Beste boottochten op Capri

Capri, bekend om zijn dramatische kustlijn en talloze beroemde bezoekers, is een van de mooiste plekken van Europa. Het ruige berglandschap vormt een schitterend contrast met de kleurrijke en schilderachtige vissersdorpjes, terwijl het azuurblauwe water en de witte zandstranden reizigers van heinde en verre lokken.

Capri ligt nabij Napels, in de Tyrreense zee, en op korte afstand van de Amalfikust, Rome en Palermo. Het eiland is gemakkelijk bereikbaar met de boot en staat terecht op veel ansichtkaarten, bucketlists en covers van reismagazines.

En omdat de buitenwijken en de kustlijn van het eiland net zo geliefd zijn als het centrum, wordt een boottocht beschouwd als de beste manier om het betoverende Capri en alles wat het te bieden heeft te verkennen. Zo’n tocht laat je de verborgen baaien, dramatische kliffen, afgelegen stranden en nog veel meer natuurpracht zien.

Met een lange lijst van zowel natuurlijke hoogtepunten (de Blauwe Grot, de Groene Grot, de rotsen van Faraglioni en de Natuurlijke Boog, om er maar een paar te noemen) als door de mens gemaakte wonderen (de Villa Jovis, Villa Malaparte en de Certosa di San Giacomo), kan het ontmoedigend zijn om te beslissen welke bezienswaardigheden je wilt bekijken tijdens je boottocht op je Capri.

Om het je wat makkelijker te maken, hebben we een lijst samengesteld met zes van de beste boottochten op Capri om je te helpen het meeste uit je tijd op dit prachtige eiland te halen. Natuurlijk bieden alle boottochten genoeg tijd om te zwemmen, zonnen en snorkelen.

Geen zin om verder te lezen? Bekijk onze volledige catalogus van boottochten op Capri.

Wat zijn de populairste boottochten op Capri?

popular boat tours in Capri

Welke boottocht op Capri je ook kiest, er staat je een buitengewone ervaring te wachten. Het eiland Capri, dat lijkt op een stukje paradijs geschilderd door een kunstenaar, is een geliefde bestemming voor reizigers van over de hele wereld – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom.

Met zoveel aangeboden activiteiten en verschillende landschappen om te verkennen, is het niet altijd gemakkelijk om te weten waar je moet beginnen met het plannen van je reis. Zin in een actieve dag vol zwemmen en bezienswaardigheden bekijken? Of doe je het liever rustig aan en geniet je van de mediterrane zon terwijl je nipt aan een glaasje limoncello?

Misschien wil je wel een beetje van alles? Gelukkig is er voor elke voorkeur zeker een boottocht op Capri die aansluit bij je wensen. Hier zijn een paar van de populairste opties:

1 – Boottocht op Capri met zwemmen, bezienswaardigheden en limoncello

boat tour with swimming, sights, and limoncello, Capri

Deze tocht, waarbij tijd wordt gemaakt voor zwemmen, sightseeing en limoncello, staat bekend als een van de beste boottochten op Capri omdat je alle hoogtepunten van het eiland kunt ervaren.

Je krijgt de kans om te genieten van het kristalheldere water voor de kust van Capri en verkent enkele van de populairste bezienswaardigheden op en rond het eiland.

Je begint met het bewonderen van Marina Piccola, een vakantieoord dat bekend staat om zijn gezellige bars en cafés, gevolgd door een stop bij de vuurtoren van Punta Carena, een iconische bezienswaardigheid van Capri die al sinds 1867 bestaat.

Vervolgens vaar je langs de dramatische Faraglioni, drie torenhoge rotspunten die uit het water steken, en de Witte Grot. Deze is gevuld met stalactieten en stalagmieten en dankt zijn bijnaam aan de schijnbaar uitsluitend witte lichtstralen die weerkaatsen tegen de koele kalkstenen rotsen.

sightseeing boat tour in Capri

Je bezoekt ook de Groene Grot, waar de met mos bedekte muren de grot in dansend groen licht baden en de Villa Malaparte, een prachtig modern Italiaans huis op een dramatische klif. De hele dag lang kun je genieten van onbeperkte limoncello, de perfecte verfrissing onder de Mediterraanse zon.

