Beste boottochten langs de Amalfikust

De Amalfikust, met zijn pastelkleurige dorpjes die zich moeiteloos vastklampen aan steile en ruige kliffen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een van de populairste toeristische bestemmingen van Italië.

Dit schilderachtige stuk van de zuidkust van Italië kijkt uit over de Tyrreense Zee en de Golf van Salerno. Het ligt volledig in de regio Campanië, net onder de stad Napels en in de buurt van enkele van de beroemdste historische plekken van Italië, zoals de Vesuvius en Pompeii.

Enkele van de meest bezochte plaatsen aan deze kronkelende kuststreek zijn de steden Amalfi en Positano, evenals het nabijgelegen stadje Sorrento.

Er zijn veel mogelijkheden voor boottrips in de regio, afhankelijk van waar je verblijft. Hier vind je een verzameling van enkele van de beste boottochten tegen verschillende prijzen, zodat je gemakkelijk de bootexcursies langs de Amalfikust kunt vinden die bij je passen.

Of je nu reist vanuit de steden Amalfi, Positano, Sorrento of Salerno of vanuit grote steden zoals Rome en Napels, hier zijn de beste boottochten langs de Amalfikust.

Boottochten langs de Amalfikust vanuit Positano

Als je in of rond het heuveldorp Positano verblijft, zijn er genoeg keuzes voor boottochten langs de Amalfikust!

Een boottrip van een dag naar het pittoreske eiland Capri is een populaire excursie. Hier kun je niet alleen de beroemde verlichte zeegrot zien, bekend als de Blauwe Grot, maar ook de iconische rotsformatie Faraglioni.

Maak een tocht langs de kust en bezoek het charmante nabijgelegen Sorrento, dat uitkijkt over de Baai van Napels. Dit is een typisch Italiaanse bestemming met dramatische kliffen versierd met kleurrijke traditionele gebouwen.

Kies uit een verscheidenheid aan reizen die passen bij je smaak en budget. Van goedkope en vrolijke passagiersveerboten tot privéjachtcharters, je hebt keuze te over bij het uitzoeken van boottochten langs de Amalfische kust.

Hoewel dit deel van de Italiaanse kust bekend staat om zijn wondermooie autoroute, is een boottour door de regio een aangenamere en meer ontspannen ervaring die even indrukwekkende uitzichten biedt.

Bekijk hieronder een aantal van de beste boottrips vanuit Positano!

1 – Dagtocht naar de Amalfikust vanuit Positano per exclusieve boot

Amalfi Coast day trip by Exclusive boat from Positano

Geniet van een spectaculair uitzicht op de ruige Amalfikust en bewonder UNESCO-beschermde steden en dorpen tijdens deze exclusieve boottocht vanuit Positano.

Als je de drukte wilt ontvluchten op een ontspannen maar leuke tocht, dan zijn deze daguitstappen precies wat je nodig hebt. Scheep in vanuit de prachtige haven van Positano en vaar oostwaarts naar de stad Praiano.

Je vaart langs inhammen en zeegrotten en bezoekt de Fiordo di Furore en de Conca dei Marini – de thuisbasis van de Grotta dello Smeraldo, in het Nederlands de Smaragdgroene grot. Neem een verfrissende duik of verken de grotten al snorkelend voor een unieke ervaring.

Vervolg de tour naar Amalfi waar je vrije tijd krijgt om dit stadje te verkennen voordat je de boot terug neemt naar de haven. Je schipper en gids geven je wat informatie en leuke feiten over enkele lokale bezienswaardigheden en vertellen je over de geschiedenis van deze regio.

Deze tochten zijn geschikt voor maximaal 12 passagiers, waardoor ze een geweldige optie zijn voor grote families of vriendengroepen. Gratis hapjes en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen, net als de strandhanddoeken en snorkeluitrusting.

De tour duurt ongeveer 7 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Kinderzitjes zijn beschikbaar op aanvraag.

