Tickets voor het Empire State Building

Ben je op zoek naar tickets voor het Empire State Building? Ontdek alles over de prijs van de tickets, hoe je de wachtrij kunt overslaan, wie in aanmerking komt voor kortingen, wat je te zien krijgt en nog veel meer!

Bezoek het “beroemdste kantoorgebouw ter wereld”. Deze 102 verdiepingen tellende art-decowolkenkrabber werd ontworpen door Shreve, Lamb en Harmon en torent, vanaf de basis tot aan de antenne, zo’n 448 meter boven de grond uit.

De wolkenkrabber werd in slechts 1 jaar en 45 dagen gebouwd en was van 1931 tot 1970 het hoogste gebouw ter wereld. Het Empire State Building groeide uit tot een van de populairste toeristische attracties in de Verenigde Staten.

Het gebouw dankt zijn naam aan de bijnaam van de staat New York. De observatiedekken op de 86e en 102e verdieping bieden de hoogste uitkijkpunten van New York City, met een volledig ongehinderd uitzicht.

Klaar om de tijdloze skyline van New York te bewonderen? Geen zin om verder te lezen? Klik dan op de volgende link als je nu meteen tickets voor het Empire State Building wilt boeken.

Op deze pagina vind je een complete gids voor het kopen van tickets voor het Empire State Building in New York City, inclusief:

Hoeveel kosten Empire State Building tickets?

Er zijn verschillende soorten tickets voor het Empire State Building. Hieronder vind je de ticketprijzen voor elke optie:

 • Main Deck 86th Floor Observatory: Met dit ticket kun je genieten van een 360-graden uitzicht vanaf het observatorium op de 86e verdieping, met zowel binnen- als buitenpromenades.

Ticketprijzen: US$ 44/€ 41,50 (volwassene), US$ 38/€ 36 (kind), US$ 42/€ 40 (senior)

 • Top Deck 102nd & 86th Floor Observatory: Til je bezoek aan New York nog een niveau hoger met dit ticket dat niet alleen toegang biedt tot de 86e verdieping, maar ook de 102e verdieping. Hier krijg je een ongeëvenaard uitzicht en kun je op een heldere dag tot wel 128 kilometer ver zien.

Ticketprijzen: US$ 79/€ 74,50 (volwassene), US$ 73/€ 69 (kind), US$ 77/€ 73 (senior)

 • The Starbucks Reserve® Sunrise Experience: Met dit ticket kun je de zonsopgang bewonderen vanaf de 86e verdieping van het Empire State Building en zien hoe “de stad die nooit slaapt” ontwaakt. Je geniet bovendien van een gratis koffie en enkele heerlijke gebakjes van Starbucks. Let op: deze optie is beperkt tot 100 bezoekers per dag.

Ticketprijs: US$ 135/€ 127 (alle bezoekers)

 • AM/PM Experience: Met dit ticket krijg je twee keer toegang tot het observatorium van het Empire State Building. Ervaar zowel overdag als ’s avonds het spectaculaire 360-graden uitzicht op NYC. Geniet overdag van het weidse uitzicht en ’s avonds van de fonkelende lichtjes die de stad verlichten. Het nachtticket kan worden ingewisseld na 21.00 uur.

Ticketprijzen: US$ 64/€ 60,40 (volwassene), US$ 54/€ 51 (kind)

 • Premium Experience: Ontdek nog meer van het Empire State Building met een 90 minuten durende rondleiding.

Ticketprijzen: US$ 175/€ 165 (alle bezoekers)

 • ESB All Access Tour: Geniet van een exclusieve behandeling en rondleiding. Je ontvangt een glas champagne bij aankomst en word getrakteerd op heerlijke hapjes. Haal de innerlijke ster in jezelf naar boven en geniet van deze bijzondere ervaring die normaal gezien enkel is weggelegd voor beroemdheden.

Ticketprijzen: US$ 500/€ 472 (alle bezoekers)

 • VIP Express Pass 86th Floor: Met dit ticket kun je de wachtrijen overslaan. Dit is de snelste manier om het observatorium op de 86e verdieping te bereiken.