Naast het bewonderen van de bezienswaardigheden of het luisteren naar verhalen over de lokale geschiedenis en geografie, heb je de hele dag lang de kans om zelf in het water te springen. Of je nu een snelle duik neemt om af te koelen of gaat snorkelen om de kleurrijke onderwaterwereld te verkennen (bereid je voor op scholen levendige, kleurrijke vissen), het is de ideale manier om wat activiteit toe te voegen aan een verder ontspannen dag.

Deze tour is perfect voor wie het meeste uit zijn of haar tijd op Capri wil halen – en met drankjes, snacks en alle benodigde uitrusting bij de prijs inbegrepen, is alles voor je geregeld. Voor degenen die op zoek zijn naar een boottocht op Capri boordevol actie, is dit absoluut de ideale optie. Vergeet alleen niet om je zonnebrandcrème in te pakken!

2 – Boottocht op Capri met bezoek aan de Blauwe Grot

boat tour and Blue Grotto visit, Capri

Hoewel de Witte Grot en de Groene Grot op zichzelf al spectaculair zijn, steelt de Blauwe Grot (Grotta Azzurra) echt de show op Capri.

Een bezoek aan de Blauwe Grot is een absolute must als je op het eiland bent, en er is geen betere manier om het te zien dan per boot. Deze tour brengt je niet alleen naar de wereldberoemde grot (waarover zo meer), maar ook langs enkele andere topbezienswaardigheden van Capri, zoals Villa Jovis (een Romeins paleis op een heuvel en de voormalige residentie van keizer Tiberius), de legendarische Bagni di Tiberio (Baden van Tiberius) en natuurlijke bezienswaardigheden zoals de Faraglioni.

Iedereen die de Blauwe Grot al eens heeft bezocht, kan beamen dat het een unieke bezienswaardigheid is. Als je dichterbij komt, zal je schipper de boot net buiten de grot voor anker leggen. Hier stap je over op kleinere bootjes, vanwege de smalle doorgangen en de delicate aard van de attractie.

Blue Grotto boat tour, Capri

Eenmaal binnen word je als het ware naar een andere wereld getransporteerd. Het water kleurt elektrisch blauw en het licht dat er doorheen valt creëert een etherische kwaliteit die gewoonweg adembenemend is. En als je je langzaam voortbeweegt in een kano, wordt de allure en romantiek nog verder versterkt.

Hoewel er verschillende opties beschikbaar zijn, omvatten deze tochten meestal een stop in (of vertrek vanuit) Marina Grande, de belangrijkste haven van Capri, waar je wat vrije tijd hebt om de omgeving te verkennen voordat je terugkeert naar je hotel of vakantiewoning.

Het is belangrijk om te weten dat je voor een bezoek aan de Blauwe Grot een toegangsbewijs nodig hebt. Daarom kiezen de meeste bezoekers ervoor om een combinatietour te boeken waarbij alle organisatie voor je wordt geregeld.

Handige tip: Je kunt de Blauwe Grot best vroeg in de ochtend of later op de avond bezoeken wanneer er minder mensen zijn, omdat je anders mogelijk even moet wachten voordat je de grot zelf in kunt. Maar geloof ons – het is het wachten absoluut waard.

3 – Traditionele boottocht per Gozzo op Capri

Gozzo boat tour, Capri

Voor een echt onderdompeling in de geschiedenis en cultuur van dit eiland is er geen betere optie dan een boottocht in een traditionele gozzo.

Deze tochten worden meestal geleid door deskundige, Engelssprekende schippers die het eiland op hun duimpje kennen en graag interessante feiten en anekdotes vertellen over het verleden van Capri terwijl je langs de dramatische, ansichtkaartwaardige kustlijn vaart.