Deze kleine boottochten bieden een ideale en persoonlijke manier om de Amalfitaanse kust te zien voor koppels of families!

2 – Privéboottocht langs de Amalfikust vanuit Positano

Amalfi Coast Private Boat Tour from Positano

Boek een privéboottocht vanuit Positano en verken de Amalfikust op een luxe manier!

Op zoek naar een boottrip op maat speciaal voor jou en je geliefden? Huur dan een kleine boot met schipper en kies je eigen route.

Vertrek vanuit Positano en verken de prachtige Amalfitaanse kust waarbij je de steden Amalfi en Praiano aandoet. Bekijk enkele van de mooiste bezienswaardigheden van deze streek, waaronder de indrukwekkende kathedraal op een heuveltop, de Duomo di Ravello, en de zeegrot Grotta dello Smeraldo met een glas Prosecco in de hand.

Verken de stad Amalfi te voet of breng je tijd al zwemmend of snorkelend door in de pittoreske baaien en inhammen – tijdens deze privétour kies je zelf de activiteiten.

Je deskundige schipper en gids geven je wat geschiedenis en informatie over de regio en kunnen je ook geweldige restaurants in de omgeving aanbevelen.

Neem plaats aan boord van een volledig uitgeruste boot die alles heeft wat je nodig hebt voor een geweldige dag op het water, inclusief drankjes en snacks, een douche, strandhanddoeken en snorkelspullen.

Deze dagtochten vertrekken vanaf het strand van Positano en duren ongeveer 7 uur. Er zijn ook vegetarische opties, indien dit vooraf wordt aangevraagd, en de reizen zijn toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

3 – Privécruise bij zonsondergang

Private Sunset Cruise on amazing boat

Ben je op zoek naar de privéboottocht met de beste prijs-kwaliteitverhouding om je verblijf aan de Amalfikust nog specialer te maken?

Maak een privécruise bij zonsondergang en geniet van de schoonheid van de regio op het meest magische moment van de dag. Deze korte cruises nemen je mee naar de Tyrreense Zee om de zonsondergang te bekijken en te genieten van het prachtige uitzicht op de Amalfische kust vanaf het water.

Deze excursies op maat geven je de kans om de kustlijn op eigen tempo te verkennen. Je professionele schipper en gids kunnen je geweldige suggesties geven over wat er in de omgeving te zien en te doen is.

Verzamel je vrienden en familie voor een onvergetelijke ervaring tijdens je verblijf aan de zuidkust van Italië. Nip aan een glas champagne en geniet van de zonsondergang in Positano.

De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en er kunnen maximaal 12 passagiers mee. Alle leeftijden zijn welkom en kinderzitjes zijn beschikbaar op aanvraag. Gratis hapjes en drankjes zijn inbegrepen in het excursiepakket.

Dit is een van de beste boottochten langs de Amalfikust voor wie op zoek is naar een privéboottocht met veel waar voor zijn geld.

4 – Boottocht van een hele dag naar Capri vanuit Positano

Full-Day Boat Trip to Capri From Positano

Verken het schilderachtige Capri tijdens een boottour van een hele dag vanuit Positano.

Het eiland Capri is een van de meest betoverende en romantische plekken in de Baai van Napels. Je kunt er niet alleen prachtige bezienswaardigheden ontdekken, maar ook winkelen in de vele chique boetiekjes of het lokale eten proeven in een van de vele restaurants die het eiland telt.

Capri ligt op korte afstand van Positano en de excursie brengt je langs een aantal interessante toeristische trekpleisters en herkenningspunten. Kom tot rust op de kleine maar luxueuze boten terwijl je geniet van het panoramische uitzicht op de Amalfikust.

Als je westwaarts zeilt langs de kust van Sorrento, passeer je enkele charmante vissersdorpjes zoals Marina Grande en de ruïnes van een Romeinse villa in Bagni della Regina Giovanna. Bij aankomst op het eiland Capri bezoek je een aantal van de fascinerende zeegrotten langs de kust, de rotsformaties van de Faraglioni en nog enkele andere must-sees.

