Ballonvaart in Cappadocië

Ben je klaar voor een van de meest memorabele avonturen van je leven? Wil je graag een luchtballonvaart maken in Cappadocië? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Op deze pagina vind je een complete gids met alles wat je moet weten als je graag Cappadocië verkent per luchtballon: de prijs voor een ballonvaart in Cappadocië, hoe je de regio bereikt, hoe je een ticket boekt, enz. Laten we beginnen!

Wat kost een ballonvaart in Cappadocië?

Cappadocia Mongolfiere

Wil je graag deze prachtige streek verkennen vanuit een luchtballon, dan vraag je je misschien af hoeveel een luchtballonvaart in Cappadocië precies kost.

De prijs van een ballonvaart in Cappadocië is heel gevarieerd en hangt af van:

  • De duur van de vlucht
  • Het tijdstip van de dag waarop je de ballonvaart maakt
  • Of je in het hoog- of laagseizoen vertrekt
  • De stad van vertrek

Normaal gesproken kosten ballonvaarten ongeveer € 160 per persoon. Je kunt echter genieten van grote kortingen, afhankelijk van verschillende factoren. In de winter zie je vaak prijzen vanaf € 60, terwijl in de zomer de prijs kan oplopen tot boven de € 200 – € 250 per persoon.

Privétours zijn meestal duurder, tussen de € 300 en € 400 per persoon, maar ze omvatten ook andere bezienswaardigheden in Cappadocië en je kunt een ervaring op maat gemaakt voor je groep krijgen!

Iedereen die deelneemt aan een begeleide ballonvaart in Cappadocië is zeer te spreken over hun ervaring, vooral als ze worden beloond met zulke adembenemende uitzichten!

Als je vanuit Istanbul naar Cappadocië reist, kan het de moeite waard zijn om een meerdaagse tour met luchtballonvaart te boeken. Vergelijk de prijzen op onze pagina voor excursies naar Cappadocië vanuit Istanbul.

Hoe bereik ik Cappadocië?

Come raggiungere Cappadocia

Vanwege de ligging en de lage bevolkingsdichtheid van de regio is het niet zo eenvoudig om Cappadocië te bereiken met de bus of het vliegtuig, omdat het openbaar vervoer beperkt is.

De meeste busmaatschappijen hebben verbindingen naar Nevsehir en Göreme. De busreis van Istanbul naar Cappadocië of van Izmir is wel vrij lang (12 uur).

De snelste manier om Cappadocië te bereiken is ongetwijfeld met het vliegtuig, maar deze optie is wel iets duurder. Er zijn twee grote luchthavens:

  • Luchthaven Kaysei Erkilet (ASR), op een uur rijden van het centrum van de regio Cappadocië (je kunt gemakkelijk een pendelbus regelen vanaf de luchthaven Kayseri).
  • Luchthaven Nevsehir Kapadokya (NAV), gelegen in de stad Gülsehir in de provincie Nevsehir. Turkish Airlines vliegt twee keer per dag rechtstreeks van Istanbul naar Nevsehir.

Als je niet weet hoe je Cappadocië kunt bereiken, kun je het beste een begeleide excursie boeken! Je hoeft dan alleen maar prijzen en diensten te vergelijken en de tour te kiezen die het beste bij je past.

Waar vertrekken de luchtballonvaarten in Cappadocië?

Tour Volo Mongolfiera Cappadocia - Da dove partono

Als je in Turkije bent en van plan bent om een ballonvaart in Cappadocië te maken, dan zijn er verschillende steden van waaruit je een georganiseerde meerdaagse tour kunt maken.

De populairste is ongetwijfeld Istanbul, maar er zijn ook andere opties zoals Antalya, Alanya en Side!

Laten we ze eens bekijken en vergeet niet dat de beschikbaarheid van excursies kan variëren, afhankelijk van het seizoen en de touroperators. Daarom is het altijd een goed idee om van tevoren te boeken om er zeker van te zijn dat de gewenste luchtballonvaart beschikbaar is.

Excursies van Istanbul naar Cappadocië

Volo Mongolfiera Cappadocia - Da Istanbul

Als Istanbul je vakantiebasis in Turkije is, maak je reis dan compleet met een eendaagse of meerdaagse excursie naar Cappadocië. De regio ligt op ongeveer acht uur rijden van Istanbul. Als je kiest voor een georganiseerde excursie, leer je nieuwe plekken kennen, allemaal onder het toeziend oog van een gids die voor je klaarstaat en ervoor zorgt dat je een onvergetelijke ervaring beleeft.

Als je houdt van outdooravonturen, het ontdekken van nieuw natuurschoon, of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring ver weg van de drukte van Istanbul, dan is een excursie naar de Göreme-vallei in Cappadocië de ideale keuze voor jou!