Een van de beste dingen aan een boottocht in een gozzo is dat je de kans krijgt om een aantal minder bekende bezienswaardigheden van Capri te zien, zoals schilderachtige vissersdorpjes, verborgen baaien en prachtige natuurlijke bezienswaardigheden die alleen over zee bereikbaar zijn. En omdat deze boten kleiner zijn dan de meeste gemotoriseerde vaartuigen, kunnen ze in krappere ruimtes navigeren, wat betekent dat je enkele van Capri’s mooiste natuurlijke plekjes van dichtbij kunt bekijken.

De meeste boottochten in een gozzo bevatten een stop bij de Blauwe Grot (entree niet inbegrepen), evenals andere populaire bezienswaardigheden zoals Marina Piccola, de Faraglioni en de Groene Grot. En natuurlijk zou geen enkele tour compleet zijn zonder een stop om te zwemmen of snorkelen in het kristalheldere water van het eiland.

Capri Gozzo boat tour

Een boottocht in een traditionele gozzo duurt normaal gesproken ongeveer drie uur en is perfect voor kleinere groepen of verliefde stelletjes die het eiland in alle rust en sereniteit willen leren kennen. Omdat het een privétour is, kun je je ook buiten de toeristische drukte wagen, baaien bezoeken die over land ontoegankelijk zijn en afgelegen stranden ontdekken die anders onmogelijk te vinden zijn.

De boot zelf – een traditionele houten gozzo – is een attractie op zich en iets wat je waarschijnlijk nergens anders ter wereld zult zien. De boot beschikt over een grote en comfortabele ruimte (voorzien van voldoende handdoeken en kussens), ideaal om te zonnebaden en in te dommelen onder de stralende zon. Mocht het je te warm worden, dan neem je gewoon een duik in het verfrissende water om af te koelen.

Deze boottocht is geliefd bij veel reizigers die op zoek zijn naar romantiek. Het is een heerlijke manier om een ontspannen dag op Capri door te brengen en de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van dit prachtige eiland in je op te nemen, terwijl je uit eerste hand verhalen hoort van de lokale, vriendelijke schipper.

4 – Zonsondergangcruise op Capri

Capri sunset cruise

Als je denkt aan de beste boottochten op Capri, wat schiet je dan te binnen? Voor sommigen is het misschien een dag vol actie, zwemmen, snorkelen en het verkennen van de vele grotten en baaien van het eiland. Voor anderen is het misschien een meer ontspannen ervaring, waarbij je nipt aan een glas prosecco terwijl je de zon onder de horizon ziet zakken.

Als je in de laatste categorie valt, dan is een zonsondergangcruise zeker iets voor jou. Een zonsondergangcruise op Capri, een van de populairste manieren om het eiland te zien, neemt je mee op een tour langs een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van Capri. Denk aan Marina Piccola (het pittoreske vertrekpunt), de vuurtoren Punta Carena, het standbeeld “Scugnizzo”, de Natuurlijke Boog, de Villa Malaparte (te zien in de film Contempt van Jean-Luc Godard uit 1963), de sprong van Tiberius, de beroemde rotsen van Faraglioni en natuurlijk de Blauwe Grot.

sunset cruise in Capri

Je wordt niet alleen getrakteerd op adembenemende uitzichten (houd je camera bij de hand), maar je hebt ook, afhankelijk van de tour die je kiest, de kans om te genieten van een heerlijk dinerbuffet aan boord, compleet met onbeperkte drankjes. Nip aan een cocktail terwijl je naar livemuziek luistert; zwem naast de Faraglioni voor een snelle duik bij zonsondergang, of geniet van een combinatie van al deze opties!

De meeste cruises bij zonsondergang duren ongeveer twee tot drie uur, dus je hebt genoeg tijd om te ontspannen, de sfeer op te snuiven en te genieten van een glas prosecco.

Houd in gedachten dat rondvaarten bij zonsondergang, net als veel van de andere bootavonturen op Capri op deze lijst, zowel privé als met medereizigers kunnen zijn. Als je op zoek bent naar een romantische een avond op Capri, kies dan voor de eerste optie. Of, als je gewoon de beroemde zonsondergang van het eiland in stijl wilt zien en onderweg een paar nieuwe vrienden wilt ontmoeten, zet dan de laatste optie op je bucketlist.