Je hebt de gelegenheid om vanaf de boot in het water te duiken of om te ontspannen aan boord terwijl je geniet van enkele verfrissende drankjes. Neem vervolgens een paar uur de tijd om het eiland te voet te verkennen.

Proef de beroemde likeur van het eiland tijdens een limoncelloproeverij voordat je terug aan boord gaat en koers zet richting het vasteland. Het perfecte einde van een perfecte dag!

Het trefpunt voor deze tour is in Positano, vanwaar je naar de haven van Piano di Sorrento vaart. Deze excursies zijn perfect voor groepen tot 12 deelnemers en zijn inclusief gratis hapjes, drankjes en gebruik van snorkeluitrusting.

Boottours langs de Amalfikust vanuit Amalfi

Verblijf je in of rond de stad Amalfi en ben je op zoek naar de beste boottrips?

Geen zorgen, er zijn genoeg tours om uit te kiezen voor elk budget.

Of je nu de voorkeur geeft aan een luxueuze privéboottocht of gewoon op zoek bent naar de voordeligste excursies in kleine groepen om de regio te leren kennen, je zult niet teleurgesteld zijn.

Voor het ultieme avontuur kun je zelf een boot huren om de prachtige kustlijn van Amalfi op eigen tempo te verkennen.

Hier vind je slechts enkele van de geweldige tours die worden aangeboden.

5 – Boot- en snorkeltrip van een halve dag langs de Amalfikust in kleine groep

Amalfi Coast Boat and Snorkeling Tour in Small Group Half-day

Geniet van een boot- en snorkeltrip van een halve dag langs de Amalfikust met deze voordelige excursie voor kleine groepen.

Bekijk enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van de regio, bezoek geheime en afgelegen stranden en snorkel naar hartenlust tijdens deze excursie boordevol actie.

De tocht vertrekt vanaf Molo Darsena in de stad Amalfi en gaat in westelijke richting naar Positano. Onderweg passeer je niet alleen enkele van de mooiste stranden van de regio, maar ook natuurstenen bogen, zeegrotten en wachttorens met een rijke geschiedenis.

Je maakt een stop bij de prachtige Grotta di Sant’Andrea en passeert vervolgens de stranden van Duoglio en Santa Croce voordat je de natuurlijke brug bereikt die bekend staat als de Arco dell’Amante. Bezoek het vissersdorpje Conca dei Marini om van het uitzicht te genieten en een verfrissende duik te nemen voordat je naar de Fiordo di Furore trekt, een beroemde duiklocatie.

Als je langs de kust naar het dorp Praiano vaart, zie je de grote grot die bekend staat als de Grotta Africana. Vaar ten slotte rond Capo Sottile naar de stad Positano om te zwemmen op een afgelegen strand dat alleen toegankelijk is vanaf de zee.

De prijzen zijn inclusief gratis drankjes en snacks en het gebruik van snorkeluitrusting en zwemvesten.

Als het maken van een bootexcursie langs de Amalfitaanse kust op je bucketlist staat, dan is deze snorkeltocht zeker iets voor jou.

6 – Privéboottocht van 6 uur van Amalfi naar Capri

Amalfi to Capri 6-Hour Private Boat Excursion

Leg jezelf en je geliefden in de watten met een privéboottocht naar het prachtige eiland Capri.

Vertrek vanuit Amalfi met een lokale kapitein en ontdek het charmante eiland Capri tijdens een op maat gemaakte reis.

Deze boottochten van 6 uur combineren alle must-sees van het eiland en geven je genoeg tijd om te zwemmen en de natuurlijke schoonheid en steden van het eiland te verkennen.

Bezoek de steden en dorpen Furore, Praiano en Conca dei Marini aan de wereldberoemde Amalfikust. Bekijk het charmante en pittoreske stadje Positano en de idyllische privé-eilanden en vissersdorpjes vanaf het water.