Ticketprijs: US$ 84/€ 79 (alle bezoekers)

 • VIP Express Pass 86th & 102nd Floor: Sla alle wachtrijen over en ga meteen naar de top van het gebouw. Met deze pas krijg je namelijk niet alleen VIP-toegang tot de 86e, maar ook de 102e verdieping.

Ticketprijs: US$ 119/€ 112 (alle bezoekers)

Wie komt in aanmerking voor korting?

Kinderen tussen 6 en 12 jaar komen in aanmerking voor tickets voor het Empire State Building met korting. Kinderen jonger dan zes mogen gratis naar binnen.

Senioren ouder dan 62 jaar komen ook in aanmerking voor kortingen.

Hoe kun je vooraf tickets voor het Empire State Building kopen en de rij overslaan?

Empire State Building skip the line tickets

We raden aan om vooraf online skip-the-line tickets voor het Empire State Building te kopen om te voorkomen dat je lang moet wachten bij de ingang. Het Empire State Building is een van de drukste toeristische attracties in NYC, en de wachtrijen kunnen overdag ontzettend lang zijn. Dit betekent vaak dat je urenlang moet wachten voordat je het observatorium op de 86e verdieping bereikt.

Bezoekers van het Empire State Building kunnen hun skip-the-line tickets online boeken, zowel via de officiële website van het Empire State Building als bij een online reisbureau. Het is raadzaam om prijzen te vergelijken tussen verschillende aanbieders voordat je een aankoop doet, omdat er vaak kortingen en speciale aanbiedingen beschikbaar zijn waarmee je geld kunt besparen.

Let op: de meeste van deze aanbieders bieden skip-the-line tickets goedkoper aan dan de officiële website.

Kun je je Empire State Building tickets combineren met andere attracties?

Gecombineerde tickets zijn een uitstekende manier om zowel tijd als geld te besparen, aangezien je gedurende één of twee dagen meerdere attracties kunt bezoeken tegen een voordelige prijs. Hieronder vind je de meest populaire opties.

Worden er rondleidingen door het Empire State Building aangeboden en zijn ze de moeite waard?

Het Empire State Building organiseert speciale rondleidingen voor reizigers die meer willen weten over de geschiedenis van deze bijzondere plek. De rondleiding duurt 90 minuten en wordt geleid door een ambassadeur van het Empire State Building Observatorium.

De rondleiding omvat VIP-voorrangstoegang gedurende het hele bezoek en een gedenkwaardige souvenirfoto. Dit is een persoonlijke ervaring met maximaal zeven personen per rondleiding.

Kun je het Empire State Building gratis bezoeken?

Helaas kun je het Empire State Building niet gratis bezoeken, enkel kinderen jonger dan zes jaar mogen gratis naar binnen.

Wat krijg je te zien?

Empire State Building what to see

Het Empire State Building is een iconische toeristische attractie in New York, die jaarlijks meer dan vier miljoen bezoekers trekt. Het gebouw is verankerd in de Amerikaanse populaire cultuur en speelde een rol in meer dan 200 shows en films, met name in King Kong, Sleepless in Seattle en The Amazing Spiderman. Sinds 1976 worden de bovenste 30 verdiepingen van het gebouw ’s nachts verlicht in prachtige kleuren, waarbij de kleurencombinaties vaak nationale feestdagen of belangrijke gebeurtenissen weerspiegelen. Je kunt de verlichtingskalender bekijken op de officiële website.

Op een heldere dag kun je vanaf de observatiedekken tot wel vijf staten zien: New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut en Massachusetts. Je kunt ook iconische bezienswaardigheden zoals Central Park, het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge, Times Square en de Hudson-rivier spotten. Geniet van verfijnde Amerikaanse gerechten in de State Bar and Grill, en van taco’s en sangria bij Tacombi, twee van de verschillende restaurants in het gebouw.