5 – Privéboottocht op Capri

private boat tours in Capri

Het is niet bepaald een geheim dat Capri dankzij zijn pure schoonheid en unieke sfeer een van de populairste toeristische bestemmingen in heel Italië is.

Met zijn dramatische kliffen, verborgen baaien, kristalhelder water en chique boetiekjes en cafés is het niet moeilijk te begrijpen waarom het eiland populair is bij beroemdheden, influencers en gewone toeristen. Maar deze populariteit gaat ook gepaard met een grote drukte – iets wat vaak de magie van deze speciale plek wegneemt.

Wij hebben de oplossing: een privéboottocht. Deze tour brengt je naar alle hoogtepunten van het eiland (en ook nog andere plekjes), terwijl je de drukste gebieden vermijdt.

Bovendien kun je met een privéboottocht op Capri van een halve of hele dag je avontuur afstemmen op je eigen beoeften en interesses. Hou je van zwemmen? Voeg dan zeker een stop bij de Blauwe Grot, Groene Grot of Rode Grot toe aan je route. Ga je liever aan land op verkenning? Je schipper laat graag het anker vallen zodat je aan land kunt gaan om plaatsen als Marina Piccola, Villa Jovis of de vuurtoren van Punta Carena te verkennen.

Het enige nadeel van een privéboottocht op Capri? Het prijskaartje. Maar geloof ons als we zeggen dat het elke cent waard is. Je kunt niet alleen genieten van al het moois dat Capri te bieden heeft zonder dat je je ervaring hoeft te delen met hordes andere toeristen, maar je doet het ook in stijl, aan boord van je eigen privéjacht of traditionele houten “gozzo”. Wat is daar niet leuk aan?

6 – Bootverhuur op Capri

boat rental in Capri

Weet je niet welke van de beste boottochten op Capri te kiezen? Waarom overweeg je dan niet om zelf het roer in handen te nemen?

Hoewel het huren van een boot op Capri misschien niet zo voordelig is als sommige andere opties op deze lijst, biedt het zeker zijn eigen voordelen.

Om te beginnen geeft het huren van een boot op Capri je de vrijheid om je eigen route te bepalen. Of je nu de verborgen baaien en afgelegen stranden van het eiland wilt verkennen, een duik wilt nemen in de Blauwe Grot of de Groene Grot; Villa Jovis of de vuurtoren van Punta Carena wilt bezoeken; of gewoon wilt rondvaren om te genieten van het beroemde uitzicht over Capri, de keuze is helemaal aan jou.

En er zijn verschillende soorten boten om uit te kiezen. Als je wat meer op je budget wilt letten, kun je gaan voor een kleine jol. Hoewel dit misschien niet alle luxe biedt, geeft het je wel de vrijheid om het eiland te verkennen waar en wanneer je maar wilt.

Als je wat meer geld wilt uitgeven, trakteer jezelf dan op een moderne (maar traditionele) gozzo, of zelfs op een luxe jacht met slaapvertrekken. Zo kun je zelfs een nacht doorbrengen op de boot en er een echte korte vakantie van maken.

Welk type boot je ook aanspreekt, het huren van een boot in Capri is een geweldige optie voor wie het eiland op zijn eigen tempo en in zijn eigen stijl wil verkennen. En met zoveel verschillende opties om uit te kiezen (en het feit dat een vaarbewijs alleen nodig is voor boten met een motor van 40 pk of meer), is er zeker een boot die perfect bij je past.

Waar vertrekken de boottochten op en naar Capri?

Capri boat tours departure point

Als je je al op het beroemde en betoverende eiland bevindt, vertrekken de meeste van de beste boottochten in Capri vanuit Marina Piccola, dat op loopafstand van het stadscentrum ligt. Maar ook Marina Grande is een populaire vertreklocatie voor boottochten.