Maak van de gelegenheid gebruik om te zwemmen aan deze schilderachtige kust voordat je naar Capri gaat om de betoverende zeegrotten en de iconische rotsformaties van Faraglioni te bezoeken. Bekijk de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het eiland zoals de belangrijkste haven van Marina Grande, het Casa Malaparte en Marina Piccola.

Daarna is er tijd om het eiland te voet te verkennen en de uitnodigende winkels en boetiekjes, elegante tuinen en historische villa’s te bezoeken.

Deze privégroepsreis biedt plaats aan maximaal 5 passagiers en is een geweldige manier om Capri vanuit Amalfi te bezoeken zonder de drukte. Je schipper geeft je talloze kansen om te zwemmen in de verschillende baaien en lagunes langs de Amalfitaanse kust en om de beroemde grotten van de regio te zien.

De tocht neemt ongeveer 6 uur in beslag en hapjes en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

7 – Amalfikust – Bootverhuur in Amalfi zonder vaarbewijs

Amalfi Coast - Amalfi boat rental no license

Zin om een dag op het water door te brengen en op eigen tempo te zeilen langs de Amalfitaanse kust? Huur dan een boot in Amalfi en bestuur die zelf!

Vaar in alle vrijheid langs de kust en kies je eigen route. Of je nu wilt stoppen bij een van de charmante vissersdorpjes of de kleurrijke grotten en zeegrotten wilt bekijken, met deze privébootverhuur vanuit Amalfi kun je een fantastische dag beleven.

Dit namelijk de perfecte manier om een onvergetelijke dag door te brengen met vrienden of familie. Deze boot is geschikt voor groepen tot 6 personen, maar je kunt ook kiezen voor een romantische cruise voor twee met tussenstops om te lunchen en te zonnebaden – de keuze is helemaal aan jou.

Het personeel kan je aanbevelingen doen voor bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de Fiordo di Furore en het piepkleine eiland Li Galli. Stop waar en wanneer je maar wilt en bepaal zelf het tempo tijdens deze tocht langs de Amalfitaanse kust.

Verken al zwemmend de grotten of stop in de buurt van de steden Positano en Praiano om wat te zonnebaden op het dek. Ga lunchen in een nabijgelegen restaurant voordat je je avontuur langs de kust verderzet en de regio in stijl verkent!

Voor deze bootverhuur heb je geen vaarbewijs nodig en iedereen kan de boot besturen. Je kunt de boot een hele dag huren, meestal zo’n 8 uur.

Beleef het avontuur van je leven en huur een zelfvarende boot voor je verblijf in Amalfi.

Boottochten langs de Amalfikust vanuit Sorrento

Sorrento is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen en ontdekken van de Amalfikust en het fantastische eiland Capri.

Je kunt kiezen uit veel verschillende boottours, dus wat je smaak en budget ook mag zijn, er is zeker een reis die aan jouw wensen voldoet.

Huur een privéboot om aan de drukte te ontsnappen of maak een dagtocht door de regio met een kleine groep. Boek voor de beste prijs een excursie waarbij je bij het hotel wordt opgehaald en vervoer inbegrepen is.

Hier vind je een aantal van de beste boottochten naar Amalfi vanuit Sorrento.

8 – Vanuit Sorrento: Boottrip van een hele dag naar Amalfi en Positano

From Sorrento Amalfi and Positano Full-Day Trip by Boat

Op zoek naar een voordelige all-inclusive boottocht naar Amalfi vanuit Sorrento? Deze meerdaagse tours zijn inclusief vervoer en hotel pick-up evenals alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag op het water.

Je wordt opgehaald in een minibus met airconditioning en naar het nabijgelegen Massa Lubrense gebracht waar je boottrip naar de stad Amalfi begint. Vaar door de Golf van Salerno en geniet van de bezienswaardigheden onderweg, waaronder het populaire stadje Positano.