Meerdaagse trips naar Cappadocië vanuit Antalya

Volo Mongolfiera Cappadocia - Da Antalya

Meerdaagse tours door Cappadocië vanuit Antalya bieden een unieke kans om deze fascinerende regio van Turkije te verkennen.

Excursies zijn inclusief vervoer, accommodatie en een reeks activiteiten waarmee je de regio optimaal kunt ontdekken. Als je een ballonvaart in Cappadocië vanuit Antalya wilt maken, kun je kiezen uit tweedaagse, driedaagse en zelfs zesdaagse excursies om de hele regio per motor te verkennen. Kortom, neem gewoon een kijkje en ontdek wat bij je past!

Meerdaagse tochten naar Cappadocië vanuit Alanya

Volo Mongolfiera Cappadocia - Da Alanya

Als je in Alanya bent, heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie van twee (of meer) dagen waarmee je je droom van een ballonvaart in Turkije, en meer specifiek, Cappadocië kunt verwezenlijken.

Je gaat met een privé- of minibus naar het Turkse platteland en onderweg kun je verschillende bezienswaardigheden bewonderen, waaronder het Taurusgebergte.

De prachtige badplaats Alanya biedt een verscheidenheid aan rondleidingen tegen betaalbare prijzen die je ongetwijfeld zullen laten genieten van je vakantie in Turkije.

Meerdaagse excursies naar Cappadocië vanuit Side

Volo Mongolfiera Cappadocia - Da Side

Side, op ongeveer 6 uur rijden van Cappadocië, is een van de populairste vertrekpunten om een typische ballonvaart te maken.

Van daaruit kun je kiezen voor 2-daagse of 3-daagse trips, zodat je niet alleen de Göreme-vallei kunt ontdekken, maar ook de ondergrondse stad Kaymakli, het dorp Cavusin, de keramiekstad Avanos en nog veel meer, afhankelijk van de excursie. Waar wacht je nog op?

Andere steden van waaruit je kunt vertrekken:

Volo mongolfiera - Cappadocia

Wat zijn de beste luchtballonvaarten in Cappadocië?

De regio is een van de meest fascinerende bestemmingen ter wereld voor ballonvaarten, dankzij de unieke rotsformaties en oude, uit steen gehouwen stadjes.

Je zult al snel merken dat er veel luchtballonvaarten beschikbaar zijn in Cappadocië die elke reiziger tevreden zullen stellen!

1. Ballonvaart bij zonsopgang met ontbijt

Cappadocia - Giro in mongolfiera all’alba

Deze excursie is een van de populairste omdat je de zonsopgang boven Cappadocië kunt zien, een magisch moment waarop de zon opkomt en het fascinerende landschap en de lokale dorpjes verlicht.

Een uur voor zonsopgang brengt een handige ophaaldienst je van je hotel naar het opstijgveld, waar je kunt genieten van enkele lichte snacks terwijl het grondpersoneel de laatste voorbereidingen treft en de veiligheidsprocedures uitlegt.

Eenmaal vertrokken, klim je naar een hoogte van 600 meter, waar je een panoramisch uitzicht krijgt op de feeënschoorstenen van Cappadocië en de adembenemende valleien, terwijl de wind je kleurrijke heteluchtballon zachtjes meevoert.

De duur van een ballonvaart in Cappadocië varieert, sommige duren een uur terwijl andere drie uur in beslag nemen. Kies een luchtballonvaart met een duur naar voorkeur en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

2. Vliegen met een luchtballon in Cappadocië: 12-uur durende tour

Volo mongolfiera Cappadocia - tour di un giorno

Ga mee op een buitengewoon twaalf uur durend avontuur door het wonderbaarlijke Cappadocië!

Je neemt bij het krieken van de dag plaats in een heteluchtballon die je naar de beste plekken in de regio brengt, waaronder het nationaal park Göreme en natuurlijk de feeeënschoorstenen.

Maar dat is nog niet alles, je kunt de zonsondergang bekijken en volgende prachtige bezienswaardigheden in Cappadocië ontdekken:

Dit is een eendaagse tour die je als geen ander een uniek en supercompleet beeld van Cappadocië geeft!

3. Luchtballonnen bekijken in Cappadocië

Osservazione mongolfiere Cappadocia

Wil je graag de heteluchtballonnen van Cappadocië zien maar heb je last van hoogtevrees? Kies er dan voor om samen met een gids de opstijgende luchtballonnen, vanop een veilige afstand en met beide voeten stevig op de grond, te bekijken.