Afhankelijk van de tour die je kiest, kan je boot ook vertrekken vanaf andere nabijgelegen locaties buiten het eiland – denk aan plaatsen op het vasteland zoals Sorrento, Napels, Rome, Positano of zelfs Amalfi. Reizigers die een groter deel van Italië willen verkennen, kiezen vaak voor een van deze gebieden. Hier volgt een beknopt overzicht van hun hoogtepunten:

Rome

De hoofdstad van Italië – en de grootste stad van het land – behoeft geen introductie en is een must voor iedereen die de laars bezoekt. Van de wereldberoemde oude ruïnes tot de met kunst gevulde Vaticaanse musea, Rome heeft voor elk wat wils. Begin je reis bij het Colosseum voordat je naar het Vaticaan gaat – vergeet onderweg zeker niet om even mensen te kijken bij de Spaanse Trappen.

Sorrento

Sorrento is een kleine stad op een klif die uitkijkt over de Baai van Napels en staat bekend om zijn citroenboomgaarden, prachtige uitzichten en als toegangspoort tot de nabijgelegen eilanden Capri en Ischia. Met zijn kronkelende, smalle steegjes is het historische centrum van Sorrento een genot om te verkennen, en de vele restaurants en cafés maken het een zeer gewilde halte voor fijnproevers die die willen smullen van authentieke Italiaanse gerechten. Als je op zoek bent naar een plek om te ontspannen en te genieten van de Italiaanse zon met een klassieke Italiaanse sfeer, dan is Sorrento de perfecte plek.

Positano

Positano is een pittoresk dorpje aan de Amalfikust dat beroemd is om zijn pastelkleurige huizen die langs de heuvels naar beneden lijken te tuimelen richting de azuurblauwe Tyrreense Zee. Met uitstekende restaurants, vooral bekend om hun verse zeevruchten en heerlijke wijnen, prachtige turquoise wateren, en designerboetieks is het gemakkelijk te begrijpen waarom Positano zo’n populaire plek is. De Chiesa di Santa Maria Assunta, een kerk met een prachtige koepel van majolicategels, is een van de meest iconische monumenten van Positano.

Napels

Napels is de op twee na grootste stad van Italië (na Rome en Milaan) en wordt vaak overschaduwd door zijn bekendere buren. Toch heeft deze bruisende stad bezoekers veel te bieden, van het fascinerende historische centrum – een UNESCO Werelderfgoed dat dateert uit de 9e eeuw toen het de Griekse kolonie Neapolis was – tot de heerlijke pizza en musea van wereldklasse. Mis een bezoek aan het Capodimonte Museum niet, het grootste museum van Italië waar je meer dan 47.000 stukken en werken van Rafaël, Caravaggio en da Vinci kunt bewonderen.

Amalfi

Amalfi, een klein stadje aan de Amalfikust, is vooral bekend om zijn dramatische kustlijn, mooie straten met kleurrijke huizen en als de (veronderstelde) geboorteplaats van limoncello. Met zoveel natuurlijke schoonheid is het geen wonder dat Amalfi zo populair is bij toeristen. Amalfi dateert uit de 9e eeuw en had vroeger de status van maritieme republiek. Het heeft een rijke geschiedenis en het schilderachtige landschap wacht om verkend te worden.

Houd hier rekening mee bij het kiezen van je vertrekpunt:

We hebben je een kort overzicht gegeven van de beste plaatsen om je te vestigen als je op zoek bent naar een boottocht naar Capri. Zoals je kunt zien, zijn er veel vertrekmogelijkheden. Afhankelijk van je route en wat je uit je reis wilt halen, zullen verschillende locaties meer of minder zinvol voor je zijn.

Als je bijvoorbeeld zoveel mogelijk in je vakantie wilt stoppen en meerdere bestemmingen in één reis wilt zien, dan is vertrekken vanuit Rome of Napels het meest logisch. Ben je daarentegen op zoek naar een meer ontspannen reis waarbij je vooral wilt genieten van de zon en de prachtige uitzichten, dan is Sorrento of Positano wellicht een betere keuze.