Bekijk enkele van de beroemdste toeristische attracties van de regio vanaf het water, waaronder het vissersdorpje Nerano, de Grotta dello Smeraldo en het kleine eilandje Li Galli. Geniet aan boord van een lichte lunch en verfrissende drankjes en maak van de gelegenheid gebruik om te zwemmen in het koele water of te zonnebaden op het dek.

Deze excursies duren ongeveer 9 uur en bevatten zwemstops en tijd om de steden Amalfi en Positano te voet te verkennen.

Snacks en drankjes, evenals het vervoer van en naar de tour, zijn bij de prijs inbegrepen. Dit zijn excursies in kleine groepen met maximaal acht passagiers. Annuleringen tot 24 uur van tevoren worden volledig terugbetaald.

9 – Boottour in kleine groep langs de kust van Sorrento en Amalfi met lokale gids aan boord

Small Group Sorrento Coast and Amalfi Coast boat tour with Local Host on board

Haal de avonturier in jezelf naar boven tijdens een boottocht langs de Amalfikust in kleine groep. Je vaart tijdens deze volledige dagtour vanuit Sorrento langs enkele van de meest spectaculaire kustlijnen van Italië.

Je wordt opgehaald bij je hotel of een ontmoetingspunt en maakt dan een korte reis naar de boot. De tocht voert langs de kust naar het oude vissersdorp Marina Grande en langs de Romeinse ruïnes in Bagni della Regina.

Houd je ogen open voor de natuurlijke watervallen bij Cala di Mitigliano en de aantrekkelijke baai van Leranto. Bekijk een aantal van de must-sees van de regio, zoals het eiland Li Galli, de dorpjes Nerano en Praiano en de Fiordo di Furore.

Breng een bezoekje aan de steden Positano en Amalfi, de stad aan wie deze kustlijn zijn naam heeft ontleend. Breng er een paar uur te voet al verkennend door voordat je terugkeert naar de boot voor de terugtocht.

Deze kleine groepstours zijn geschikt voor maximaal 12-14 reizigers, je kunt dus zeker zijn van een persoonlijke ervaring. Het ophalen bij je hotel en vervoer zijn inbegrepen in de prijs, evenals snacks en drankjes.

10 – Privétour van een hele dag langs de Amalfikust vanuit Sorrento

Full-Day Private Amalfi Coast Tour from Sorrento

Kies je eigen route tijdens een privéboottocht langs de Amalfikust van Sorrento. Vermijd de drukte tijdens deze voordelige privétour met hotel en vervoer inbegrepen.

Je eerste korte stop is bij het hoofdstrand van de beroemde stad Positano waar je een prachtig uitzicht hebt op de kleurrijke huisjes verspreid over de klif.

Bekijk vervolgens de sculpturen “Il Presepe nella Roccia”, uitgehouwen in de rotswand in Praiano voordat je langs de fotogenieke Fiordo di Furore vaart, bekend voor zijn dramatische boogbrug tussen torenhoge, smalle kliffen.

Bezoek de populaire zeegrot Grotta dello Smeraldo of vaar verder langs de kust om de Kathedraal van Amalfi te bewonderen.

Deze excursies omvatten stops in de steden Amalfi, waar je kunt lunchen in een plaatselijk restaurant, Ravello en Positano met genoeg tijd om ze allemaal te verkennen.

Deze privéboottochten van een dag zijn geschikt voor maximaal 8 personen en duren ongeveer 8 uur. Ophalen bij het hotel en vervoer in een minibus met airconditioning is inbegrepen in de prijs.

Boottochten langs de Amalfikust vanuit Salerno

Salerno is een van de toegangspoorten tot de Amalfikust en een populaire verblijfplaats voor wie de regio wil verkennen.

