizigers ontmoet en een paar euro bespaart. Zin in een VIP-behandeling? Bij een privétour heb je een eigen chauffeur/gids ter beschikking, wat je iets meer vrijheid geeft om te doen wat je wilt.

Tochten vanuit Milaan, Florence en Lucca

Kristalhelder water, kleurrijke huisjes op hoge kliffen en een ontspannen mediterrane sfeer – wat is er niet geweldig aan Cinque Terre? Deze locatie, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bekijken vanaf het water is een onvergetelijke ervaring.

Hoewel je op eigen gelegenheid naar de vijf dorpen kunt gaan, of een rondreis kunt maken waarbij je ook Pisa aandoet (zie #10), hoef je niet in de directe omgeving te verblijven om te genieten van alles wat deze kleurrijke oase op de kliffen te bieden heeft.

Vanuit het bruisende Milaan zijn er tal van privétochten en dagtrips voor kleine groepen naar Cinque Terre, waarbij je wordt opgehaald in je hotel, tijd hebt om de omgeving te verkennen en een cruise maakt in de Golf van de Dichters. Deze dagtocht vereist een drie uur durende rit, maar een cruise langs deze prachtige streek is gewoonweg magisch.

Ook vertrekken er talloze boottochten en dagtochten vanuit Lucca, een charmante en onderschatte middeleeuwse ommuurde stad op ongeveer 90 minuten ten zuiden (naast Pisa) van Cinque Terre. Inclusief de rijtijd duren de tochten meestal 8-10 uur.

Dan is er natuurlijk nog de overvloed aan boottochten naar Cinque Terre (en tours over land als je daar meer zin in hebt) vanuit Florence. Florence is de hoofdstad van Toscane en bevindt zich op ongeveer tweeënhalf uur rijden van Cinque Terre.

Touroperators gevestigd in Florence bieden meestal langere tochten aan, vaak tot 12 uur, die niet alleen een cruise in de Golf van de Dichters omvatten, maar ook voldoende tijd om een of twee van de dorpen te voet te verkennen. Deze zijn ideaal als je een dagtocht vanuit Florence wilt maken zonder je te gehaast te voelen. Op deze langere tochten is het niet ongebruikelijk dat bezoekers verwend worden met een traditionele Toscaanse lunch bij de prijs inbegrepen.

Slotopmerkingen

Aangezien Cinque Terre op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is dit een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. En hoe kun je deze pracht en praal beter waarderen dan door het sprankelende water en de dramatische kustlijn van dichtbij te bekijken?

Heb je al eens een van deze boottochten in Cinque Terre gemaakt? Of een van deze steden bezocht? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in de reacties hieronder! We wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!