Natuurlijk moet je ook bedenken hoe lang je op de boot wilt blijven. Sommige tochten duren maar een paar uur, terwijl andere – zoals de excursies met overnachting – veel langer kunnen duren.

Hoeveel kost een boottocht op Capri?

Capri boat tours price

De kosten van een boottocht op Capri variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de duur van de tour, de vertreklocatie en het type boot. Boottochten per privéjacht zijn over het algemeen duurder dan groepsrondvaarten, terwijl het huren van je eigen boot meestal ergens tussenin ligt (maar daarover later meer).

Over het algemeen liggen de prijzen voor een boottocht op Capri tussen de € 50 en € 500. Een romantische zonsondergangcruise van ongeveer drie uur kost bijvoorbeeld meestal minimaal € 50. Een dagtour langs de Amalfikust, inclusief zwemmen en snorkelen, kan meer dan € 60 kosten voor groepsrondleidingen.

Overnachtingsexcursies met stops in meerdere stadjes langs de kust kunnen enkele honderden euro’s kosten, terwijl het huren van je eigen boot voor een dag meer dan € 100 kan bedragen. Aan de onderkant van het spectrum vind je kleine motorboten, terwijl aan de bovenkant luxe catamarans en jachten meer dan € 500 en zelfs meer dan € 1000 kunnen kosten.

Bij het kiezen van een boottocht in Capri is het dus belangrijk om rekening te houden met je budget en je verwachtingen. Als je op zoek bent naar een luxe ervaring, moet je bereid zijn om iets meer te betalen. Maar er zijn ook betaalbare opties beschikbaar voor reizigers met een beperkter budget.

Hoe lang duurt een boottocht rond Capri?

De duur van een boottocht rond het prachtige eiland Capri varieert afhankelijk van de gekozen tour en de vertreklocatie. Sommige tours, zoals romantische cruises bij zonsondergang, duren slechts een paar uur, terwijl andere, zoals excursies met overnachting, veel langer kunnen duren en stops in meerdere steden langs de kust omvatten.

Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om het eiland te verkennen, dan is een tour van een paar uur waarschijnlijk de beste keuze. Dergelijke tours, zoals de boottocht met de hoogtepunten van Capri, excursies naar de Blauwe Grot, zonsondergangcruises of zwem- en snorkeltrips, vertrekken meestal vanuit Marina Grande op Capri. Omdat je al op het eiland bent, hoef je je geen zorgen te maken over transport van en naar het vasteland.

Als je een uitgebreidere tour wilt of meerdere bestemmingen in één reis wilt zien, dan is een tour van een hele dag of met overnachting vanuit Rome, Napels, Sorrento of Positano waarschijnlijk een betere optie. Dergelijke tours brengen je naar alle belangrijke bezienswaardigheden op Capri, maar ook naar minder bekende plekken, en omvatten vaak stops bij andere steden langs de Amalfikust.

Bij het kiezen van een boottocht op Capri is het dus belangrijk om rekening te houden met je reisschema en je verwachtingen. Als je snel het eiland wilt verkennen, is een korte tour van 2-3 uur voldoende. Wil je meer tijd om te ontspannen, zwemmen en verkennen, dan is een dagtour een betere keuze. En als je meerdere bestemmingen wilt zien, overweeg dan een meerdaagse excursie.

Wat zijn de beste plekken om te bezoeken op Capri tijdens een boottocht?

Capri boat tour best places to visit

Op Capri wacht een schat aan natuurlijke en door de mens gemaakte bezienswaardigheden op je. Het eiland biedt torenhoge kliffen, verborgen baaien, afgelegen stranden, kristalhelder water en nog veel meer.

Enkele van de beste plekken die je tijdens een boottocht kunt bezoeken zijn:

De Blauwe Grot: Deze wereldberoemde zeegrot wordt verlicht door een onderwateropening die een schitterend blauw licht in de grot werpt. Bezoekers kunnen met een kleine roeiboot de grot in om de etherische schoonheid te verkennen.