Er zijn tal van geweldige boottours langs de Amalfitaanse kust vanuit Salerno, en ongeacht je budget kun je er zeker van zijn dat er een kleine groepsreis is die aan je wensen voldoet.

Hier zijn enkele van de beste reizen voor elk budget om je te helpen bij het plannen van je reis.

11 – Boottour in kleine groep langs de Amalfikust vanuit Salerno met stops in Positano & Amalfi

From Salerno Small Group Amalfi Coast boat tour with stops in Positano & Amalfi

Op zoek naar een excursie met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die rechtstreeks vanuit Salerno vertrekt? Bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden aan de Amalfikust tijdens deze 7 uur durende boottocht met stops om te zwemmen.

Je vertrekt vanuit de haven van Salerno aan boord van een traditionele boot in gozzo-stijl die je vaak aantreft aan de Amalfitaanse kust. Geniet van een welkomsttoast met een glas Prosecco terwijl je langs de schilderachtige kustplaatsjes Vietri sul Mare, Cetara en Atrani vaart.

Houd halt bij de Fiordo di Furore waar er tijd is om te zwemmen en een verfrissend drankje te nuttigen alvorens verder te varen naar het charmante stadje Amalfi om de kathedraal van Amalfi te bezoeken.

Daarna vaar je verder naar Positano, de “Parel van de Amalfikust”, waar je ongeveer een uur de tijd hebt om de stad te verkennen voordat je aan de terugvaart naar Salerno begint.

Deze excursies vol actie duren ongeveer 7 uur en bezoeken de belangrijkste toeristische plekken aan de kust. De tochten zijn beperkt tot maximaal 12 personen en zijn inclusief gratis drankjes en versnaperingen.

Deze tochten zijn een uitstekende keuze voor wie weinig tijd heeft om de regio te bezoeken.

12 – Privéboottocht langs de Amalfikust vanuit Salerno

Amalfi Coast Private Boat Trip from Salerno

Maak een privégroepsreis vanuit Salerno langs de Amalfikust in een traditionele gozzo-boot. Ontdek de regio in stijl en verken de stranden, baaien en inhammen op eigen tempo.

Deze tochten op maat vertrekken vanuit de haven van Salerno en bieden meer flexibiliteit dan de andere tochten. Bezoek de bezienswaardigheden die je het meest interesseren en stop waar en wanneer je maar wilt.

Deze excursies duren ongeveer 7 uur, genoeg tijd om langs de hele Amalfitaanse kust te varen. Je passeert kleurrijke dorpjes en pittoreske bezienswaardigheden zoals de Grotta dello Smeraldo en de indrukwekkende inham van de Fiordo di Furore.

Neem de tijd om aan te meren en alle plekken te verkennen die je maar wilt of breng de hele dag op zee door, de keuze is aan jou. Enkele voorgestelde stops zijn de steden Positano en Amalfi, maar er zijn talloze dorpen zoals Praiano en Ravello die ook leuk zijn.

Deze boottochten zijn geschikt voor groepen tot 10 personen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor gezinnen en vriendengroepen. De boot heeft een toilet, douche en hut aan boord voor je gemak.

Volg je eigen schema tijdens deze privéboottour vanuit Salerno!

13 – Boottrip langs de Amalfikust met aperitief

Boat tour of the Amalfi Coast with Aperitif

Doe je tegoed aan een lekkere aperitief en geniet van deze unieke Italiaanse ervaring terwijl je langs de Amalfikust vaart.

Een dag vol plezier en ontspanning op zee wacht op je terwijl je alle belangrijke bezienswaardigheden langs de kustlijn van Amalfi bekijkt. Tijdens deze luxe zeiltocht geniet je van la dolce vita, al is het maar voor één dag!

Laat de chaotische drukte van het leven aan land achter je terwijl je aan boord stapt van de boot in Salerno. Stop bij de dorpjes Cetara, om te zwemmen en lokale gerechten te proeven, en Castiglione, om te zwemmen of te zonnebaden. Passeer de natuurlijke watervallen bij Marmorata en bewonder de dramatische klifdorpjes die hoog boven het blauwe water uittorenen.