Tijdens deze excursie word je bij je hotel opgehaald en naar Cappadocië gebracht. Hier krijg je de kans om de kleurrijke luchtballonnen in de ochtendhemel te bewonderen. Na afloop word je terug afgezet aan je hotel.

Zelfs als je geen ballonvaart in Cappadocië maakt, kun je het bijzondere landschap bewonderen en dromerige foto’s maken op een van de meest Instagrammable plekken ter wereld.

Hoe boek je een ticket voor een ballonvaart in Cappadocië?

Nadat je de verschillende online ticketopties voor een ballonvaart in Cappadocië hebt bekeken, is de volgende stap boeken.

Het enige wat je hoeft te doen, is de tour kiezen die het beste bij je past door de vele aangeboden ballonvaarten en hun respectievelijke prijzen te vergelijken en een keuze te maken.

Gebruik onze zoekmachine en vergelijk prijzen. Meer hoef je niet te doen!

Is een tocht in een luchtballon gevaarlijk?

Mogelijk vraag je je af of een luchtballon gevaarlijk is, sommige mensen stellen zich namelijk vragen bij de veiligheid van een ballonvaart, en dat is begrijpelijk.

Maak je echter geen zorgen: de gidsen geven altijd een korte uitleg over de basisregels en veiligheidsmaatregelen. Afgezien daarvan is het opstijgen zacht, je merkt er niets van en je zult alleen maar foto’s willen maken!

Het is zeker aan te raden om niet deel te nemen als het hard waait. Touroperators houden echter altijd rekening met de weersomstandigheden, neem contact met ze op om te bevestigen dat je kunt opstijgen en dat je avontuur niet in het water valt.

Wat is de beste tijd om te vliegen?

Mongolfiera Cappadocia Sicurezza

Zorg ervoor dat je de juiste tijd kiest om Cappadocië te bezoeken om de drukte te vermijden. De lente en de herfst zijn de beste tijden om te gaan, de temperaturen zijn over het algemeen gematigd en er zijn niet zo veel toeristen. Van juli tot september kan het erg warm zijn en kan een bezoek duur zijn.

De beste tijd van de dag om te gaan ballonvaren is bij zonsopgang of zonsondergang: je geniet dan van een schitterend en fascinerend uitzicht van bovenaf!

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens een ballonvaart in Cappadocië?

De feeënschoorstenen

I camini delle fate - Cappadocia

Als je een ballonvaart in Cappadocië maakt, kun je de beroemde feeënschoorstenen (Fairy Chimneys) van bovenaf zien. Maar wat zijn dat?

De feeeënschoorstenen zijn bijzondere rotsformaties die het resultaat zijn van een natuurlijk erosieproces dat miljoenen jaren heeft geduurd.

Je vindt ze in de vorm van een woud van rotspilaren die eruitzien als torens of schoorstenen, vaak met een kap van harder gesteente aan de bovenkant. Ze kunnen enkele meters hoog worden en veel lijken op reusachtige paddenstoelen of schoorstenen.

De interessante naam komt van een legende in de regio dat deze formaties werden bewoond door feeën. Sommige werden opgegraven en omgebouwd tot huizen, kerken en kloosters door de oude inwoners van Cappadocië, waardoor dit gebied een plaats van groot historisch en toeristisch belang werd.

Het openluchtmuseum van Göreme

Museo all'aperto di Göreme - Cappadocia

Een ander hoogtepunt van een ballonvaart in Cappadocië is het openluchtmuseum van Göreme, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en beroemd is om zijn oude rotskerken en kloosters uit de Byzantijnse en Romeinse tijd.

De beroemdste kerken in het openluchtmuseum van Göreme zijn de kerk van Sint-Barbara, de kerk van de appel (Elmalı Kilise), de kerk van de slang (Yılanlı Kilise) en de donkere kerk (Karanlık Kilise). Sommige bevatten goed bewaard gebleven fresco’s die dateren uit de 9e en 11e eeuw en verschillende scènes uit de Bijbel en het leven van Jezus Christus uitbeelden.

Een bezoek aan het openluchtmuseum van Göreme biedt een buitengewone kans om de rijke geschiedenis en cultuur van deze unieke regio te verkennen. Wees echter voorzichtig en wees bewust van de breekbaarheid van dit soort locaties: raak de fresco’s niet aan en beschadig de rotsen op geen enkele manier.

Reistips

  • Mis de kans niet om in een hotel te verblijven dat in de rots is uitgehouwen. Als je een backpacker bent, kun je hier genieten van een eenvoudig en goedkoop verblijf. Als je echter op zoek bent naar een iets luxueuzer onderkomen, zijn er veel alternatieven die een once-in-a-lifetime ervaring bieden waarbij je in een grot verblijft die alle gemakken van een modern huis en een traditioneel hotel heeft.
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!