Natuurlijke boog: Deze unieke rotsformatie is ontstaan door de golven die tegen de kliffen slaan. Het is een populaire plek om te zwemmen en te zonnebaden. De boog vormt een brug tussen twee rotspilaren, is 18 meter hoog en 12 meter breed en vormt een natuurlijk kader dat de kleurrijke achtergrond van de oceaan omlijst.

De stad Capri: De belangrijkste stad van het eiland, Capri, is de thuisbasis van een verscheidenheid aan winkels, restaurants en cafés. Slenter door de straten, ga winkelen en eet een hapje voordat je terugkeert naar je boot. De stad ligt op slechts 20 minuten lopen van Spiaggia Marina Grande en is gemakkelijk te verkennen voor of na je boottocht, of tijdens een geplande stop (afhankelijk van de route).

Monte Solaro: Het hoogste punt van het eiland, Monte Solaro, biedt een prachtig uitzicht op zowel de stad Capri, Anacapri, de ruige kustlijn en de beukende golven in de verte. Strek de benen met een eenvoudige wandeling of geniet van het uitzicht vanaf de stoeltjeslift – aan jou de keuze! Hoewel dit meestal niet is inbegrepen bij de boottochten op Capri, is het een gemakkelijke toevoeging als je maar een halve dag op het water bent.

De tuinen van Augustus: Deze kleine maar krachtige tuinen liggen op een klif met uitzicht op de Tyrreense Zee en bevatten een verscheidenheid aan levendige bloemen en planten. Maar de echte aantrekkingskracht is het uitzicht, ideaal om de rotsen van Faraglioni te bekijken. Voor slechts € 1,5 zal je portemonnee je dankbaar zijn.

places to visit on a Capri boat trip

Faro di Punta Carena: Deze pittoreske vuurtoren staat op het meest westelijke punt van het eiland en biedt een prachtig uitzicht op zowel de Tyrreense Zee als de Vesuvius. Het dateert uit 1866 en is niet alleen een van de oudste vuurtorens in de regio, maar ook de op een na hoogste van Italië.

Marina Piccola: Aan de zuidkust van Capri ligt Marina Piccola, een sereen zandstrand omgeven door indrukwekkende kliffen. Het strand is ver weg van de drukte en staat bekend als een verborgen juweeltje waar je kunt zwemmen of gewoon kunt ontspannen in de zon.

De Groene Grot: Deze minder bekende grot in het zuiden van het eiland wordt gekenmerkt door betoverend smaragdgroen water. Vanwege de relatief lage populariteit kun je hier zwemmen en de grot verkennen met minder drukte.

Villa Malaparte: Deze villa is een must voor kunst- en architectuurliefhebbers en wordt beschouwd als een van de meest extreme voorbeelden van moderne architectuur. De villa ligt bovenop een rots en heeft een terras met een betoverend uitzicht over de Tyrreense Zee. Cinefielen zullen het misschien herkennen uit de film Le Mépris van Jean-Luc Godard uit 1963.

Villa Jovis: Deze villa, gelegen bovenop Monte Tiberio, was ooit de grootste en elegantste van de twaalf villa’s van keizer Tiberius op Capri. Ondanks dat het vandaag de dag voornamelijk ruïnes zijn, blijft het een indrukwekkende locatie en is het zeker een bezoek waard voor liefhebbers van de Romeinse geschiedenis.

Via Camerelle: Deze chique voetgangersstraat, een droom voor shopaholics, is bezaaid met designerboetieks, sieradenwinkels en meer. Het is een geweldige en kleurrijke plek om te windowshoppen of gewoon mensen te kijken.

Met zoveel attracties op het land en op zee, is het raadzaam om van tevoren wat onderzoek te doen om te beslissen welke tour het beste bij je past en welke plekken je wilt bezoeken. Daarna kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van de tocht!

Wat is de beste tijd voor een boottocht op Capri?

best time for a Capri boat tour

De beste boottochten op Capri vertrekken het hele jaar door, maar het hoogseizoen loopt van april tot oktober. Tijdens deze periode is het weer meestal warm en zonnig, waardoor het perfect is om te zwemmen, zonnebaden en de vele grotten van Capri te verkennen. Als je de drukte wilt vermijden, zijn mei of september/oktober goede opties.