De volgende stop is de stad Amalfi waar je de kans krijgt om te zwemmen in de haven of om de stad te voet te verkennen. Op de terugweg naar Salerno zal de schipper, als de wind goed zit, de motoren uitzetten en de zeilen hijsen.

Deze excursie geeft de mogelijkheid om per zeilboot te reizen en enkele lokale producten en delicatessen te proeven die bij de prijs zijn inbegrepen.

Boottochten langs de Amalfikust vanuit Napels

Napels ligt op iets meer dan een uur rijden van de Amalfikust, dus als je in of rond de stad verblijft, zijn er genoeg mogelijkheden voor boottrips door Amalfi.

De meeste tochten beginnen met een reis over land naar een vertrekpunt aan of nabij de Amalfitaanse kust.

Kies een boottour met vervoer inbegrepen voor de voordeligste en meest zorgeloze excursies. Hier zijn enkele van de beste tochten vanuit Napels.

14 – Boottocht in kleine groep vanuit Napels naar Positano en Amalfi

Small-Group Positano and Amalfi Boat Tour from Naples

Laat even de kust achter je en ga op avontuur tijdens deze dagtocht in kleine groep langs de Amalfikust.

Ontdek op deze geweldige en voordelige reis vanuit Napels, met vervoer inbegrepen, de hoogtepunten van de beroemde Zuid-Italiaanse kust.

Reis per minibus van hartje Napels naar je vertrekpunt in de haven van Piano di Sorrento. De cruise brengt je eerst langs het oude vissersdorp Marina Grande en vervolgens naar de ruïnes van een Romeinse villa in Bagni Regina Giovanna.

Geniet van de natuurlijke schoonheid van het gebied, waaronder de watervallen van Cala di Mitigliano, de baai van Leranto en het idyllische eilandje Li Galli. Vaar langs de dorpen Praiano en Nerano en bewonder de schilderachtige Fiordo di Furore met zijn charmante boogbrug die over steile kliffen hangt.

Meer daarna aan bij de steden Amalfi en Positano waar je 1 tot 2 uur de tijd krijgt om deze traditionele steden en hun winkels te voet te verkennen en foto’s te nemen.

Deze excursie duurt ongeveer 11 uur en is inclusief vervoer vanaf Napels en gratis drankjes en snacks aan boord.

15 – Privécruise vanuit Napels naar Capri en de Amalfikust

Private Cruise from Naples to Capri and Amalfi Coast

Stap aan boord van een luxe privéboot en vertrek direct vanuit Napels. Reis per moderne motorboot en bekijk de hoogtepunten van de Amalfikust tijdens een volledig aanpasbare tour.

Je vertrekt vanuit de haven van Napels Mergellina en kunt kiezen uit heel wat verschillende bezienswaardigheden die je tijdens deze privéboottocht langs de Amalfitaanse kust te zien krijgt. Vaar naar het glamoureuze eiland Capri of bekijk de traditionele vissersdorpjes Marina Grande en Praiano.

Bezoek de populairste steden aan deze kleurrijke kustlijn, waaronder Amalfi en Positano, of breng de dag zwemmend door in de baaien en zeegrotten of zonnebadend op de boot, de keuze is aan jou.

Geniet aan boord van hapjes en drankjes en neem een verfrissende duik of ga snorkelen als je daar zin in hebt. Maak een praatje met je gastheer en schipper die je meer over de omgeving kunnen vertellen en beleef de ultieme bootexcursie aan de Amalfische kust.

Deze excursies zijn geschikt voor maximaal 12 passagiers en duren ongeveer 8 uur. Er worden gratis hapjes en drankjes verstrekt en het gebruik van snorkeluitrusting is gratis.

Boottochten langs de Amalfikust vanuit Rome

Verblijf je in Rome en wil je een boottocht boeken langs de Amalfikust?