De tentoonstelling “Dare to Dream” bevindt zich op de 80e verdieping en eert de architecten, bouwers en meer dan 3400 arbeiders die in slechts zeven miljoen manuren een stukje Amerikaanse geschiedenis hebben helpen creëren. Er zijn oude foto’s, architectuurschetsen en aantekeningen te zien. Het observatiedek op de 102e verdieping is nog spectaculairder, met uitzichten die de keurig aangelegde straten van de stad laten zien.

Zijn er tickets voor het Empire State Building inbegrepen bij de stadspassen?

Er zijn veel verschillende stadspassen in New York. Sommige geven je toegang tot het Empire State Building, andere niet.

Volgende stadspassen zijn inclusief tickets voor het Empire State Building:

Volgende stadspassen bevatten geen tickets voor het Empire State Building:

 • Thee New York Sightseeing Pass
 • The Sightseeing FlexPass

Wat is het beste moment voor een bezoek aan het Empire State Building en hoe vermijd je de drukte?

Empire State Building best time to visit

Het Empire State Building is een enorm populaire toeristische trekpleister die veel bezoekers trekt. De drukste uren van de dag zijn de twee uur nadat de deuren opengaan voor het grote publiek en net na zonsondergang.

Ontloop de drukte door hier rekening mee te houden bij het plannen van je bezoek. Als je je skip-the-line tickets voor het Empire State Building van tevoren online koopt, kun je de rijen allemaal omzeilen en rechtstreeks naar boven gaan.

Wat zijn de openingstijden van het Empire State Building?

Het Empire State Building is 365 dagen per jaar geopend, van 10 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds (laatste toegang om 22.15 uur). Let op: op bepaalde dagen sluit het gebouw al om 22 uur ’s avonds (laatste toegang om 21.15 uur). We raden aan om de openingsuren te controleren op de dag van je bezoek.

Reistips

Empire State Building travel tips

 • Bereid je bezoek voor door de officiële app van het Empire State Building te downloaden, met fotogalerijen en lichtshows en informatie over de tentoonstellingen “Sustainability” en “Dare to Dream”.
 • Plan minstens twee uur voor je bezoek, aangezien de veiligheidscontroles tijdens het hoogseizoen extra tijd in beslag kunnen nemen.
 • Wapens, grote tassen, blikjes en flessen, statieven, kostuums en maskers zijn verboden. Er zijn geen kluisjes ter plaatse.
 • Er is elke donderdag tot en met zaterdag na 21.00 uur live muziek.
 • Breng ’s avonds een bezoek en geniet van de fonkelende zee van lichtjes die zich voor je uitstrekt. Er zijn verrekijkers ter beschikking op het observatiedek waarmee bezoekers de spectaculaire skyline van NYC van dichtbij kunnen bekijken.
 • Er zijn toiletten op de tweede verdieping en op het observatiedek op de 86e verdieping.
 • Als je zowel overdag als ’s avonds een bezoek wilt brengen, overweeg dan om het ticket “AM/PM Experience” te kopen.
 • Veel koppels melden dat ze vonken voelen tijdens een kus op de top van het gebouw, vanwege de statische elektriciteit die daar wordt opgewekt! Je kunt er ook voor kiezen om je geliefde ten huwelijk te vragen in het Empire State Building of proberen kans te maken om op Valentijnsdag in het gebouw te trouwen.

We wensen je een geweldig bezoek! 🙂

DELEN
Jolien Follens werkt als Dutch Content Localization Manager bij TourScanner. Ze is al van jongs af aan gepassioneerd door schrijven en koos daarom voor een master in de Journalistiek na het afronden van haar master in de Taal- en Letterkunde. Na haar studies ging ze aan de slag als vertaler en content editor om uiteindelijk bij TourScanner haar liefde voor schrijven te combineren met haar andere grote passie: reizen. Ze woonde al in België, Malta en Italië en reisde een jaar lang de wereld rond. Ondertussen staan er 33 landen op de teller en blijft haar verlanglijstje ellenlang. Staan nog op het programma: Canada, Japan, de Balkan, Zuid-Afrika, Colombia, Sri Lanka, Costa Rica, en nog veel meer!