Desalniettemin is Capri zelfs buiten het hoogseizoen een prachtige bestemming. Het weer blijft aangenaam en je hebt het extra voordeel van minder drukte. Dus, ongeacht wanneer je besluit te gaan, kun je er zeker van zijn dat je een geweldige tijd zult beleven!

Probeer als je kunt minstens drie of vier dagen te blijven om de magie van Capri en Anacapri te land en ter zee ten volle te ervaren.

Reistips

Capri boat tours tips

  • Als je de drukte wilt vermijden, overweeg dan om een boottocht te plannen in mei of september/oktober, wanneer het minder druk is op Capri.
  • Controleer bij het boeken van een boottocht of er stops zijn bij enkele van de hierboven genoemde plaatsen om de hoogtepunten van Capri te kunnen ervaren.
  • Houd er rekening mee dat sommige bezienswaardigheden op Capri, zoals Villa Jovis, alleen te voet bereikbaar zijn.
  • Als je weinig tijd hebt, overweeg dan een boottocht van een halve dag in plaats van een hele dag. Op die manier kun je nog steeds een aantal van de hoogtepunten zien zonder je opgejaagd te voelen.
  • Capri is een eiland met steile hellingen, dus zorg ervoor dat je geschikt schoeisel draagt, vooral als je van plan bent om te wandelen. Houd er ook rekening mee dat sommige attracties sneller per boot te bereiken zijn dan over land.
  • Om het meeste uit je tijd op Capri te halen, kun je overwegen om een privéchauffeur of gids in te huren. Zij kunnen je niet alleen rondleiden over het eiland, maar ook waardevolle inzichten en lokale kennis delen.
  • Een boottocht is een absolute must tijdens je verblijf op Capri. Met een boottocht kun je de prachtige grotten van het eiland verkennen, zoals de Blauwe Grot, de Groene Grot en de Witte Grot, terwijl je geniet van adembenemende uitzichten op de kustlijn en charmante dorpjes. Je kunt ook zwemmen in het glinsterende warme water, zonnebaden op het dek en genieten van het prachtige uitzicht op de kust van Capri.
  • Overweeg om te landen op een van de grote luchthavens in de buurt, zoals Napels of Rome, en vervolgens een schilderachtige boottocht te maken naar Capri. Dit kan niet alleen voordeliger zijn, maar biedt ook een prachtig uitzicht op de Tyrreense Zee tijdens de reis.

Laatste gedachten

Dit was alle informatie die je nodig hebt over de beste boottochten op Capri en nog veel meer over dit paradijselijke eiland.

Of je nu op zoek bent naar een romantische zonsondergangscruise of een actieve dag om de kustlijn te verkennen, er is zeker een tour die aan jouw wensen voldoet. Met zoveel vertreksteden om uit te kiezen, vind je zeker een optie die perfect past bij je vakantieplannen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je boottocht naar Capri!

Heb je al eens een boottocht gemaakt op Capri? Deel je ervaringen met ons in de reacties hieronder!

Wat nu?

Nadat je alle gebruikelijke bezienswaardigheden in Capri hebt afgevinkt, staat het vasteland op je te wachten als je tijd hebt! Verken enkele van de beste activiteiten aan de Amalfikust (van Sorrento tot Amalfi, Positano en meer, waar je 100 stranden en niet minder dan 14 kleurrijke dorpjes vindt).

Vergeet ook niet om te genieten van het heerlijke eten waar de regio om bekend staat! Iemand zin in cannoli? Fijnproevers kunnen hun hart ophalen in Napels; geschiedenisliefhebbers kunnen zich verdiepen in Rome; en voor een heel bijzondere ervaring mag je de voormalige bloeiende Romeinse stad Pompeii niet missen.

Hoe je ook besluit je tijd door te brengen in Capri – of Italië in het algemeen – één ding is zeker: je zult niet teleurgesteld worden! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het plannen van je Italiaanse droomvakantie. Buon viaggio!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!