Je kunt kiezen uit een aantal geweldige arrangementen, waaronder rondleidingen en all-inclusive reizen met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke dag.

Boek een pakketreis met trein- en busvervoer inbegrepen om je reis zo gemakkelijk en handig mogelijk te maken.

Hier zijn enkele van de beste excursies naar de Amalfische kust vanuit Rome.

16 – Boottocht naar de Amalfikust: Excursie vanuit Rome

Boat-Hopping On The Amalfi Coast Day Trip from Rome

Maak een rondreis naar de Amalfikust vanuit Rome met deze voordelige pakketaanbiedingen. Bus- en treinvervoer, evenals rondleidingen en twee boottochten zijn bij de prijs inbegrepen.

Tijdens deze kleine groepsreis word je begeleid door een deskundige gids die ervoor zorgt dat je de best mogelijke dag beleeft. Deze actievolle dag omvat alle hoogtepunten van de Amalfitaanse kust, inclusief stops in de steden Amalfi en Positano waar je genoeg tijd krijgt om deze bekende steden te verkennen.

Je bezoekt ook een citroenboomgaard in de buurt van Amalfi en krijgt de kans om limoncello, de beroemde likeur uit de regio, te proeven voordat je aan een bootexcursie langs de kust begint.

Deze fantastische voordelige tours zijn inclusief een deskundige gids, trein- en busreis vanuit Rome en boottochten. Dit is een van de beste boottrips langs de Amalfikust voor wie in Rome verblijft en met een beperkt budget reist.

17 – Boottocht in kleine groep vanuit Rome naar Positano en Amalfi met hogesnelheidstrein

Positano and Amalfi small group boat tour from Rome with high speed train

Verblijf je in Rome en wil je het meeste halen uit je dagtrip naar de Amalfikust? Dan zijn deze boottochten met hogesnelheidstrein een geweldige optie!

Neem de trein naar Napels waar je je chauffeur ontmoet die je naar de boot brengt. Vertrek vanuit de haven van Piano di Sorrento en vaar langs het oude vissersdorp Marina Grande. Bewonder de natuurlijke watervallen en Romeinse ruïnes bij Bagni Regina Giovanna voordat je stopt in de baai van Leranto.

Passeer het prachtige eilandje Li Galli en het charmante dorp Nerano voordat je geniet van een verkwikkende duik in Praiano. Meer aan bij de steden Amalfi en Positano die je te voet kunt verkennen en geniet van een glas lokale limoncello tijdens de cruise terug naar de haven.

Deze excursie is inclusief een boottocht, rit per hogesnelheidstrein en busreis vanaf het station. Gratis snacks en drankjes zijn ook inbegrepen.

Bootverhuur aan de Amalfikust

18 – Huur je eigen boot met of zonder schipper

Amalfi Coast boat rental with or without skipper

Is er geen boottocht die je aanspreekt? Waarom huur je dan niet je eigen boot om zelf te bepalen wat je ziet en doet aan de Amalfikust?

Er zijn bootverhuurders voor alle smaken en budgetten. Huur een modern superjacht voor een dag of een traditionele houten zeilboot om je dromen waar te maken aan de Amalfitaanse kust.

Huur een kleine zelfvarende motorboot en kruip zelf achter het stuur of huur een volledig uitgerust jacht en ontspan terwijl de kapitein het zeilen voor zijn rekening neemt.

Waarom maak je je verblijf aan de Amalfikust niet nog specialer en huur je geen privéboot voor jou en je geliefden? Als je een boot voor een dag huurt, bepaal je zelf de route!

We hopen dat je genoten hebt van deze selectie van boottochten langs de Amalfitaanse kust, die hopelijk van pas komt bij het plannen van je volgende grote avontuur!

We zijn benieuwd naar jouw mening, dus laat gerust je opmerking hieronder achter.

Wij wensen je, zoals altijd, een goede reis!

Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!